Μουντιάλ 2014: Τα ζευγάρια της φάσης των "16"

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Μετά από 15 σερί ημέρες με αδιάκοπη μπάλα, η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε κ...


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Μετά από 15 σερί ημέρες με αδιάκοπη μπάλα, η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε και έχουμε αισίως στα χέρια μας τις 16 καλύτερες ομάδες της υφηλίου, καθώς και τα ζευγάρια της εν λόγω φάσης της διοργάνωσης.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΧΙΛΗ

Με... ματσάρα ξεκινά αύριο η δεύτερη φάση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η διοργανώτρια Βραζιλία, που πέρασε ως 1η στον α' όμιλο, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον β' όμιλο, τη Χιλή. 

Δύο λατινοαμερικάνικες ομάδες κοντραροχτυπιούνται για μία θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Καταλαβαίνετε τι θα πει αυτό. Αμείωτο ενδιαφέρον, αρκετά καλή μπάλα, μπορεί και πολλά γκολ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ένα αμφίρροπο παιχνίδι, του οποίου το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά προδεδικασμένο είναι. Ίσα-ίσα που η όχι και τόσο ενθαρρυντική εικόνα των Βραζιλιάνων στον όμιλο δίνει ακόμη περισσότερες ελπίδες στη "ρόχα", η οποία αποδείχθηκε στην πρώτη φάση κίνδυνος-θάνατος για οποιαδήποτε άμυνα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η έτερη λατινοαμερικάνικη "μονομαχία" θα λάβει και αυτή χώρα αύριο. Και οι δύο προκρίθηκαν στους "16" χωρίς να παίξουν την τρομερή μπάλα. Ήταν όμως ουσιαστικοί και κατάφεραν να προχωρήσουν. Η μεν Κολομβία με 3/3 1η στον γ' όμιλο και η δε Ουρουγουάη με δύο νίκες ως 2η στον δ' όμιλο.

Πραγματικά, ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι χωρούν προγνωστικά. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει η εικόνα των Ουρουγουανών στο ματς του Σαββάτου, καθώς θα είναι το δεύτερό τους χωρίς τον Λουίς Σουάρεζ, μετά την πρεμιέρα με τους Κοσταρικανούς, στην οποία η απουσία του στοίχισε ακριβά (1-3).

Ο αγώνας αναμένεται να έχει αμείωτο ενδιαφέρον, με τις λεπτομέρειες να είναι εκείνες που θα κρίνουν ουσιαστικά το ποιος θα περάσει. Μικρές-μικρές λεπτομέρειες που θα διαχωρίσουν τις δύο λατινοαμερικάνικες ομάδες και θα μας δείξουν ποια από τις δύο θα περάσει στους "8".

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ

Με αμείωτο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας μεταξύ της θριαμβεύτριας του β' ομίλου Ολλανδίας και του 2ου του α' ομίλου Μεξικού, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν αφήσει άκρως θετικές εντυπώσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας έως τώρα.

Οι Ολλανδοί έκαναν το απόλυτο, πιάνοντας αξιοζήλευτη απόδοση, αντάξια για μία ομάδα που στοχεύει στην κορυφή. Οι "οράνιε" έχουν ένα ισχνό προβάδισμα έναντι των Μεξικανών, οι οποίοι πάντως είναι πολύ πιθανό να τους κάνουν τη ζημιά. Σκληροτράχηλη ομάδα, που, αν δεν την προσέξεις, την έβαψες.

Το ματς θα είναι αμφίρροπο και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα μας χαρίσει ένα όμορφο θέαμα. Οι δύο ομάδες έχουν τα εχέγγυα να μας το προσφέρουν. Για να δούμε.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο... no bet παιχνίδι της φάσης των "16". Πραγματικά, δεν ξέρει κανείς τι να περιμένει σε αυτό το ματς. Και εκεί κρύβεται και η τρομερή γοητεία του. Η πρωτοπόρος του δ' ομίλου, Κόστα Ρίκα, που υπερνίκησε τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, απέναντι στην 2η του γ' ομίλου Ελλάδα.

Η Κόστα Ρίκα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο θεσμό, αφού άφησε τη σκόνη της σε Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία. Από την άλλη, η Ελλάδα, πέρασε με buzzer beater στους "16", αλλά είναι τόσο αλλοπρόσαλλη, που δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Κακή στην πρεμιέρα, μέτρια προς καλή στο δεύτερο ματς, φοβερή στο τρίτο. Άντε βρες άκρη.

Αναμένεται ίσως το πιο κλειστό παιχνίδι της φάσης των "16". Οι Κοσταρικανοί δεν θα ρισκάρουν εύκολα, την ώρα που οι Έλληνες θα αποπειραθούν να πάνε το ματς εκεί που θέλουν, προσπαθώντας να πάρουν την πρόκριση με τον δικό τους τρόπο. Η ψυχή και η θέληση θα παίξουν τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτόν τον αγώνα.

ΓΑΛΛΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ

Το "δωράκι" της Βοσνίας στη Νιγηρία την τελευταία αγωνιστική χάρισε την πρόκριση στους Αφρικανούς στην επόμενη φάση του Μουντιάλ με τη Γαλλία, που δεν δυσκολεύτηκε να βγει πρώτη στον ε' όμιλο, να βρίσκεται στο διάβα τους.

Για να είμαστε ρεαλιστές, αυτό είναι και το πρώτο ζευγάρι της φάσης των "16" στο οποίο υπάρχει ένα φαβορί. Και αυτό είναι η Γαλλία. Οι "τρικολόρ" έχουν εμφανώς πιο ικανό σύνολο, κάτι που δεν είναι θεωρητικό αλλά αποδεδειγμένο εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι Νιγηριανοί θα προσπαθήσουν αλλά γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι πολύ ζόρικο.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού αναμένεται να είναι καθαρά θέμα Γάλλων, οι οποίοι θα αποπειραθούν από νωρίς να επιβληθούν και να μην αφήσουν τους αθλητικούς παίκτες της Νιγηρίας να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το ματς. Αλλά επειδή μιλάμε για Αφρικανούς και κυρίως για ποδόσφαιρο, το οποίο απρόβλεπτο είναι πάντα, ας μην τους ξεγράφουμε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ

Ακόμη ένα ζευγάρι το οποίο, κακά τα ψέματα, έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Η Γερμανία, έχοντας από την αρχή ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου (με τις ανάλογες αξιώσεις), είναι αρκετά σκαλοπάτια πιο πάνω σε αγωνιστικό επίπεδο από τους Αλγερινούς, που προκρίθηκαν χθες για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Οι Βορειοαφρικανοί θα είναι σίγουρα απελευθερωμένοι από το άγχος και αυτό φυσικά μόνο καλό θα τους κάνει. Γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους μία πολύ δυνατή ομάδα, ωστόσο η πορεία τους είναι ήδη επιτυχημένη μετά την ιστορική τους πρόκριση. Οι Γερμανοί, από την άλλη, δεν θα 'χουν όρεξη για... αστειάκια. Σε τέτοιου είδους ματς συνήθως συμπεριφέρονται ώριμα και λογικά θα προκριθούν.

Επειδή βέβαια πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο, καλό θα ήταν να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί. Η λογική λέει πάντως ότι οι Γερμανοί θα συνεχίσουν στους "8".

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΒΕΤΙΑ

Περίεργο αυτό το ζευγάρι. Όσο και να σου βγαίνει να χαρακτηρίσεις φαβορί τους Αργεντίνους, από τη μια δεν μπορείς να πεις ότι σε έπεισε η εικόνα τους στους ομίλους, από την άλλη κάθε άλλο παρά ξεγραμμένους μπορείς να έχεις τους Ελβετούς.

Η "αλμπισελέστε" ψάχνει μετά από πολλά χρόνια μία σοβαρή διάκριση σε Μουντιάλ και έστω και χωρίς να παίξει καλή μπάλα πέτυχε τον πρώτο στόχο της που ήταν η πρόκριση ως 1η στους "16" και κυνηγά τον δεύτερο στόχο που είναι να αποκλείσει τους Ελβετούς, οι οποίοι πάντως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι, αφού είναι μία έμπειρη, τεχνική και πολύ επικίνδυνη ομάδα, που ψάχνει την πρώτη πρόκριση στην ιστορία της σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όλα θα εξαρτηθούν από το σε τι μέρα θα βρεθούν οι δύο ομάδες. Η Αργεντινή, με τέτοια εικόνα όπως για παράδειγμα στο ματς με το Ιράν, μπορεί κάλλιστα να πάθει ζημιά από τους ορεξάτους και με σίγουρα πολύ λιγότερο άγχος Ελεβετούς.

ΒΕΛΓΙΟ - ΗΠΑ

Με έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα πέφτει η αυλαία της φάσης των "16". Το Βέλγιο, που επέστρεψε στην κορυφαία διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια, ουσιαστικά θα βρει απέναντί του την πιο δύσκολη αντίπαλο στη μέχρι τώρα πορεία της, την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, η οποία έχει καθιερωθεί για τα καλά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ελίτ.

Οι Αμερικάνοι έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής και μπορούν δικαιωματικά να ονειρεύονται την πρόκριση στα προημιτελικά. Την ίδια ώρα, οι Βέλγοι, παρότι τερμάτισαν πρώτοι με τρεις νίκες, δεν μπορούμε να πούμε ότι ικανοποίησαν στο έπακρο και όλοι περιμένουμε να τους κρίνουμε σε ματς με έναν μεγαλύτερου επιπέδου αντίπαλο, όπως οι ΗΠΑ.

Όπως και να 'χει, στους "8" θα βρίσκεται σίγουρα μία από τις δύο ομάδες. Και οι δυο τους, μία μόνο φορά το έχουν καταφέρει. Κάποια από τις δύο, θα τις διπλασιάσει. Αναμένεται κλειστό ματς, που θα μας κρατήσει καθηλωμένους στις τηλεοράσεις μέχρι τη λήξη του.

Related

main 3742714908857608907

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item