Στην ανάγκη, πληρώνεις υπεραξίες...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Η έλευση του Λουίς Φαν Χάαλ στο Όλντ Τράφορντ το Μάιο, μετά το αποτυχημένο πέρασμα το...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Η έλευση του Λουίς Φαν Χάαλ στο Όλντ Τράφορντ το Μάιο, μετά το αποτυχημένο πέρασμα του Ντέιβιντ Μόις, έφερε αισιοδοξία και ελπίδα στους φίλους των "κόκκινων διαβόλων". Το μέχρι στιγμής όμως ξεκίνημα τους στην Πρέμιερ δείχνει συνέχεια του περσινού "ναυαγίου": μετά το 1-2 της πρεμιέρας από τη Σουόνσι ακολούθησε η ισοπαλία στη Σάντερλαντ και ήδη από τις 25 Αυγούστου η Μάντσεστερ βρίσκεται στο -5 από την κορυφή!

Η μεταγραφική ενίσχυση, ακόμα και τώρα στο τέλος του καλοκαιριού, καθίστατο αναγκαία, εξ' ου άλλωστε και το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα για την απόκτηση του Ανχέλ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σταρ, που πλέον δεν χωράει στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ, σίγουρα θα αποτελέσει μια ποιοτική προσθήκη για τη Γιουνάιτεντ για τα άκρα της επίθεσης, ιδίως τώρα που έχει δοθεί δανεικός και ο Νάνι. Ωστόσο, τα 75 εκατομμύρια που θα δώσουν οι Άγγλοι  (συν άλλα 15 με τη μορφή μπόνους για γκολ και κατάκτηση τίτλων, δηλαδή φτάνουμε στα 90 συνολικά) αναμφίβολα αποτελούν μια μεγάλη υπεραξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του σήμερα, όσο καλός παίκτης και αν είναι ο Ντι Μαρία.

Γιατί, γνωρίζει π.χ. ο Αντσελόττι και η Ρεάλ την ανάγκη της Μάντσεστερ για άμεση ενίσχυση, οπότε δεν θα της χαρίσει... κάστανα. Ομάδες όπως οι Μαδριλένοι ξέρουν, εκτός από το να αγοράζουν ακριβά, να πουλάνε και ακριβά όταν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Ιδίως όταν έχουν προηγηθεί τα απανωτά "όχι" για παίκτες όπως ο Ρόις, ο Φάμπρεγκας ή ο Βιντάλ στους "Red Devils", ο Αργεντίνος σταρ -που έκανε και καλό Μουντιάλ με την εθνική του, μετράνε και αυτά- ήταν η τελευταία ευκαιρία για ένα μεταγραφικό μπαμ.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις των προηγούμενων αποκτημάτων: για τους Λουκ Σο (Σαουθάμπτον), Άντερ Ερέρα (Μπιλμπάο) και Μάρκος Ρόχο (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) δαπανήθηκαν συνολικά γύρω στα 93 εκατομμύρια, έχοντας κιόλας και το ρίσκο να μη "βγουν", αφού κανένας εκ των τριών δεν αγωνιζόταν πριν σε κλαμπ του υψηλότερου επιπέδου! Βέβαια, για την εν λόγω κατάσταση, μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση των Γκλέιζερ μαζί με τον προπονητή-σύμβολο του συλλόγου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο δαιμόνιος Σκωτσέζος κόουτς γνώριζε πολύ καλά πώς να μακιγιάρει τις αδυναμίες της ομάδας του Μάντσεστερ τα προηγούμενα χρόνια (ακόμα και με παίκτες τύπου Φλέτσερ, Μπράουν, Ο' Σέι), χωρίς να κάνει τις λίγες και τακτικές μεταγραφές που μπορεί να χρειάζονταν κάθε χρονιά. Με το πέρας του όμως -και αυτό φάνηκε πάρα πολύ πέρσι- οι αδυναμίες βγήκαν στην επιφάνεια, το κατά βάσιν μέτριο ρόστερ των τόσων χρόνων φάνηκε και σε μεγάλο βαθμό δεν μπορεί να πωληθεί αλλού και ικανοποιητικά (περιπτώσεις τύπου Άντερσον ή Γουέλμπεκ ή Τζόουνς). Τα λάθη αυτά είναι που στοιχίζουν τώρα στη Γιουνάιτεντ τόσα λεφτά, ώστε να επανέλθει στις επιτυχίες και τους τίτλους όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς σε περίπτωση που βρεθεί εκτός 4άδας για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι ανεπανόρθωτη καταστροφή για το σύλλογο της κόκκινης πλευράς του Μάντσεστερ.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 5452073454881883027

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item