ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014: ΣΤ' Όμιλος

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ο έκτος όμιλος παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον μιας και εκεί βρίσκεται η Αργεντινής, ένα μεγάλο...


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο έκτος όμιλος παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον μιας και εκεί βρίσκεται η Αργεντινής, ένα μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τον υπόλοιπο όμιλο συμπληρώνουν αξιόμαχες ομάδες όπως η Βοσνία, το Ιράν και η Νιγηρία. Οι χώρες αυτές θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση, με τη Βοσνία να έχει τη δυναμική να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους "16", ενώ το Ιράν και η Νιγηρία θα παλέψουν για το θαύμα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ




Ήρθε άραγε η ώρα για τη "μπιανκοσελέστε" για να επιστρέψει στους παγκόσμιους τίτλους μετά από την εποχή του "εκλεκτού" Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα από τον Μέσσι και την παρέα του. Αναμφίβολα, η Αργεντινή ξεκινά σε κάθε διοργάνωση ως φαβορί αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι αν θα καταφέρει να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί σε άμυνα και επίθεση. 

Στην επίθεση, τα πράγματα λογικά θα κυλήσουν εύκολα με την παρουσία των Μέσσι, Αγκουέρο, Λαβέτσι, Ιγκουαίν. Στο αμυντικό κομμάτι, ίσως προκύψουν προβλήματα, αφού η "αλμπισελέστε" υστερεί αρκετά λόγω παικτών, οι οποίοι δεν έχουν πολλές παραστάσεις σε σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έκπληξη αποτελεί η μη παρουσία στο Μουντιάλ του Μπανέγκα της Βαλένθια μιας και ο Αργεντινός μέσος είναι από τους πιο ποιοτικούς χαφ που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο.

Βλέποντας την πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, μένει μια πικρή γεύση, ύστερα από τη συντριβή από τη Γερμανία στα προημιτελικά με 4-0. Σε εκείνο τον αγώνα είχαν αποκαλυφθεί οι αδυναμίες της "μπιανκοσελέστε" κυρίως στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει σε αυτό το Μουντιάλ είναι η παρουσία του Μέσσι, αφού φέτος με την Μπαρτσελόνα λόγω τραυματισμών είχε μια μέτρια σεζόν και παρουσιάστηκε αρκετά κακός σε πολλά παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας ξεκούραστος Μέσσι θα βοηθήσει αρκετά για μια σπουδαία πορεία της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ρόστερ 
Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο, Mαριάνο Αντούχαρ, Αγκουστίν Οριόν
Αμυντικοί: Eζεκίελ Γκαράι, Φεδερίκο Φερνάντες, Πάμπλο Ζαμπαλέτα, Μάρκος Ρόχο, Χοσέ Μαρία Μπασάντα, Ούγκο Καμπανιάρο, Mάρτον Ντεμικέλις 
Μέσοι: Φερνάντο Γκάγκο, Λούκας Μπίλια, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Άνχελ ντι Μαρία, Μάξι Ροντρίγκες, Ρίκι Άλβαρες, Αουγκούστο Φερνάντες, Έντσον Πέρες 
Επιθετικοί: Σέρχιο Αγκουέρο, Λιονέλ Μέσι, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Εζεκίελ Λαβέτσι, Ροντρίγκο Παλάσιο 

ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

Η Βοσνία μπορεί να είναι ένα αξιόλογο σύνολο παικτών και να έχει τον τίτλο του φαβορί για να προκριθεί μαζί με την Αργεντινή στη φάση των "16" αλλά η μηδενική εμπειρία της από Μουντιάλ στην μετα-Γιουγκοσλαβίας εποχή ίσως αποτελέσει ένα τροχοπέδη στην προσπάθεια για διάκριση στη φετινή διοργάνωση. Το σύνολο του προπονητή Σαφέτ Σούσιτς αποτελεί μια νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο και υψηλό κίνητρο για μεγάλες επιτυχίες. 

Η παρουσία του Τζέκο θα είναι καταλυτική για την πορεία της Βοσνίας στο θεσμό μιας και ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη σεζόν του στην Πρέμιερ Λίγκ. Η Βοσνία, για όσους θυμούνται, ήταν στο γκρούπ των προκριματικών για τη Βραζιλία με την Ελλάδα, όπου έκανε την έκπληξη και πέρασε εύκολα πρώτη αφήνοντας την Εθνική μας στη δεύτερη θέση και τα μπαράζ. Το αρνητικό για την ομάδα της Βοσνίας ίσως αποδειχθεί ότι είναι η απειρία και ο ενθουσιασμός μια νεανικής ομάδας. Η παρουσία της πάντως στα γήπεδα της Βραζιλίας αναμένεται με περίσσιο ενδιαφέρον.

Ρόστερ 
Τερματοφύλακες: Ασμίρ Μπέγκοβιτς, Ασμίρ Άβντουκιτς, Γιασμίν Φέιζιτς 
Αμυντικοί: Εμίρ Σπάχιτς, Τόνι Σούνιτς, Σεάντ Κολάσινατς, Όγκνιεν Βράνιες, Έρβιν Ζουκάνοβιτς, Έρμιν Μπίτσακτσιτς
Μέσοι: Σετζάντ Σαλίχοβιτς, Μίραλεμ Πιάνιτς, Ιζέτ Χαΐροβιτς, Μενσούρ Μούιτζα, Μουχάμεντ Μπέσιτς, Χάρις Μεντούνγιανιν, Σέναντ Λούλιτς, Σένιγιαντ Ίμπριτσιτς, Ανέλ Χάτζιτς, Τίνο Σούσιτς,Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, Άβντιγια Βρσάγεβιτς
Επιθετικοί: Βεντάντ Ιμπίσεβιτς, Έντιν Τζέκο 

ΙΡΑΝ

To Ιράν συγκαταλέγεται και αυτό στις εθνικές ομάδες που δεν συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το 2010. Αποτελεί μια ομάδα η οποία δεν έχει πολλές παραστάσεις σε διοργανώσεις παγκόσμιου στερεώματος και η αποστολή της απαρτίζεται από παίκτες που είναι άγνωστοι και άσημοι στο ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) κοινό, με εξαίρεση ορισμένους όπως ο Ντεζαγιέ της Φούλαμ.

Πολλές απαιτήσεις από τον προπονητή Κεϊρόζ και τους παίκτες του δεν υπάρχουν, είναι μια ομάδα που έκανε την έκπληξη και πέρασε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και το επίτευγμά της λογικά δεν θα συνεχιστεί με μια ακόμα πιο ανέλπιστη ποδοσφαιρική εμπειρία. Το λογικό και ποδοσφαιρικό επακόλουθο είναι ότι το Ιράν θα απολαύσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα παλέψει κάθε αγώνα με τον ίδιο ζήλο, ώστε να αποκτήσει εμπειρίες για τις μελλοντικές διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Ραχμάνε Αχμαντί, Αλιρεζά Χαγιγί, Ντανιέλ Νταβαρί 
Αμυντικοί: Τζαλάλ Χοσεϊνί, Χοσέιν Μαχινί, Μεχτάαντε Πουλαντί, Χασέμ Μπεϊκζαντέ, Αμιρχοσέιν Σαντεγί, Πεϊζμάνε Μονταζερί, Αχμάντε Αλεμεν, Στέβεν Μπεϊτασούρ
Μέσοι: Αντρανίκ Τεϊμουριάν, Τζαβάντε Νεκουνάμ, Γοασέμε Χαταντιφάρ, Μπαχτιάρ Ραχμανί, Ρεζά Χαγιγί, Εχσάνε Χαζσαφί
Επιθετικοί: Ρεζά Κουτσανεζάντ, Χοσρό Χεϊνταρί, Αλιρεζά Τζαχανμπάχς, Μασούντε Σοτζαί, Ασκάν Ντεζαγιέ, Καρίμε Ανσαριφάρντ 

ΝΙΓΗΡΙΑ

Η Νιγηρία βρίσκεται ξανά σε Μουντιάλ, ύστερα από εκείνο του 2010 όταν και βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας, στον οποίο και δεν κατόρθωσε πολλά πράγματα, καθώς τερμάτισε 4η με μόλις 1 βαθμό. Τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κερδίσει τη Νιγηρία 2-1 πραγματοποιώντας την πρώτη νίκη μας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το σύνολο του προπονητή Στέφεν Κέσι δεν είναι εντελώς άγνωστο καθώς περιλαμβάνει παίκτες με αρκετές καλές παρουσίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στα πιο μεγάλα πρωταθλήματα (Πρέμιερ Λίγκ, Λίγκ 1). Σαφέστατα και δεν είναι φαβορί του ομίλου ούτε καν για τη δεύτερη θέση αλλά το σίγουρο είναι ότι θα κάνουν την καλύτερη δυνατή παρουσία, με εικόνα βελτιωμένη από εκείνη του 2010. Εξάλλου, μπορεί στην αποστολή να μην συμπεριλφθηκέ ο Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά τα ονόματα Αμεόμπι, Τζον Όμπι Μίκελ, Μόουζες, Ενγεάμα είναι εξίσου ποιοτικά και υπολογίσιμα για κάθε αντίπαλο.

Η Νιγηρία θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να κοντράρει τη Βοσνία για τη δεύτερη θέση του ομίλου αν και αντικειμενικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Ρόστερ 
Τερματοφύλακες: Βίνσεντ Ενγεάμα, Όστιν Ετζίντε, Τσιγκότζι Αγκμπίμ
Αμυντικοί: Έλντερσον Ετσιεζίλε, Έφε Άμπροουζ, Γκόντρεϊ Ομποαμπόνα, Αζουμπουίκε Εγκουέκουε, Κένεθ Ομερούο, Τζούγουον Οσανίγουα, Τζόζεφ Γιόμπο, Κούνλε Οντουνλάμι
Μέσοι: Τζον Όμπι Μίκελ, Ραμόν Αζέζ, Ογκένι Ονάζι, Ρέουμπεν Γκάμπριελ, Μισέλ Μπατατούντε
Επιθετικοί: Αχμέντ Μούσα, Σόλα Αμεόμπι, Εμανουέλ Εμενίκε, Πίτερ Οντεμβίνγκι, Μάικλ Ουτσέμπο, Βίκτορ Μόουζες, Ούτσε Νουοφόρ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΤ' ΟΜΙΛΟΥ

Δευτέρα 16/06
Αργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη 01:00, Ρίο ντε Τζανέιρο
Ιράν - Νιγηρία 22:00, Κουριτίμπα

Σάββατο 21/06
Αργεντινή - Ιράν 19:00, Μπέλο Οριζόντε
Νιγηρία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη 01:00, Κουιάμπα

Τετάρτη 25/06
Νιγηρία - Αργεντινή 19:00, Πόρτο Αλέγκρε
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ιράν 19:00, Σαλβαδόρ

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 3497134127420647198

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item