Μεγαλύτερος αντίπαλος η υπεροψία

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, το να μην είσαι το φαβορί είναι ευλογία. Το να είσαι όμως προσδίδει μεγάλο...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, το να μην είσαι το φαβορί είναι ευλογία. Το να είσαι όμως προσδίδει μεγάλο βάρος στα πόδια των ποδοσφαιριστών σου, τους αγχώνει περισσότερο, καθώς αισθάνονται (και είναι) υποχρεωμένοι να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι όταν νομίζεις πως είσαι το φαβορί, ενώ δεν είσαι. Η υπεροψία, αν το θέλετε έτσι. Κι εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε και πολύ.

Στο "στρατόπεδο" της Εθνικής, βάσει του φαίνεσθαι, έχουν όλοι εμπεδώσει ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το αποψινό. Σημασία όμως δεν έχει το τι λένε Σάντος και παίκτες. Σημασία έχει το τι πιστεύουν. Και το τι πραγματικά πιστεύουν θα φανεί εντός του αγωνιστικού χώρου του "Περναμπούκο".

Το όνομα της Κόστα Ρίκα και η κατά πολύ υποδεέστερη ποδοσφαιρική της ιστορία αποτελούν μία μεγάλη παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε. Γιατί, μπορεί να νίκησε Ουρουγουανούς και Ιταλούς, αλλά δεν παύει να είναι η Κόστα Ρίκα. Το όνομά της δηλαδή αυτό καθεαυτό σου δίνει κάποιες παραπάνω ελπίδες.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αλλά η αισιοδοξία να είναι ελεγχόμενη. Το ματς κρύβει απίστευτα πολλές παγίδες και όλα παίζονται. Ακόμη και το σενάριο να μας "καθαρίσουν" για πλάκα. Πρέπει να διαχειριστούμε με τον σωστό τρόπο την ψυχολογία μας. Ο αγώνας αυτός δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Εντελώς διαφορετική ομάδα, άλλο στυλ, διαφορετικοί παίκτες.

Η Ελλάδα φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει. Δεν τίθεται καμία αμφιβολία επί τούτου. Αλλά πρέπει να προσέξουν πολύ οι διεθνείς μας αν θέλουν να περάσουμε στους "8". Ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος είναι ο υπερόπτης εαυτός της Εθνικής. Η "γαλανόλευκη" είναι φτιαγμένη για δύσκολες καταστάσεις. Είναι ομάδα που αποδίδει στα δύσκολα, εκεί όπου είναι γυρισμένη με την πλάτη στον τοίχο. Όταν όμως νιώσει έστω και λίγο φαβορί, εύκολα τα θαλασσώνει.

Απόψε θα μιλήσει η ψυχή. Αν την έχουμε, ετοιμαστείτε για τα προημιτελικά. Αν όχι, το ταξίδι μας μάλλον τελειώνει κάπου εδώ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Μάριος Μάντζος

Related

main 6062939245618841061

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item