Θρύλος από... Διαμάντια

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στις Η...

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ, αφού η ομάδα του Πειραιά, πέρα από τις σημαντικές προπονήσεις που πραγματοποίησε, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και το θαυμασμό σε όλη την Ευρώπη στο ICC (International Champions Cup). Oι "ερυθρόλευκοι", σε όμιλο με τις Μάντσεστερ Σίτυ, Λίβερπουλ και Μίλαν, τερμάτισαν στη 2η θέση και έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία καθ' όλη τη διάρκεια του σπουδαίου τουρνουά.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του απέδειξαν εξ αρχής ότι, παρ' όλα τα μεγαθήρια που αντιμετώπισαν, δεν είχαν καμία επιθυμία να αποδειχθούν ο φτωχός συγγενής του τουρνουά. Αρχικά, κέρδισαν εύκολα και άνετα (3-0) τη Μίλαν των 7 ευρωπαϊκών κυπέλλων, η οποία μπορεί να περνάει εδώ και πολλά χρόνια στάδια παρακμής, αλλά όσο κοστίζει ο Μπαλοτελί κοστίζει συνολικά όλος ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Στη συνέχεια, ο πρωταθλητής Ελλάδας αγωνίστηκε κόντρα στη Λίβερπουλ. Εκεί γνώρισε την πρώτη του ήττα στο τουρνουά με 1-0, αν και όσοι είδαν το παιχνίδι θα θυμούνται καλά ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν άξιζαν να χάσουν, διότι δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες στην εστία των "κόκκινων" και αν μη τι άλλο δικαιούταν την ισοπαλία. Χθες το βράδυ, ο Ολυμπιακός έδωσε το πιο δύσκολο παιχνίδι του κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας και κατάφερε όχι μόνο να μην ηττηθεί (2-2) αλλά και να κερδίσει τους "πολίτες" χάρη στη διαδικασία των πέναλτυ (5-4), βάζοντας έτσι πονοκεφάλους στο μυαλό του Πελεγκρίνι.

Τα θετικά που αξίζει να μνημονευθούν από τα τρία σπουδαία ματς που έδωσαν οι "ερυθρόλευκοι" είναι η ομοιογένεια που έδειξε όλη η ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια που αγωνίστηκε, γεγονός που φανερώνει τη δουλειά που έχει γίνει από το Μίτσελ στις προπονήσεις αλλά και την όρεξη των ποδοσφαιριστών. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που παρατηρήσαμε είναι οι αυτοματισμοί και ο ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τα γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Μίτσελ στο τουρνουά τα οποία βγήκαν έπειτα από αρκετά καλούς συνδυασμούς. 

Φυσικά, αξίζει να ασχοληθούμε και με τους παίκτες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στο ICC: από τους Έλληνες οι Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης, Κολοβός έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον Διαμαντάκο που είναι μόλις 21 ετών και προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο μικρός, παρόλο που δεν έχει μέχρι στιγμής ένα βασικό έμπειρο σεντερ φόρ να παίρνει το βάρος της επίθεσης πάνω του, απέδειξε με τα 3 γκολ που πέτυχε σε 3 αγώνες ότι έχει το ποδοσφαιρικό θράσος και το ένστικτο του επιθετικού που κυνηγάει όλες τις φάσεις. Σχετικά με τους νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστές, οι Κασάμι, Γκαζαριάν, Μαζουάκου και Ντοσεβί δείχνουν ότι θα βοηθήσουν αρκετά την ομάδα, αφού όλοι αυτοί οι παίκτες είναι παίκτες ομάδας και όχι ποδοσφαιριστές με αυστηρά προσωπικές φιλοδοξίες. Ο Αμπιντάλ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό, αν και η εμπειρία του είναι τεράστια και από αυτή μόνο θετικά στοιχεία θα κερδίσει ο Μίτσελ και οι παίκτες του.

Στα αρνητικά που αξίζει να προσέξει η διοίκηση και ο Μίτσελ είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει ξεκάθαρα πως χρειάζεται δύο ακόμα ποιοτικές μεταγραφές: μία στη θέση του κεντρικού επιθετικού, εκεί όπου ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του και μια ακόμη στη θέση του αριστερού εξτρέμ και ο παίκτης που θα έρθει για αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι διεισδυτικός ώστε να προκαλεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Συνοψίζοντας, η σεζόν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει σιγά-σιγά σπουδαία πράγματα στο ποδοσφαιρικό τερέν. Αν συνεχίσει στο ίδιο μοντέλο δουλειάς και αποκτήσει δύο ακόμα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, θα κυνηγήσει ένα ακόμη θαύμα στην Ευρώπη όπως στην περσινή πορεία του. 

Υ.Γ. Μακάρι ο Θρύλος φέτος να μην βγάζει "μάτια" αλλά "διαμάντια"...

Πάνος Νικολακόπουλος

Related

main 8063460701855973068

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item