ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: Γ' Όμιλος

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Ο πλέον ενδιαφέρων όμιλος για τους Έλληνες φιλάθλους, λόγω της παρουσίας της Εθνικής μας, αλλά και...


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Ο πλέον ενδιαφέρων όμιλος για τους Έλληνες φιλάθλους, λόγω της παρουσίας της Εθνικής μας, αλλά και ίσως ο πιο "ανοιχτός" για τις δύο θέσεις της πρόκρισης. Ενδιαφέρον στοιχείο η παρουσία τεσσάρων ομάδων από ισάριθμες διαφορετικές ηπείρους, αντανακλώντας πραγματικά την πολυπολιτισμική κουλτούρα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Επιστρέφει σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1998, κάτι που από μόνο του έχει σημασία για μια παραδοσιακά ποδοσφαιρική χώρα της Νοτίου Αμερικής. Ωστόσο, δεν θα περιοριστούν στη χαρά της συμμετοχής. Οι "Καφετέρος", παρά την ενδεχόμενη απουσία του σταρ της Μονακό Ρανταμέλ Φαλκάο, διαθέτουν μια άκρως ταλαντούχα γενιά παικτών, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο προσεχές Παγκόσμιο. Ειδικότερα, ξεχωρίζουν οι ακραίοι Ζούνιγκα και Αρμέρο της Νάπολι (ο τελευταίος δανεικός στη Γουέστ Χαμ), όπως και ο Κουαντράντο που αγωνίζεται στη Φιορεντίνα, ενώ στην επίθεση πολλή δουλειά θα πέσει στον στράικερ Τζάκσον Μαρτίνεζ. 

Στην πρόκριση της Κολομβίας συνέβαλε ιδιαίτερα και ο Αργεντίνος κόουτς Χοσέ Πέκερμαν, ο οποίος έβαλε μια τάξη σε μια ομάδα που έπαιζε κατά κύριο λόγο μπάλα αλάνας: η σοβαρότητα με την οποία πήραν τη 2η θέση στα προκριματικά αυτό αποδεικνύει. Μπορούν ασφαλώς να αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, βάσει υλικού, για πολλούς είναι και το φαβορί του ομίλου, αρκεί να μην επηρεαστούν από την υπερβολική σιγουριά που πηγάζει από τη χώρα τους για διάκριση, όπως και από την αστάθεια στο κέντρο της άμυνας τους. 

Ρόστερ
Τερματοφύλακας: Μονδραγόν, Οσπίνα, Βάργκας
Αμυντικοί: Γιέπες, Λουίς Περέα, Ζούνιγκα, Αρμέρο, Ζαπάτα, Βαλδές, Αρίας, Μπαλάντα
Μέσοι: Αγκιλάρ, Γουαρίν, Κάρλος Σάντσεζ, Ραμίρεζ, Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Μεχία, Ιμπάρμπο, Κιντέρο
Επιθετικοί: Φαλκάο, Γκουτιέρεζ, Μαρτίνεζ, Μπακά, Ράμος, Μουριέλ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην τρίτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική μας Ομάδα θα επιχειρήσει να κάνει ό,τι δεν έκανε το 1994 και το 2010, να προκριθεί δηλαδή στην επόμενη φάση. Η απουσία του μεγάλου ονόματος στον όμιλο δίνει άλλωστε δικαίωμα στους διεθνείς μας να το πιστεύουν, θα χρειαστεί βέβαια να το παλέψουν πολύ κόντρα σε ομάδες οι οποίες υπερτερούν σε ταχύτητα και τεχνική. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος θα στηριχθεί στην καλή αμυντική λειτουργία (έχει ίσως την σταθερότερη άμυνα του ομίλου η Ελλάδα) και στο οργανωμένο transition με αντεπιθέσεις για να κυνηγήσει το γκολ, καθώς δεν θα 'χει πολλές ευκαιρίες για οργανωμένες επιθέσεις. 

Βαρόμετρο θα αποτελέσει βέβαια και η φρεσκάδα των παικτών που δεν αγωνίστηκαν πολύ με τις ομάδες τους φέτος, όπως π.χ. ο Φετφατζίδης, όπως φάνηκε στο πρόσφατο φιλικό με τους Πορτογάλους. Η εμπειρία δεν λείπει απ' τους διεθνείς μας, με τόσες διοργανώσεις άλλωστε στις οποίες έχουν δώσει το "παρών" ως Εθνική τα τελευταία χρόνια. Όντας στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πια, το "πειρατικό" έχει άλλον αέρα σεβασμού από τους αντιπάλους του, οι οποίοι μπορεί να το πληρώσουν άσχημα αν το υποτιμήσουν. Ανεξαρτήτως εξέλιξης, η σκληροτράχηλη Ελλάδα δεν θα παραδοθεί εύκολα σε κανέναν. 

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο
Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Χολέβας, Μόρας, Τζαβέλλας, Μανωλάς
Μέσοι: Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φετφατζίδης
Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας, Μήτρογλου

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η πρώτη -χρονικά- ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας και παράλληλα η πρωταθλήτρια της ασιατικής ηπείρου. Δυνατό της στοιχείο η μεσαία γραμμή, με παίκτες που πρωταγωνιστούν κυρίως στη Σέριε Α και την Μπουντεσλίγκα, όπως ο Χασέμπε, ο Ουτσίντα, ο Χόντα και ο Ναγκατόμο, μαζί με τον Καγκάβα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απουσιάζει ωστόσο ένας αξιόπιστος φορ μπροστά. Κλασσικά ακούραστοι και ταχύτατοι "δαίμονες", οι Ιάπωνες με τον Αλμπέρτο Τζακερόνι στον πάγκο φέρνουν πολύ σε ευρωπαϊκή ομάδα, αφού έχουν μάθει να λειτουργούν και πιο σοβαρά στον αμυντικό τομέα. Για τους "Σαμουράι" θα είναι η πέμπτη συμμετοχή (και συνεχόμενη μάλιστα) σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Καλύτερές τους στιγμές οι προκρίσεις στους "16" το 2010, όπως και το 2002, στη συνδιοργάνωση που είχαν αναλάβει τότε με τη Νότιο Κορέα. Με συγκρατημένη αισιοδοξία για το φετινό Μουντιάλ, σε πιο ανταγωνιστικό όμιλο βέβαια, θα είναι μια καλή δοκιμασία για το τι παραπάνω μπορεί να κάνει η ποιοτική ομάδα από την Άπω Ανατολή. 

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Καβασίμα, Νισικάβα, Γκόντα
Αμυντικοί: Ουτσίντα, Γκότοκου Σακάι, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Κόννο, Ινόχα, Χιρόκι Σακάι, Γιοσίντα
Μέσοι: Εντό, Κιγιοτάκε, Καγκάβα, Αογιάμα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε
Επιθετικοί: Οκαζάκι, Κακιτάνι, Οκούμπο, Οζάκο, Σαιτό

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Βαδίζοντας πλέον στα 36, ο ζωντανός θρύλος των "Ελεφάντων", Ντιντιέ Ντρογκμπά, ψάχνει μια μεγάλη διάκριση και με την Εθνική του, και ίσως η τωρινή ευκαιρία να 'ναι και η τελευταία. Μαζί με τον επίσης επιθετικό Καλού και τον Ζερβίνιο ως εξτρέμ, η Ακτή μπορεί να κάνει πολλές ζημιές στις αντίπαλες άμυνες. Καθοριστικός αναμένεται και ο ρόλος των αδερφών Τουρέ, ιδίως του Γιάγια, μετά την εξαιρετική φετινή σεζόν του στη Μάντσεστερ Σίτυ. 

Μετά τη δύσκολη πρόκριση επί του Μαρόκο στα αφρικανικά νοκ-άουτ, οι Ιβοριανοί θα βρεθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Μουντιάλ. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες τους σε "ομίλους θανάτου", τόσο το 2006 (με Αργεντινή, Ολλανδία) όσο και το 2010 (Πορτογαλία, Βραζιλία), στοχεύουν στην πρόκριση, με τις πιθανότητες να είναι μάλλον υπέρ τους. Όπλα τους θα είναι και πάλι η ταχύτητα και η φοβερή φυσική κατάσταση των παικτών, στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δυνατή αφρικανική ομάδα. Μοναδικό μειονέκτημα το κάπως απείθαρχο στυλ τους, το οποίο μπορεί να το πληρώσουν κόντρα σε οργανωμένες τακτικά ομάδες.

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Μπάρι, Γκμπόχουο, Μαντέ
Αμυντικοί: Ζοκόρα, Κόλο Τουρέ, Μπόκα, Σάμπα, Αουρίερ, Τζάκπα, Βιέρα, Άκπα-Άκπρο
Μέσοι: Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Για Κόναν, Ντιέ, Ντιομαντέ
Επιθετικοί: Ντρογκμπά, Καλού, Ζερβίνιο, Γκραντέλ, Μπόνι, Σιό, Μπόλυ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ Γ' ΟΜΙΛΟΥ

Σάββατο 14/06
Κολομβία - Ελλάδα 19:00, Μπέλο Οριζόντε

Κυριακή 15/06
Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 04:00, Ρεσίφε

Πέμπτη 19/06
Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού 19:00, Μπραζίλια

Παρασκευή 20/06
Ιαπωνία - Ελλάδα 01:00, Νατάλ

Τρίτη 24/06
Ιαπωνία - Κολομβία 23:00, Κουιάμπα
Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 23:00, Φορταλέζα

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 606539471112861896

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item