Δεν αρχίσαμε καλά...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η πρώτη "γεύση" του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τους φιλάθλους ανά την υφήλιο ήταν κάπως πικρή. Τό...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η πρώτη "γεύση" του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τους φιλάθλους ανά την υφήλιο ήταν κάπως πικρή. Τόσο καιρό περιμέναμε σαν τρελοί την πρεμιέρα, αλλά ο Ιάπωνας διαιτητής Γουίτσι Νισιμούρα φρόντισε να μας τη χαλάσει.

Το πέναλτι με το οποίο ο Νεϋμάρ πετυχαίνει το 2-1 και ανατρέπει πλήρως το σκηνικό του αγώνα καταστρέφοντας παράλληλα την ψυχολογία των Κροατών, δεν θα το έδινε ούτε... Βραζιλιάνος διαιτητής. Μια πραγματική εφεύρεση του Ασιάτη ρέφερι, σε μία φάση όπου ο Φρεντ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής.

Και αυτή η φάση ήταν απλά η πιο κραυγαλέα, όχι η μόνη. Αν παρατηρούσε κανείς το παιχνίδι καλά, θα καταλάβαινε ότι έστω κάποια μικρά σφυριγματάκια, κάποια υπερβολικά φάουλ, άλλα ανύπαρκτα άλλα με επαφή αλλά θα μπορούσαν και να μη δοθούν, τα έπαιρναν οι Βραζιλιάνοι. 

Σίγουρα, είναι οι διοργανωτές, είναι οι γηπεδούχοι, ο κόσμος τους αδημονεί και πιέζει, θα επηρεάσει. Αλλά δεν μου λέει εμένα κάτι αυτό. Οι φίλαθλοι θέλουν (απαιτούν δηλαδή) σε αυτό το Μουντιάλ διαιτησίες 50-50. Ούτε μικροσφυριγματάκια στους μεγάλους, ούτε τίποτα, πόσω μάλλον πέναλτι σαν το σημερινό.

Ελπίζω η διαιτησία του Νισιμούρα να μην αποτελεί προπομπό των όσων θα ακολουθήσουν σχετικά με την αντιμετώπιση της "σελεσάο" από τους referees στη διοργάνωση. Σήμερα είχαμε ήδη την πρώτη αλλοίωση αποτελέσματος. Διότι η Βραζιλία ήταν κακή και μόνο επίδοξη πρωταθλήτρια κόσμου δεν έδειξε. Αν δεν έπαιρνε ποτέ αυτό το πέναλτι, είστε σίγουροι ότι θα κέρδιζε;

Μάριος Μάντζος

Related

main 3883252392705461485

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item