Ο Κατσουράνης και οι Ελληνάρες των social media

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Με τεράστια απογοήτευση και ακόμη περισσότερη αίσθηση αηδίας, αντίκρισα προ ολίγου σελίδα, πρόσφατα δημι...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Με τεράστια απογοήτευση και ακόμη περισσότερη αίσθηση αηδίας, αντίκρισα προ ολίγου σελίδα, πρόσφατα δημιουργημένη από κάποιον δήθεν έξυπνο Ελληνάρα του Facebook. Η εν λόγω σελίδα σκοπό έχει να εναντιωθούν τα μέλη της στο ενδεχόμενο συμμετοχής του Κώστα Κατσουράνη στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα την ερχόμενη Κυριακή για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είναι τουλάχιστον ντροπή αυτό που συμβαίνει. Η κατάσταση με το θέμα Κατσουράνη έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αλλά κάθε φορά προξενεί στους ορθώς σκεπτόμενους το ίδιο αίσθημα απέχθειας.

Δεν το παίζω ούτε εξυπνάκιας, ούτε νοήμων. Συμφωνώ με την κριτική που γίνεται. Είμαι κι εγώ της άποψης ότι πλέον ο "Κατσούρ", όσο και να το θέλει, δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό που απαιτείται σε μία τέτοια διοργάνωση. Έχει μεγαλώσει, έχει βαρύνει. Δεν είναι ο ίδιος που ήταν. Και σίγουρα κόντρα σε μία ταχύτατη και τεχνική ομάδα όπως η Κόστα Ρίκα, η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Αλλά, όχι, κύριοι. Δεν θα τα ισοπεδώσουμε και όλα. Το πώς είναι ο Κατσουράνης στα 35 του δεν αναιρεί τα όσα έχει κάνει στην καριέρα του και κυρίως το τι έχει προσφέρει σε όλους εσάς που τον ξεφτιλίζετε. 

Επειδή μάλλον έχετε θέμα με τη μνήμη σας, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της Εθνικής μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004. Αν θυμάστε. Ο ίδιος έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και κάποτε δικαίως θεωρείτο ο κορυφαίος αμυντικός χαφ της χώρας μας. Σε κάποιους από τους συλλόγους που υποστηρίζετε, έχει δώσει σημαντικά πράγματα για να 'χετε να θυμάστε.

Αυτά βέβαια δεν είναι αρκετά για να πεις "ok, πάσο" και να δοθεί άφεση αμαρτιών στον παίκτη. Η κριτική πρέπει πάντοτε να γίνεται και, αν θέλετε τη γνώμη μου, στον Κατσουράνη ορθότατα υπάρχει κριτική γιατί, κακά τα ψέματα, δεν αποδίδει πλέον αυτά που επιβάλλονται.

Αυτό που δεν μπορώ όμως με τίποτα να δεχθώ είναι η ισοπέδωση και ο εξευτελισμός. Γιατί ο Κατσουράνης δεν είναι ο πρώτος που πέφτει "θύμα". Σας ξέρω εσάς τους Ελληνάρες. Σας έχω δει και τι κάνατε στην περίπτωση Νικοπολίδη, στην περίπτωση Μπασινά, και σε άλλες πολλές περιπτώσεις ιστορικών για το ελληνικό ποδόσφαιρο παικτών.

Σαν έναν τύπο χθες σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό το βράδυ που έλεγε: "Εγώ τον Κατσουράνη άμπαλο τον λέω και τώρα, άμπαλο τον έλεγα και στα 24 του". Άσε μας, ρε φίλε. Θα σου φέρνανε τον Κατσουράνη στα 24 του και θα 'λεγες όχι; Για πόσο χαζούς μας περνάτε, τελικά;

Πρέπει επιτέλους να μάθετε να σέβεστε. Να κάνετε κριτική και μάλιστα πολύ σκληρή όταν χρειάζεται. Να ξέρετε όμως πού πρέπει να βάλετε την τελεία.

Μάριος Μάντζος

Related

main 3530189819554790077

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item