Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Μουντιάλ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Είναι κλασσικό και χιλιοειπωμένο το ρητό ότι, "όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνε...


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Είναι κλασσικό και χιλιοειπωμένο το ρητό ότι, "όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν". Κατά παράφραση της ρήσης του Κένεντι, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη Βραζιλία, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό της 13ης Ιουλίου, αποδείχτηκαν οι πιο... ζόρικοι αντίπαλοι (και ίσως οι πιο άξιοι) στη μέχρι στιγμής διαδρομή μέχρι τα ημιτελικά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 08/07 23:00, Μπέλο Οριζόντε

Ξεκινώντας λοιπόν από το Μπέλο Οριζόντε, σήμερα, η Βραζιλία θα "υποδεχτεί" στο "Μινεϊράο" τη Γερμανία, σε ένα ριμέικ του τελικού του 2002 στη Γιοκοχάμα. Άτυχοι οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του (τραυματισμένου) Νεϋμάρ και του Τιάγκο Σίλβα (που συμπλήρωσε κάρτες). Βασικά, είναι γενικώς άτυχη, αφού στη διοργάνωση που φιλοξενεί η ίδια, έτυχε να κατεβαίνει με μια ομάδα ποιοτικά πολύ "φτωχή" για τα δεδομένα της: σε άλλες εποχές ο βασικός της φορ Φρεντ μάλλον δεν θα πέρναγε ούτε έξω από την πόρτα της εθνικής! Και έχει σημασία να τα πάει καλά η Βραζιλία, σε μια περίοδο που ο κόσμος θέλει να χαρεί λίγο, εν μέσω των επεισοδίων και της αμφισβήτησης για την πολιτική της προέδρου Ρούσεφ. Μέχρι στιγμής έχει "επιβιώσει" και απ' το ξύλο των Κολομβιανών και από το δοκάρι του Πινίγια στο 120' με τη Χιλή.

Οι Γερμανοί πάντως θα είναι άλλος ένας "εκνευριστικός" γι' αυτούς αντίπαλος. Χωρίς να καταλαβαίνουν από ζέστες και υγρασίες (αλλά με την κούραση εμφανή, όπως για όλους λίγο-πολύ), χωρίς να εντυπωσιάσουν, βρίσκουν τρόπους να φτάνουν πάντα μέχρι το τέλος: βρίσκονται άλλωστε σε ημιτελικά για τέταρτη φορά σερί, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλη ομάδα. Σε τέτοιο παιχνίδι, όπου θα πάει λογικά σε κλειστό τέμπο, ίσως χρειαστεί ο (υποτονικός στο τουρνουά) Οζίλ, για να σπάσει κάπως τις γραμμές των Βραζιλιάνων, πιθανώς και ο Κλόζε που περιμένει... μισή ευκαιρία για να κάνει τη δουλειά του (και να ξεπεράσει τον Ρονάλντο με 16 μουντιαλικά τέρματα). Καθόλου άσχημο σενάριο...

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 09/07 23:00, Σάο Πάολο

Απ' την άλλη, αυτοί οι Ολλανδοί, εκεί που δεν τους περίμενες, πάνε να κάνουνε την μεγάλη έκπληξη. Μεγάλη κλάση αναμφίβολα ο Φαν Χάαλ με την αλλαγή του Κρουλ, δείχνοντας πως τα 'χει μελετημένα όλα τα ενδεχόμενα από πριν. Ρίσκαρε μεν, του βγήκε δε, και αυτό μετράει στο τέλος.

Πραγματικά, αυτό το Μουντιάλ θα ήταν ωραίο να το σηκώναν οι "οράνιε": ξεκίνησαν με 5άρα στους πρωταθλητές Ισπανούς, έκαναν τρεις νικηφόρες ανατροπές, δε μάσησαν στα πέναλτι με τους Κοσταρικανούς παρά τα τρία δοκάρια, ενώ από την αρχή ελάχιστοι τους υπολόγιζαν. Με μια ομάδα νέων παικτών που τρέχουν, μαρκάρουν και τροφοδοτούν μπροστά τους πιο έμπειρους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι, ενίοτε και το Σνάιντερ. Και μπορούν να το πάρουν, έχοντας νικήσει κατά σειρά Ισπανία, Αργεντινή και Γερμανία: τις τρεις ομάδες που τους νίκησαν σε τελικούς το 2010, το 1978 και το 1974 αντίστοιχα. Η τύχη κάτι τους χρωστάει... 

Στον αντίποδα, η ομάδα που θυμίζει... λιγότερο ομάδα από τους υπόλοιπους τρεις. Για την Αργεντινή, φαίνεται να παίζει κυριολεκτικά μόνο ο Μέσσι για όλους τους υπόλοιπους, καθώς με τέσσερα δικά του γκολ την πήγε σε ημιτελικό μετά από 24 χρόνια (με πέντε νίκες να κρίνονται στο γκολ κιόλα). Το παιχνίδι της βέβαια παραμένει άναρχο, χωρίς συνοχή στο κέντρο, και -το σημαντικότερο- δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα με μεγάλο όνομα-αντίπαλο. 

Το γκολ του Ιγκουαΐν με το Βέλγιο μπορεί να ξυπνήσει τον φορ της Νάπολι, τώρα που τον χρειάζεται και η ομάδα του, ενώ άκρως σημαντική είναι η επιστροφή του Αγουέρο. Συμπληρώνοντας 91 συμμετοχές με την εθνική του (όσες είχε δηλαδή και ο Μαραντόνα), ο "κοντός" έφτασε μέχρι εδώ τους Αργεντίνους, ωστόσο αν ευελπιστούν να ξαναζήσουν στιγμές ανάλογες του 1986, θα χρειαστούν τώρα και άλλοι να δώσουν μια κάποια βοήθεια.

Related

main 4240566220856812781

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item