Υπερβολικά... φιλικό το ματς, κέρδισε η... UNICEF

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΛΓΚΙΝΓ  Η αλήθεια είναι πως όλο και κάτι παραπάνω περιμέναμε να δούμε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπιλ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΛΓΚΙΝΓ 

Η αλήθεια είναι πως όλο και κάτι παραπάνω περιμέναμε να δούμε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπιλμπάο. Οι δυο ομάδες έμειναν κολλημένες στο 0-0, σ' ένα παιχνίδι που ήταν "πιο φιλικό" απ' όσο θα θέλαμε.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός, διά χειρός και του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του Σάββα Θεοδωρίδη, βράβευσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής που άφησε το στίγμα του στην ομάδα του Πειραιά, επέστρεψε στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά μετά την άνοιξη του 2012, όταν και είπε το αντίο στους ερυθρόλευκους. Και, όπως ήταν φυσικό, το "Ερνέστο Βαλβέρδε" σε ρυθμούς Seven Nation Army ήχησε και πάλι για κάποια δευτερόλεπτα το γήπεδο.

Ο νικητής του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τη... Unicef, στην οποία και θα πάνε όλα τα έσοδα απ' το φιλικό, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον οργανισμό. Η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, δεδομένης της χρονικής περιόδου, αλλά και της ζέστης, κρίνεται πάνω από ικανοποιητική. Εντός των τεσσάρων γραμμών, δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο. Αξιοσημείωτο, πάντως, τ' ότι η Μπιλμπάο πίεζε πολύ ψηλά, γεγονός που είχε και με το παραπάνω άρωμα Βαλβέρδε και ότι ο Ολυμπιακός στην αρχή και των δύο ημιχρόνων δεν μπήκε δυνατά, ίσως ούτε και επαρκώς συγκεντρωμένος. Η υπεροχή των Βάσκων στην αρχή και των δύο ημιχρόνων ήταν χαρακτηριστική. Υπεροχή, πάντως, που δε μεταφράστηκε σε κάτι ιδιαίτερο, πλην ορισμένων προσπαθειών προς την εστία του Ρομπέρτο στο πρώτο ημίχρονο και του Μέγιερι στο δεύτερο (με τον Ούγγρο, επί τη ευκαιρία, να παρουσιάζεται ανέτοιμος, καθώς υπέπεσε και σε δύο λάθη). Στ' αρνητικά από πλευράς Ολυμπιακού μπορεί να προστεθεί και το μεγάλο κενό ανάμεσα σε καλές ευκαιρίες, καθώς μετά την κεφαλιά του Μανιάτη στο 22', η επόμενη αξιοπρόσεκτη επιθετική προσπάθεια έγινε στο 62' με τον Κολοβό και μετά στο 72' με τον Γκαζαριάν. Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού με ποιοτικό και, παράλληλα, αγωνιστικά έτοιμο παίχτη, μιας και με τον Πουλίδο κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει. Για την ιστορία, ο Μίτσελ χρησιμοποίησε 22 παίχτες στον αγωνιστικό χώρο.

Σε τελική ανάλυση, όμως, πέρα απ' όλα αυτά, είναι θετικό το να δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός με ομάδες όπως η Μπιλμπάο, που έχει παρουσιάσει αξιοζήλευτο πρόσωπο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και είναι δυνατή αντίπαλος, ενώ ήταν φυσιολογικό να παρουσιαστεί ένα κλικ πιο έτοιμη, μιας και σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Νάπολι. Το επόμενο -και τελευταίο- τεστ των πρωταθλητών Ελλάδας πριν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στην Τουρκία, με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ.   

Κάρολος Άλγκινγ

Related

main 2032254127392341535

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item