Η ημιτελής ανανέωση της Αγγλίας απέτυχε

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Η ανανέωση των ρόστερ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο,ήταν ένα φλέγον θέμα. Πολλές ομάδες προχώρησαν σε ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Η ανανέωση των ρόστερ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο,ήταν ένα φλέγον θέμα. Πολλές ομάδες προχώρησαν σε ανανέωση, ενώ άλλες όχι. Το θέμα είναι η παρουσία τους στη διοργάνωση. Οι κυριότερες είναι η Αγγλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία και φυσικά η Ελλάδα. Αυτή η ανανέωση θα μελετηθεί στα επόμενα κείμενα. 

Πρώτη η περίπτωση της Αγγλίας. Ο Hodgson -είναι αλήθεια- ανανέωσε ριζικά το ρόστερ της ομάδας του. Ο Κόουλ αποσύρθηκε, όπως και ο Τέρρυ, ενώ ο Ντεφόου ή ο Κάρολ δεν βρίσκονταν στις επιλογές του για τους αγώνες της Βραζιλίας. Νέοι παίκτες σαν τον Λαλάνα, τον Σο και τον Στάριτζ επελέγησαν.

Μολονότι ανανεωμένη, η σύνθεσή της γιατί δεν παρουσίασε κάτι το καινοτόμο ποδοσφαιρικά, αλλά εμφάνισε τα προβλήματα που είχε και στο παρελθόν; Η αιτία του κακού είναι ότι σε καίριες θέσεις στηρίχθηκε σε ποδοσφαιριστές που δεν προσφέρουν ανάλογα με την αξία τους. Παράλληλα, ξεκινούσαν παίκτες περιορισμένων ικανοτήτων, όπως ο Γουέλμπεκ ο Τζόνσον και ο Γιαγκέλκα. Ο Τζέραρντ και ο Ρούνι, οι δύο κύριοι άξονες του δημιουργικού παιχνιδιού των Άγγλων, εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου.

Τα πολλά λάθη στο κέντροάφηναν εκτεθειμένη την άμυνα των "λιονταριών". Εκεί όπου οι Κέιχιλ και Γιαγκέλκα δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τουρνουά,έχοντας προβλήματα στην αντιμετώπιση αντιπάλων όπως ο Μπαλοτέλι και ο Σουάρες (3 γκολ σκόραραν αυτοί οι δύο, 1 και 2 αντίστοιχα). Ο Τζέραρντ σωματικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του αμυντικού χαφ. Δεν έχει την ικανότητα να τρέξει στους ρυθμούς που επιβάλλουν ματς τέτοιου επιπέδου.

Ο Ρούνι προσπάθησε να αποτελέσει με την Ουρουγουάη τον σύνδεσμο μεταξύ κέντρου και επίθεσης, χωρίς όμως να μεταφέρει την μπάλα μπροστά με κατάλληλες προοπτικές. Δεν πέρασε κάθετες προς τον Στάριτζ, που, με τη σειρά του, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μουσλέρα.

Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να πιέσουν και να κλείσουν στα καρέ τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι είναι ασταθείς αμυντικά, ενώ και τους Ιταλούς τους απείλησαν με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις κυρίως. Δεν έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο και στην αρχική ενδεκάδα υπήρχαν παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Η ανανέωση υπήρξε μόνο στα ονόματα, όχι στην ουσία, με την ομάδα της Αγγλίας να βασίζεται στους ίδιους ποδοσφαιριστές ,που για πολλούς λόγους, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας. Συνεπώς, ο Hogdson δεν κατάφερε να προβεί σε ουσιαστική ανανέωση του τρόπου παιχνιδιού των "λιονταριών", κάνοντας λάθος επιλογές στον κορμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Νησιού και καθυστερόντας να αλλάξει πράγματα, παρ' όλο που φαινόταν η κακή εικόνα της. Έτσι, η ανανέωση έμεινε "κενό γράμμα", όπως κατέδειξε η εικόνα των δύο πρώτων αγώνων.

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Related

main 7310224805306118182

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item