"Καθρέφτης" για όλους ανεξαιρέτως, το γήπεδο...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Ήταν εκ των πιο "hot" ονομάτων τα τελευταία δύο χρόνια στο Νησί, οπότε η με...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Ήταν εκ των πιο "hot" ονομάτων τα τελευταία δύο χρόνια στο Νησί, οπότε η μεγάλη μεταγραφή δεν θα αργούσε να γίνει. Όπως λοιπόν τελικά έγινε, ο Βιλφρίντ Μπονί θα αφήσει τη Σουόνσι για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της Μάντσεστερ Σίτι για τα επόμενα 4,5 χρόνια, έναντι του ποσού των 30 εκατ. λιρών (περίπου 36 σε ευρώ).

Ο 26χρονος στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού (με τη φανέλα της οποίας είχε σκοράρει εναντίον της Εθνικής μας στο Μουντιάλ) αφήνει τους "κύκνους" έχοντας κάνει δύο πολύ καλές χρονιές -πρώτος σκόρερ το 2014 με 18 γκολ- ενώ προηγουμένως είχε ξεχωρίσει αγωνιζόμενος στην ολλανδική Φίτεσε (2011-13). Βέβαια, το επίπεδο της Premier League, εκεί όπου ουσιαστικά "έφτιαξε" το όνομά του, δεν συγκρίνεται με της Eredivisie. Η Μάντσεστερ Σίτι, βρισκόμενη στην ανάγκη να βρει έναν έξτρα επιθετικό, αφού φαίνεται φέτος να δυσκολεύεται περισσότερο κόντρα σε κλειστές άμυνες, δεν το σκέφτηκε και πολύ. Τα 36 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν μέσα στο Γενάρη είναι πολλά; Πιθανώς. Για πολλούς μάλιστα, είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με το οποίο θα έβρισκες και καλύτερο παίκτη, ή μεγαλύτερο ως όνομα. 

Οι Άραβες όμως δεν "μασάνε" -και ούτε διστάζουν όπως προκύπτει- να δίνουν πακτωλούς χρημάτων για να κρατάνε τους "πολίτες" ανταγωνιστικούς σε Αγγλία και Ευρώπη. Από την αρχή φάνηκε αυτό, όταν τα 40 "μύρια" που ξοδεύτηκαν το καλοκαίρι του 2008 για την απόκτηση του Ρομπίνιο, δεδομένα δεν "έπιασαν τόπο". Παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξαν και ο Γιόβετιτς, ο οποίος ήρθε με αρκετές περγαμηνές από τη Φιορεντίνα, ίσως και ο Μίλνερ ή ο Νεγκρέδο. Με άλλους βέβαια, πιάσανε λαυράκι: τα 15 που είχαν δοθεί για να έρθει στο Μάντσεστερ το 2010 ο -καλύτερος πλέον Αφρικανός παίκτης- Γιάγια Τουρέ, αποδείχτηκαν βάσει της συμβολής του- ψίχουλα! Ειδικά για παίκτες όπως ο Σίλβα ή ο Αγκουέρο, ας μην μιλήσουμε καλύτερα!

Σε μια εποχή όπου οι "μεγάλοι" -τουλάχιστον- του ποδοσφαίρου παρουσιάζουν τρελά ποσά για να προσελκύσουν τυχόν παικταράδες, το μετρό και η πραγματική αξία αρκετών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο χάνεται. Σαν μια τέτοια μοιάζουν και τα 30+ για τον Βιλφρίντ Μπονί, σε μια ομάδα μάλιστα που έχει ήδη Αγκουέρο και Τζέκο στην ίδια θέση. Για τη Σίτι, που δείχνει πια να μπορεί να ξανακοντράρει την Τσέλσι στο κυνήγι του τίτλου, αφού μείωσε αισθητά τη διαφορά από την κορυφή, ο χρόνος θα δείξει αν η εν λόγω μεταγραφή θα βοηθήσει: κάθε μια άλλωστε έχει, ως επένδυση, τα ρίσκα της και δικαιώνεται (ή όχι) μέσα στο γήπεδο...

Χρήστος Γραβιάς

Related

main 7226041555836672310

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item