Με αυτά τα στοιχεία, όντως έρχεται...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Αυτό που επιδιώκει τη φετινή σεζόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να προβιβαστεί στη S...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Αυτό που επιδιώκει τη φετινή σεζόν ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να προβιβαστεί στη Super League με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Κυρίως νέοι σχετικά παίκτες, κατά προτίμηση Έλληνες, που με λίγα χρήματα θα φέρουν την Ένωση ξανά στα "μεγάλα σαλόνια" του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Όχι ότι έχει ανάγκη να εξοικονομήσει φράγκα, αλλά γιατί να καταξοδευτεί εφόσον μπορεί κι έτσι;

Γιατί, αν η ΑΕΚ εμφανίσει τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στην Κομοτηνή, ειδικά αν τα βελτιώσει κιόλας (γιατί με το χρόνο αυτό θα γίνει), δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει να επιστρέψει στη Super League. 

Όχι, δεν έπαιξε διαστημικό ποδόσφαιρο. Ούτε καν πολύ καλό. Έδειξε όμως, απέναντι σε μία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, ένα σοβαρό, μεστό πρόσωπο, πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσει μία επιτυχημένη σεζόν, όποτε και αν αυτή ξεκινήσει.

Η προσπάθεια να αφομοιώσουν οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού, με την μπάλα κάτω φάνηκε χθες, στο πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ για φέτος, ότι έχει αρχίσει να φέρνει αποτέλεσμα και σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα αποφέρει περισσότερους καρπούς. Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν πλάνο όταν ξεκινούσαν επιθέσεις, δεν έκαναν... γιόμες στην τύχη, ενώ δεν δίστασαν να παίξουν ανοιχτά, με τους Πεταυράκη και Μπακάκη να παίρνουν πολλές φορές την μπάλα στα πόδια τους και τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα να είναι πολύ ενεργοί από τη μέση και μπροστά.

Πολύ καλό βαθμό παίρνει και ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά, έκανε πολλή δουλειά τραβώντας την άμυνα πάνω του και σπάζοντας την μπάλα στο πλάι, δίνοντας παράλληλα χώρο στον Μάνταλο να κινηθεί και να προσπαθήσει να απειλήσει ή να οργανώσει. Αρκετά διστακτικός στο να βγει μπροστά ήταν ο Ανάκογλου, αν και προσέδιδε ηρεμία με τις πάσες του στο κέντρο, όπως και ο Κορδέρο.

Εκεί που πάντως η ΑΕΚ έδειξε τα πιο καλά στοιχεία ήταν στην αμυντική λειτουργία. Σίγουρα και επιθετικά δεν τα πήγε άσχημα, αλλά όταν δεν σκοράρεις, άριστα δεν παίρνεις. Αμυντικά όμως το αξίζει το άριστα. Όχι μόνο για το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ, αλλά κυρίως για το ότι κατάφερε να κρατήσει τον Πανθρακικό μακριά από την εστία του Ανέστη, με εξαίρεση δύο περιπτώσεις που οι "κροκόδειλοι" απείλησαν εξ αιτίας δύο ατομικών λαθών αμυντικών της ΑΕΚ. Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος ήταν παρόντες όποτε χρειάστηκαν, συνεργάστηκαν άψογα, αμυντικά καλοί και οι Πεταυράκης και Μπακάκης, ενώ πολύ σημαντική ήταν η υποστήριξη από τα χαφ, που δεν ξέχασαν τα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν παρασύρθηκαν από την προσπάθεια της Ένωσης να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Για ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, χωρίς το πρωτάθλημά της να έχει ξεκινήσει, και δη απέναντι σε έναν αντίπαλο της πρώτης κατηγορίας, ο οποίος είχε ήδη τέσσερα επίσημα ματς και συν τοις άλλοις έπαιζε και στην έδρα του, η ΑΕΚ στάθηκε πάρα πολύ καλά και αν ήταν λίγο πιο τυχερή (κυρίως στην κεφαλιά του Πλατέλλα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης) θα μπορούσε να έχει πάρει και το διπλό.

Η εικόνα της Ένωσης μόνο ενθαρρυντική είναι για τους ανθρώπους της ομάδας, που βλέπουν τη δουλειά τους να έχει σε πρώτη φάση αποτέλεσμα και να διαθέτει όλα τα εχέγγυα να φέρει ακόμη περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Μάριος Μάντζος

Related

main 854225539971806661

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item