Γερμανία - Αργεντινή: Ο πιο συχνός τελικός

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ  Όπως κάθε τελικός, έτσι και ο σημερινός ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή δεν χωράει προβλέψεις, αφού μιλάμε γ...


 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ 

Όπως κάθε τελικός, έτσι και ο σημερινός ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή δεν χωράει προβλέψεις, αφού μιλάμε για δυο "βαριές" φανέλες και μέσα σε 90 λεπτά (ή και περισσότερο αν χρειαστεί) τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οι δυο ομάδες μάλιστα αποτελούν το πιο συχνό ζευγάρι σε τελικούς Μουντιάλ, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη φορά, μετά το 1986 και το 1990.

Στον τελικό του Μέξικο Σίτι το 1986, οι Αργεντίνοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα σε 8 χρόνια (μετά το 1978). Σε ένα τουρνουά που σημαδεύτηκε έντονα από την ηγετική παρουσία του Μαραντόνα, η "αλμπισελέστε" προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 55' χάρη στα γκολ των Μπράουν και Βαλντάνο. Οι  Γερμανοί βέβαια δεν παράτησαν εύκολα τα όπλα. Με δυο γκολ από κόρνερ έφτασαν στην ισοφάριση (Ρουμενίγκε, Φέλερ), αλλά στο 83' ο Μπουρουσάγκα (πιθανώς από θέση οφσάιντ) πλάσαρε τον Σουμάχερ για το τελικό 3-2, το οποίο έδωσε και τον τίτλο στους Λατινοαμερικάνους.


Τέσσερα χρόνια μετά στην Ιταλία, τα "πάντσερ" πήραν την εκδίκησή τους. Παίζοντας από το 65' με παίκτη λιγότερο (λόγω της αποβολής του Μονσόν), η Αργεντινή κρατούσε μέχρι και το 85ο λεπτό, όπου ο ρέφερι είδε (λανθασμένα) ανατροπή σε τάκλιν του Σενσίνι στον Φέλερ. Ο Μπρέμε ευστόχησε από την άσπρη βούλα και χάρισε στο σύνολο του Λόταρ Ματέους το τρίτο Μουντιάλ στη Δυτική Γερμανία (δεν είχε επέλθει ακόμα η ένωση με τους Ανατολικογερμανούς). 


Και τι θα γίνει σήμερα; Υπομονή για λίγες ώρες ακόμα…

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 6888535316269619850

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item