Η υπενθύμιση του Total Football

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Στο πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ, συνέβη και το μ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Στο πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς της πρώτης αγωνιστικής του Μουντιάλ, συνέβη και το μεγαλύτερο ίσως "μπαμ" που θα δούμε στη φάση των ομίλων. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξεκινήσει κάποια παγκόσμια πρωταθλήτρια την υπεράσπιση του τίτλου με τέτοια "στραπάτσο", αλλά στη ζωή για όλα υπάρχει και η πρώτη φορά. Το ότι έγινε από την Ολλανδία πάντως, παρά το γεγονός ότι ξάφνιασε πολλούς, δεν ήταν τόσο έκπληξη. Απλά έφταιγε κυρίως η υποτίμηση που είχε γνωρίσει τόσο καιρό το νεανικό σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ, σύνολο σαφέστατα ποιοτικό, αλλά χωρίς τεράστιες εμπειρίες. 

"Ξεσκαρτάροντας" μεγάλη μερίδα παικτών μετά το καταστροφικό Ευρωπαϊκό του 2012, ο 62χρονος κόουτς των "οράνιε" πόνταρε στη νέα φουρνιά παικτών, προερχόμενοι κυρίως από τις ακαδημίες της Φέγενορντ, της Άλκμααρ και -ασφαλώς- του Άγιαξ. Το 4-3-3 των προκριματικών, μετά τις καίριες απουσίες των Φαν Ντε Φάαρτ και Στρούτμαν, μετεξελίχθηκε σε 5-3-2, όπως φάνηκε χθες και ουσιαστικά πέτυχε, με συνεχείς αλληλοκαλύψεις αλλά και ελεγχόμενο πρέσινγκ μπροστά. Ακόμα και οι Ισπανοί σε κάποια φάση χθες έχασαν τον... μπούσουλα, αφού δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν παθητικά. 

Μέτρησε βέβαια και το γεγονός πως ο αντίπαλος απέναντί τους ήταν η ομάδα που τέσσερα χρόνια πριν στη Νότια Αφρική της στέρησε το τρόπαιο, κάτι που ο Ρόμπεν και ο Φαν Πέρσι δεν μπορούν εύκολα να το ξεχάσουν. Οι περισσότεροι της 23άδας τότε βέβαια ήταν απόντες, όπως ο Μάρτινς Ίντι, ο Ντε Φράι ή ο Σίλεσεν. Έχει πολλά ψωμιά ακόμα για να χαρακτηριστεί ως ένα εκ των φαβορί η Ολλανδία. Λογικό άλλωστε, αφού δεν διαθέτει τα ονόματα των τελευταίων χρόνων, έδειξε όμως πασιφανέστατα χθες πως, σε όποια κατάσταση και αν είναι, δεν μπορείς ποτέ να την ξεγράψεις...

Όσο για τους Ισπανούς, τώρα θα μετρήσει το τι αντίδραση θα βγάλουν, παρά την κούραση τους που φάνηκε και το ψυχολογικό βάρος του 1-5. Το επόμενο παιχνίδι με τη Χιλή, μια σκληροτράχηλη και ποιοτική ομάδα, θα είναι εξίσου δύσκολο και επικίνδυνο.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 4221663918650458151

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item