Δέκα χρόνια από τον ελληνικό θρίαμβο στην Πορτογαλία

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια. Σα νερό που κυλά σε ρυάκι. Τόσο γρήγορα. Δέκα ολόκληρα χρόνια. Ακόμη όμως το θυμόμαστε σα να ήταν χθες. Σα ...


Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια. Σα νερό που κυλά σε ρυάκι. Τόσο γρήγορα. Δέκα ολόκληρα χρόνια. Ακόμη όμως το θυμόμαστε σα να ήταν χθες. Σα να μην πέρασε μια μέρα.

Στις 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, τα 23 παλικάρια του Ότο Ρεχάγκελ, έβαλαν τη σφραγίδα τους σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές (αν όχι η μεγαλύτερη) στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι αλήθεια.

Βλέπει κανείς την εικόνα του Ζαγοράκη με το κύπελλο στον ουρανό της Λισαβόνας και ακόμη δεν μπορείς να συνειδητοποιήσει τι περίεργο μα τόσο χαρούμενο ταξίδι επεφύλασσε για εμάς τους Έλληνες ο Θεός. 

Ένα μήνα και κάτι πριν η χώρα μας φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν το 68ο λεπτό του τελικού του Euro 2004. Μέσα στην Πορτογαλία, κόντρα στους Πορτογάλους. Πόσες πιθανότητες να την ξαναπατήσουν μετά την πρεμιέρα. Έπαιξαν προσεκτικά, δεν μας υποτίμησαν. Αλλά δεν ήταν αυτό αρκετό για να μας σταματήσει. Ήμασταν πια αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης: ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!

Και το πήραμε!

Η εκτέλεση κόρνερ του Μπασινά βρήκε το κεφάλι του Χαριστέα, την ώρα που ο Ζήσης Βρύζας βοήθησε καταλυτικά στη φάση αυτή μαρκάροντας πανέξυπνα τον Ρικάρντο. Η μπάλα στα δίχτυα. ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Να πάει παντού... Θα μας τρελάνουν όλους...

Οι δύο Άγγελοι μας έστειλαν στον έβδομο ουρανό. Το ματς είχε σχεδόν μισή ώρα ακόμη. Αλλά με τέτοια άμυνα και τον Αντώνη Νικοπολίδη στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του, δεν υπήρχε περίπτωση να μην κερδίσουμε.


Χριστέ μου, είναι ανατριχιαστικό, ακόμη και 10 χρόνια μετά. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

Τι δέκα, τι είκοσι, τι τριάντα χρόνια; Όσα και να περάσουν, αυτή η μέρα, αυτή η στιγμή, αυτή η τεράστια επιτυχία, δεν θα διαγραφεί ποτέ ούτε από το μυαλό μας και κυρίως ούτε από την Ιστορία. Γιατί υπήρχαν και θα υπάρχουν Έλληνες που δεν κατάφεραν να το ζήσουν. Ωστόσο, αυτό θα βρίσκεται για πάντα εκεί χαραγμένο. Ανεξίτηλα στις 4 Ιουλίου 2004 για να τους διδάσκει τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι και δεν τρώγονται σαν τα σκυλιά.

Από τις 12 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Μαγικό ταξίδι. Ο πρώτος μήνας της σύγχρονης Ελλάδας που ξεχάστηκαν τα οπαδικά. Η Εθνική κέρδισε ξανά τους φίλους της.

Και αυτή η επιτυχία έχει ακόμη και σήμερα τη δική της συμβολή στις νέες επιτυχίες της "γαλανόλευκης". Γιατί, όχι απλά αποτελεί ένα αστέρι που οδηγεί, αλλά έχει βοηθήσει στο έπακρο ώστε η χώρα μας να έχει πλέον βατές σχετικά κληρώσεις, που συντελούν στο να παίρνει προκρίσεις σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων, διατηρώντας παράλληλα και υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

"Και τώρα πάμε... Πάμεεε... ΠΑΜΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!..."

Related

main 7458650830554315824

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item