Δείχνει απ' την αρχή ποιος είναι το αφεντικό...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Από τα μέσα του καλοκαιριού δινόταν από τις στοιχηματικές εταιρείες ως το πρώτο φαβορί γ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Από τα μέσα του καλοκαιριού δινόταν από τις στοιχηματικές εταιρείες ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Νησί. Και φαίνεται, από τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε μέχρι τώρα έως την 6η αγωνιστική της Πρέμιερ, πως η Τσέλσι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να το πετύχει. Η αρχή άλλωστε, δεν λένε πως είναι και το ήμισυ του παντός;

Βασικό όπλο της γι' αυτό φυσικά, όπως φάνηκε και από το χθεσινό, σχετικά άνετο 3-0 κόντρα στην Άστον Βίλα, είναι η ικανότητα της ομάδας του Μουρίνιο να "σπάει" τις άμυνες των ομάδων που παίζουν συνήθως μαζικά πίσω: χθες ήταν η Βίλα, πιο πριν άλλες όπως η Σουόνσι ή η Μπέρνλι. Δηλαδή τις λεγόμενες "μικρομεσαίες", κόντρα στις οποίες το να παίρνεις σβηστά το "τρίποντο", στην Αγγλία είναι παρακαταθήκη τίτλου. Οι "μπλε" σε τέτοια ματς την πάτησαν πέρυσι, με ομάδες του διαμετρήματος της Σάντερλαντ και της Γουέστ Χαμ, σε αντίθεση με τα ντέρμπι ,στα οποία είχαν μόνο νίκες και δύο ισοπαλίες, σε Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ (μετρώντας τις αναμετρήσεις με τους πρώτους έξι-επτά της βαθμολογίας).

Με 8 γκολ μέχρι στιγμής, ο Ντιέγκο Κόστα, ιδανικός στο να τραβά πάνω του αντιπάλους, να δίνει χώρους αλλά και να κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία μες την περιοχή, δικαιολογεί απόλυτα τα κάτι παραπάνω από 30 εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Το τι σημασία έχει για τον "Μου" ο πολιτογραφημένος Ισπανός φάνηκε στο ότι δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εναρκτήριο ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε, λέγοντας πως θα τον ξεκουράζει τακτικά, υπολογίζοντάς τον κυρίως για ένα παιχνίδι μες τη βδομάδα! Εξίσου νευραλγικός ο Σεσκ Φάμπρεγκας: στη Μπαρτσελόνα δεν έβρισκε θέση, αλλά στη φετινή Τσέλσι έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο επιθετικού μέσου, πλαισιωμένο δίπλα του από δυο αμυντικά χαφ (συνήθως) για τις αλληλοκαλύψεις. Το αν αποδίδει, το δείχνουν προς το παρόν οι έξι ασίστ που έχει δώσει στους συμπαίκτες του. Γενικά πάντως, και οι δυο τους ευνοούνται από το πιο γρήγορο και "αλέγκρο" παιχνίδι των Λονδρέζων φέτος, καθώς και από το rotation, αφού μαζί με Όσκαρ, Γουίλιαν, Σίρλε, Ρεμί και Αζάρ (υπό προϋποθέσεις και ο μεγάλος πλέον Ντρογκμπά), ο Πορτογάλος κόουτς μπορεί να εναλλάσσει την επιθετική του τριάδα ανά τριήμερο, χωρίς βέβαια να υστερεί κάθε φορά σε ποιότητα.

Όμως, δεν είναι μόνο η εικόνα της Τσέλσι, αλλά και η αντίστοιχη των αντιπάλων της που δείχνουν φέτος να 'χει τα δικά του προβλήματα ο καθένας. Η Λίβερπουλ, στη μετα-Σουάρες εποχή, δεν έχει λύσει ακόμα τα αμυντικά της προβλήματα, ενώ θα ζοριστεί και μπροστά όσο ο Μπαλοτέλι δεν παίρνει τα πάνω του. Η Άρσεναλ επίσης θα δυσκολεύεται όσο λείπει ή όσο καταπονείται ένας εκ των Οζίλ-Καθόρλα-Σάντσες, αλλά και η Γιουνάιτεντ φαίνεται προς το παρόν αρκετά ασταθής και θα χρειαστεί χρόνο να δέσει ως σύνολο με τόσες νέες μεταγραφές, κάτι που το ζήταγε απ' την αρχή ο Φαν Χάαλ. Πιο σοβαρή αντίπαλος ασφαλώς θα είναι και φέτος η πρωταθλήτρια Σίτυ. Ρίχνοντας όμως και μεγάλο βάρος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπως δήλωσε ο Πελεγκρίνι, μπορεί να της στοιχίζει στα ενδότερα του Νησιού.

Φυσικά, σε έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης όπως είναι η Πρέμιερ Λιγκ, πολλά μπορεί να συμβούν στη συνέχεια, ωστόσο, αν ο σύλλογος του Λονδίνου συνεχίσει σε τέτοιο ρυθμό, δύσκολα δεν θα επανέλθει στους εγχώριους τίτλους για πρώτη φορά μετά το 2010.

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 3112036745030292365

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item