Μάλμε, όπως Μόλντε και Ρόζενμποργκ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Αγωνιστική δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ ξανά αυτήν την εβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να εκστρατ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Αγωνιστική δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ ξανά αυτήν την εβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να εκστρατεύεται στη Σουηδία, ώστε να διεκδικήσει άλλο ένα τρίποντο (μετά από εκείνο της πρεμιέρας με την Ατλέτικο). Βέβαια, το αποψινό ματς, σε καμία περίπτωση δεν θα 'ναι εκδρομούλα για τους "ερυθρόλευκους", όπως νομίζουν αρκετοί... 

Εκδρομή θα είναι για τους 1000 περίπου "ερυθρόλευκους" φιλάθλους που θα δώσουν το "παρών" στο "Σβέντμπανκ Στάντιον" της όμορφης και καταπράσινης πόλης του Μάλμε. Η πρωταθλήτρια Σουηδίας μάλιστα, έχει να λέει πως κατάφερε κάποτε να παίξει και σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1980 (όταν έχασε από τη μεγάλη τότε Νότιγχαμ του Μπράιαν Κλαφ), ενώ από τις ακαδημίες της έβγαλε και τον μεγαλύτερο Σουηδό σταρ της εποχής μας, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. 

Για το σύνολο του Μίτσελ, το ματς κόντρα στην ομώνυμη ομάδα δεν θα είναι εύκολο. Η Μάλμε ξέρει να αμύνεται καλά (όπως φάνηκε στην πρεμιέρα με τη Γιουβέντους), ενώ μπροστά στηρίζεται εν πολλοίς στον 32χρονο φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Ωστόσο, το πλέον δύσκολο, για τους ελληνικούς συλλόγους, είναι να αντιμετωπίσουν χωρίς υπεροψία Σκανδιναβούς αντιπάλους τους οποίους στην Ελλάδα τους λέμε και "ξυλοκόπους" χαριτολογώντας. Όσο και αν έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός οφείλει να μην πέσει σε τέτοια παγίδα, όπως π.χ. το 2000, όπου η ήττα με 3-2 στο Μόλντε του στέρησε μια πρόκριση στους "16". Ή όπως άλλες φορές τυχόν στραβοπατήματα με τη Ρόζεμποργκ στη Νορβηγία, εκεί όπου ούτε ο Ολυμπιακός αλλά ούτε και ο Παναθηναικός πέρναγαν άνετες βραδιές. 

Οι "ερυθρόλευκοι", μετά από άνευρες εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, συμβαίνει να βγάζουν έξτρα αντίδραση στα ευρωπαϊκά ματς: έτσι και τώρα, μετά από την γκρίνια για τις εμφανίσεις σε Πάτρα και Περιστέρι, υπάρχει ένα ακόμα κίνητρο να δώσουν το κάτι παραπάνω. Στο χέρι τους είναι να μπουν δυνατά από νωρίς και να το "καθαρίσουν". 

Υ.Γ.: Το ότι ο προπονητής των Σουηδών Άγκε Χαρέιντε θεωρεί τον Ολυμπιακό "..χειρότερη ομάδα από τη Σάλτσμπουργκ" (την απέκλεισε στα play-off η Μάλμε με 3-0), μόνο θετικό είναι για τους Πειραιώτες. 

Υ.Γ.2: Με νίκη στη Σουηδία (και χωρίς νικητή την Ατλέτικο στο άλλο ματς του ομίλου), ο Ολυμπιακός μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, περισσότερο απ' όσο τον θεωρούσαν ικανό στην αρχή. Για να δούμε..

Χρήστος Γραβιάς

Related

UEFA 5389061463420962550

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item