Επόμενη στάση η MCH Arena, με φόντο την κληρωτίδα

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΛΓΚΙΝΓ Ο επαναληπτικός με την Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο στις αρχές του μήνα άφησε μια πολύ πικρή γεύση στο στό...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΛΓΚΙΝΓ

Ο επαναληπτικός με την Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο στις αρχές του μήνα άφησε μια πολύ πικρή γεύση στο στόμα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Δεν έλειψαν, ως συνήθως, οι γκρίνιες και τα παράπονα, πολλοί θυμήθηκαν ν' ασκήσουν εντονότατη κριτική στον προπονητή των "πρασίνων", Γιάννη Αναστασίου, και να ρίξουν ουκ ολίγες φορές το μπαλάκι της ευθύνης στη Διοίκηση της ομάδας. 

Μπορεί η Σταντάρ να μη θύμιζε τα... μεγαλεία του πρόσφατου παρελθόντος, όμως, ουδείς έχει αντίρρηση στ' ότι είναι μια ποιοτική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός την πάτησε, πήρε πολύ αέρα μετά την καλή εμφάνιση και το -πάντοτε ύπουλο σ' αυτές τις περιπτώσεις- 0-0 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο, μπήκε στη Λεωφόρο, προηγήθηκε, ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο στα πρώτα 35 λεπτά, όμως πανικοβλήθηκε μετά την ισοφάριση των Βέλγων και, κυρίως, μετά το 1-2 με το εκπληκτικό γκολ του Μποκού. Κόπιασε για να βγάλει το ημίχρονο με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και μπήκε κρύος στο δεύτερο. Από τη στιγμή, όμως, που άρχισε να παίζει ως Παναθηναϊκός, έκανες ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια (69', 72') και εξαφάνισε σχεδόν ολοκληρωτικά την Σταντάρ. Δυστυχώς, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά.

Επόμενος στόχος, φυσικά, η πρόκριση τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ - και για λόγους αγωνιστικούς, αλλά και για οικονομικούς. Μια πρόκριση που περνά από τη Δανία και την Μίντιλαντ. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σα να πάει καλά η ομάδα του Αναστασίου. Στον πρώτο αγώνα, οι "πράσινοι" κέρδισαν με το ευρύ 4-1 και, αυτή τη φορά, έχουν δίκιο που θα εμφανιστούν με αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία στη ρεβάνς στη Δανία την ερχόμενη Πέμπτη. Μεγάλο βράδυ για τον Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ. Η μορφή του Σουηδού είναι αυτή που μένει στο κεφάλι όλων μετά τον αγώνα της Λεωφόρου, με τον επιθετικό του ΠΑΟ ν' αναγκάζει τους προβολείς να πέσουν πάνω σ' εκείνον κι όχι στον Κοτσόλη, του οποίου η τραγική τοποθέτηση ήταν η αιτία για ν' ανοίξουν το σκορ οι Δανοί μετά από εκτέλεση φάουλ στο 13'. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα τον έκραζαν σε όλη την επικράτεια, σε περίπτωση που το σκορ δεν ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό;

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, διαπίστωσαν πως η Μίντιλαντ δεν είναι η ομάδα που μπορεί να τρομάξει ένα σοβαρό Παναθηναϊκό, αρκεί να πατάει στα πόδια του και να ξέρει τι και πώς το θέλει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Σε καμία περίπτωση δε φάνηκε ότι η Μίντιλαντ είχε στα πόδια της πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο του την Κυριακή με τον Λεβαδειακό. Ούτε δημιουργική ήταν απ' το κέντρο και μπροστά, ούτε απείλησε αισθητά, αλλά ούτε και μπορούσε ν' ανταπεξέλθει αμυντικά στις επιθετικές ορέξεις των "πρασίνων". Το σκορ σαφώς και θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν οι παίχτες του Αναστασίου δεν σπαταλούσαν τις ευκαιρίες, με πρώτη πρώτη αυτή του Καρέλη στην αρχή του παιχνιδιού. Μελανό σημείο η τελείως αχρείαστη αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου. Η πρόκριση είναι στα χέρια της ελληνικής ομάδας, η οποία με ακόμη ένα καλό 90λεπτο, θα βρεθεί στην κληρωτίδα την επόμενη Παρασκευή (29 Αυγούστου, 13:50, τηλεοπτική μετάδοση από ΑΝΤ1) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μένει, λοιπόν, ν' ανταποκριθούν οι παίχτες του Παναθηναϊκού στις προσδοκίες του κόσμου τους. Υπομονή ως τη ρεβάνς στην MCH Arena την Πέμπτη 28 Αυγούστου. 

Κάρολος Άλγκινγ

Related

main 6562407298939025253

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item