Οι νέοι και... ωραίοι της Σούπερ Λιγκ

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ  Με αφορμή την ανάδειξη από τη NOVA της καλύτερης 21άδας του ελληνικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-201...


 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ 

Με αφορμή την ανάδειξη από τη NOVA της καλύτερης 21άδας του ελληνικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-2014, αποφάσισα να παρουσιάσω τους κατά την γνώμη μου κορυφαίους 11 νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είδαμε φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ενδεκάδα που θα παρουσιάσουμε παρακάτω, δεν θα συμπεριληφθούν ονόματα νεαρών ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα ο Κώστας Μανωλάς, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά η πολύ καλή του παρουσία δεν αποτέλεσε έκπληξη. 

Επίσης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ενδεχομένως να αδικήσουμε ορισμένους παίκτες, αλλά από τη στιγμή που μόνο 11 μπορούν να επιλεχθούν, κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο.

Για να μην χρονοτριβούμε όμως, μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Διάταξη: 4-4-2

Τερματοφύλακας - Σωκράτης Διούδης (Άρης, 21 ετών): Ο νεαρός γκολκίπερ του Άρη ήταν πραγματικά μια όαση στην φετινή κατρακύλα του συλλόγου από την Θεσσαλονίκη. Βασικός σχεδόν σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και παρουσίασε μια γενικότερη σταθερότητα. Τα τεράστια αμυντικά προβλήματα των "κίτρινων" πάντως, δεν άφησαν τον Σωκράτη Διούδη να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο οποίος τελικά ήρθε μάλλον πολύ εύκολα και με κάτω τα χέρια.

Κεντρικός αμυντικός - Γιώργος Κουτρουμπής (Παναθηναϊκός, 23 ετών): Μπορεί να άργησε κάπως να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, όμως από την στιγμή που το έκανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη προπονητή και συμπαικτών του. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος από τα μέσα περίπου της σεζόν και μετά προσαρμόστηκε στα θέλω και τα πρέπει των "πράσινων", έδεσε σαν δίδυμο με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ και βοήθησε σημαντικά στο να γίνει ο Παναθηναϊκός πιο συμπαγής αμυντικά με την πάροδο του χρόνου. Απόδειξη των όσων λέμε, η είδηση πως τελευταία βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής Ουντινέζε.

Κεντρικός αμυντικός - Βασίλης Λαμπρόπουλος (Πανιώνιος, 24 ετών): Μισή σεζόν ως στόπερ και μισή σεζόν ως δεξιός μπακ φέτος για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στον Πανιώνιο. Σταθερός σε όλη την διάρκεια της σεζόν, απέδειξε ότι αποτελεί ένα πολυεργαλείο για κάθε άμυνα και φυσικά τις ικανότητές του ξεχώρισε η ΑΕΚ, η οποία και τον έχει κλείσει από τώρα για την ερχόμενη σεζόν στην Football League.

Αριστερό μπακ - Αλέξανδρος Κούρος (Πανιώνιος, 21 ετών): Ακόμη ένας αμυντικός του Πανιωνίου που διακρίθηκε με τις εμφανίσεις του φέτος στο πρωτάθλημα. Συνεπής και καλός τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα, δείχνει να έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Το άμεσο μέλλον πάντως θα τον βρει στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο, με τον οποίο ήδη έχει συμφωνήσει εν όψει της νέας σεζόν. 

Δεξιός μπακ - Στέλιος Κίτσιου (20 ετών, ΠΑΟΚ): Η αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ είναι αναμφισβήτητα ο Στέλιος Κίτσιου. Παρότι το περασμένο καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς έφερναν στην συμπρωτεύουσα για βασικό δεξιό αμυντικό τον Σκόνδρα από τον Ατρόμητο, ο Χουμπ Στέφενς εκτίμησε την προσπάθεια και την δουλειά του νεαρού μπακ, του έδωσε φανέλα βασικού και αυτός με τις εμφανίσεις του τον δικαίωσε.

Αμυντικός μέσος - Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός, 22 ετών): Εξαιρετική σεζόν η φετινή για τον εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, Τάσο Λαγό. Η εξέλιξή του κατά την διάρκεια της σεζόν ήταν συνεχής και αξιοπρόσεκτη και τον κατέστησε βασικό γρανάζι της "πράσινης" μηχανής. Στις αρχές του 2014 να σημειώσουμε πως ανανέωσε την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι το 2017, κάτοικος Αθηνών.

Κεντρικός μέσος - Νίκος Καθάριος (Πανθρακικός, 20 ετών): Η έκπληξη της φετινής σεζόν ακούει στο όνομα του Νίκου Καθάριου. Ο νεαρός μέσος του Πανθρακικού πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν και εντυπωσίασε με την ωριμότητα την οποία έχει στο παιχνίδι του. Ήδη μάλιστα το όνομα του έχει ακουστεί ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος μεγάλων ομάδων, όπως του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Δεξιός μέσος - Μιχάλης Μπακάκης (Παναιτωλικός, 23 ετών): Μετά από δύο χρόνια στον Παναιτωλικό (από το 2012 αγωνίζεται στο Αγρίνιο) ο Μιχάλης Μπακάκης κατάφερε να κάνει το μεγάλο "μπαμ" στην καριέρα του. Αν και η φυσική του θέση είναι αυτή του δεξιού μπακ, τη φετινή σεζόν διακρίθηκε ιδιαιτέρα σε αυτήν του δεξιού χαφ, δείχνοντας περίτρανα πως μπορεί να τις υπηρετήσει και τις δύο με ανάλογη επιτυχία. Για την απόκτησή του φέρονταν να ενδιαφέρονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αλλά τελικά αυτός επέλεξε ΑΕΚ, την φανέλα της οποίας θα φορά από την επόμενη σεζόν.

Αριστερός μέσος - Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος, 21 ετών): Αγωνιζόμενος ως δανεικός φέτος από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο, ο Δημήτρης Κολοβός ήταν ο ηγέτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης τη σεζόν που πέρασε. Σήκωσε στις πλάτες του αυτόν τον ρόλο και με 7 γκολ και 1 ασίστ σε 32 συμμετοχές, δείχνει έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία του και στους πρωταθλητές Ελλάδας. 

Δεύτερος επιθετικός - Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός, 22 ετών): Όταν τον Δεκέμβρη αποχώρησε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, άπαντες στον Παναθηναϊκό αναρωτιούνταν ποιος θα καταφέρει να πλαισιώσει αξιοπρεπώς τον Μάρκους Μπεργκ στην "πράσινη" επίθεση. Λίγοι ίσως να περίμεναν πως ο Νίκος Καρέλης όχι απλά θα κάλυπτε το κενό του Αργεντινού στράικερ, αλλά θα τον έκανε να ξεχαστεί μάλλον γρήγορα. Με 5 γκολ στο πρωτάθλημα, μεγάλη αγωνιστική πειθαρχία και πολύ τρέξιμο, κατάφερε να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

Κεντρικός επιθετικός - Δημήτρης Διαμαντάκος (Εργοτέλης, 21 ετών): Την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του διήνυσε στον Εργοτέλη, αγωνιζόμενος στους Κρητικούς ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Με 9 γκολ σε 25 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, ο νεαρός φορ επιστρέφει στον Πειραιά με την ελπίδα να πείσει τον Μίτσεελ ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Χρήστος Δημόπουλος

Related

Superleague 210720199608135487

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item