Άλλαξε τακτική ο Σάντος

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα και η Εθνική Ελλάδος πέρ...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα και η Εθνική Ελλάδος πέρασε για πρώτη φορά στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τεράστιος άθλος αν αναλογιστεί κανείς το κακό ξεκίνημα και την ήττα με 3-0 από τη Κολομβία. Η Εθνική μας δεν παρέδωσε ποτέ τα όπλα και πάλεψε για κάτι που ήθελε και για κάτι που εν τέλει το άξιζε κιόλας. Πέρα από τα διθυραμβικά σχόλα και τους ξέφρενους πανηγυρισμού. Μπορούμε μετά από αρκετές ώρες να αναλύσουμε την τακτική που εφάρμοσε ο Φερνάντο Σάντος.

- Αρχικά, είδαμε για πρώτη φορά επί Σάντος υψηλή πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου, γεγονός που μαρτυρά το πάθος και τη θέληση για νίκη. Αν θυμηθούμε και το γκόλ του Σάμαρη, ξεκίνησε από πίεση και λάθος του Τιοτέ και κλέψιμο του Πατρινού άσου, ασίστ Σαμαρά και 1-0 για την Εθνική.

- Δεύτερη παρατήρηση που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Σάντος έκανε κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα κυρίως στο κέντρο και στην επίθεση. Η αλήθεια είναι ότι τα είχε δοκιμάσει όλα(Μήτρογλου- Γκέκας κορυφή στην επίθεση, Φετφατζίδη στα άκρα) αλλά προχθές άλλαξε τελείως το πλάνο του, αφού τοποθέτησε τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Η Εθνική ομάδα με αυτό το σχήμα έγινε πιο επιθετική και πιο πιεστική, γεγονός που οδήγησε στη νίκη-πρόκριση.

- Τρίτο σημείο που είναι σημαντικό να επισημάνουμε είναι οι ορθολογικές αντεπιθέσεις που έβγαλε η Ελλάδα. Μετά το τέρμα του Σάμαρη, η ομάδα μας δεν κάθισε πίσω άλλα έβγαλε πολλές αντεπιθέσεις. Ήταν πραγματικά ατυχία η μη επίτευξη δεύτερου γκολ. Η στατιστική το αναφέρει: 3 δοκάρια, ευκαιρίες Χριστοδουλόπουλου, Σαλπιγγίδη.

- Τέταρτο σημείο που φάνηκε να βελτιώνει αρκετά το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας είναι το λεγόμενο overlap που έκαναν τα μπακ της εθνικής μας (Τοροσίδης, Χολέβας). Η φάση του δοκαριού με το Χολέβα είναι ενδεικτική αλλά και το δοκάρι-σέντρα του Τοροσίδη. Επίσης, είδαμε και ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της Εθνικής και αυτό ήταν η αλληλοκάλυψη καθώς σε κάποια σημεία του αγώνα τις προωθήσεις του Χολέβα κάλυπτε μαχητικά ο Χριστοδουλόπουλος.

Συνοψίζοντας, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να πάρει μια πρόκριση-έπος με τη συμβολή παικτών που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο (βλ. Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης). Αυτό δείχνει περίτρανα ότι υπάρχει μέλλον ποδοσφαρικό στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί. Ο νέος προπονητής καλείται να αξιοποιήσει τα νέα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας.

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 461664060658995663

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item