Μπορούν το back to back οι Ισπανοί;

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ξεκίνησε λοιπόν το Μουντιάλ που όλοι περιμέναμε. Η αγωνία πάντως μαζί με τις αναλύσε...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε λοιπόν το Μουντιάλ που όλοι περιμέναμε. Η αγωνία πάντως μαζί με τις αναλύσεις των ποδοσφαιρόφιλων έχουν στο κατακόρυφο. Ποιος θα πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο; Ποια ομάδα θα κάνει την έκπληξη; κ.α. Πολλά ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό όλων μας. Ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα, είναι αν θα μπορέσει η Ισπανία να κάνει κάτι που το έχουν κάνει μόνο δύο ομάδες στο θεσμό: να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο back to back όπως λένε και οι Αμερικάνοι. Στην ιστορία του Μουντιάλ, η Ιταλία στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, 1934 και 1938, το κατάφερε πρώτη, με νίκες κόντρα στη Τσεχοσλοβακία 2-1 και Ουγγαρία 4-2 αντίστοιχα. Έπειτα πέρασαν από τότε 20 χρόνια με τη Βραζιλία να καταφέρνει να ξανακάνει το back to back το 1958 και το 1962 κερδίζοντας 5-2 τη Σουηδία και 3-1 τη Τσεχοσλοβακία αντίστοιχα. 


Οι "Φούριας Ρόχας" στο Μουντιάλ του 2010 επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησαν για πρώτη φορά την κορυφή του κόσμου, αποβάλλοντας την ταμπέλα των looser. Έκτοτε κυριαρχούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αφού έχουν στην τροπαιοθήκη τους και δύο Euro (2008, 2012). Οι περισσότεροι θεωρούν, ότι η ομάδα του Ντελ Μπόσκε δύσκολα θα το πάρει και φέτος, κάποιοι άλλοι ίσως δεν θέλουν να το σκέφτονται. Ένα είναι όμως σίγουρο: ότι οι Ισπανοί έχουν την ποιότητα και το πιο πληρές ρόστερ από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν. 

Σαφέστατα και αρκετοί παίκτες έχουν μεγαλώσει (Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια) αλλά η συνεχής ανανέωση αυτής της ομάδας είναι άκρως εντυπωσιακή (Ντιέγκο Κόστα, Κόκε, Χάβι Μαρτίνεθ). Κάνεις αντίπαλος δεν μπορεί να ξεγράψει το γίγαντα που λέγεται Ισπανία. Η κούραση σαφώς είναι μεγάλη στις τάξεις των Ισπανών παικτών, αφού αρκετοί από αυτούς έπαιξαν και στον τελικό του Τσαμπίονς Λίγκ στις 26 Μάιου, αλλά η δίψα για τρόπαια και το μικρόβιο της επιτυχίας είναι δεδομένα. Το "τίκι τάκα" των Ισπανών δύσκολα θα αλλάξει στον τρόπο παιχνιδιού τους, άλλωστε, όπως λένε, οι τακτικές και τα συστήματα που κερδίζουν, δεν αλλάζουν. Μένει να δούμε πότε θα χάσουν και οι Ισπανοί.

Τέλος, ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ενδεκάδα που θα εμπιστευτεί να κατεβάσει ο Ντελ Μπόσκε στα γήπεδα της Βραζιλίας με δεδομένη την κούραση του Τσάβι και την ηλικία του. Ίσως δούμε κάποιον εκ των Κόκε, Φάμπρεγκας ή και Σίλβα να παίζει δίπλα στον Ινιέστα. Ενώ στη κορυφή της επίθεσης φαβορί για να καλύψει τη θέση του σέντερ φορ είναι ο Ντιέγκο Κόστα με το Βίγια να παραγκωνίζεται στον πάγκο ή να παίζει στα πλάγια της επίθεσης ως εξτρέμ, όπως και στο Μουντιάλ του 2010.

Back to back or new winner?

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

ποδόσφαιρο 1242607457149404709

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item