Το "ντέρμπι" της Μαδρίτης: Η Ατλέτικο... σταμάτησε στα 4!

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ  "Καταιγίδα" θύμιζε η Ατλέτικο στο μαδριλένικο ντέρμπι με τη Ρεάλ. Μία ασταμάτητη αληθινή "...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ 

"Καταιγίδα" θύμιζε η Ατλέτικο στο μαδριλένικο ντέρμπι με τη Ρεάλ. Μία ασταμάτητη αληθινή "καταιγίδα", που πήρε ό,τι βρήκε μπροστά της, δηλαδή την ανύπαρκτη "Βασίλισσα" και τη σκόρπισε μέσ' το "Βιθέντε Καλντερόν" με 4-0! Τώρα, η "μάχη" για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera πήρε άλλο ενδιαφέρον! Οι πρωταθλητές χαίρονται την αποθέωση και οι πρωταθλητές Ευρώπης τα' χουν χαμένα βλέποντας την εμφάνιση-φάντασμα από πλευράς τους.

Τα τέρματα που σημείωσαν με τη σειρά ο Τιάγκο (14'), ο Σαούλ (18'), ο Γκριεζμάν (67') κι ο Μάντζουκιτς (89') έγραψαν μια ξεχωριστή ιστορία στην ήδη υπάρχουσα όσον αφορά τα μεγάλα παιχνίδια της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο κοιτά τη Ρεάλ από απόσταση 4 βαθμών και η Μπαρτσελόνα ύστερα από την "ευκαιρία" της κόντρα στη Μπιλμπάο εκτός έδρας (Κυριακή 8/2), την οποία κι εκμεταλλεύτηκε νικώντας 5-2, έχει πλησιάσει αυτήν τη στιγμή στον πόντο καραδοκώντας να κλέψει την πρωτιά μετά από διάστημα μηνών απ' τους εντελώς ντεφορμέ "μερένχες".

Οι απουσίες απ' την 11άδα και τον πάγκο της Ρεάλ όπως ο Ράμος, ο Πέπε κι ο Μαρσέλο, ασφαλώς είναι μετρήσιμες αλλά όχι και οι μοιραίες. Δεν υπάρχει καμιά φθηνή δικαιολογία γύρω από αυτήν την ανεξήγητη συντριβή, πόσο μάλλον η παραπάνω, καθώς οι "ροχιμπλάνκος" ήταν οι μοναδικοί που φαίνονταν να κινούνται εντός γηπέδου και πίεζαν απ' το πρώτο δευτερόλεπτο, μην αφήνοντας να πάρουν ανάσα οι αντίπαλοι, ακόμη κι όταν προηγούνταν με το καθαρό 2-0/3-0. Θα μπορούσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χαλαρά, η Ρεάλ Μαδρίτης να' χει δεχτεί κι άλλα γκολ. Το γεγονός να σου λείπουν ορισμένοι βασικοί ποδοσφαιριστές δε σ' εμποδίζει σε τίποτα να δείξεις κάποια λεπτά ότι... παίζεις μπάλα και δεν ήρθες απλώς να... θαυμάσεις τους "απέναντι". Γι' αυτό οι "μερένχες" είναι παντελώς απαράδεκτοι.

4 "κεράκια" για τα 4.000 της

Ο αγώνας κόντρα στη συμπολίτισσα ήταν σημαδιακός. Η Ρεάλ μέσα στο "Καλντερόν" συμπλήρωσε 4.000 ενεργά ματς στην τεράστια ιστορία της στα γήπεδα της Ισπανίας, ολόκληρης της ηπείρου κι έξω απ' αυτήν. Βέβαια, αντί να το γιορτάσει, εισέπραξε μια μεγαλειώδη τεσσάρα. Και κάτι τυχαίο. Στο κλείσιμο των προηγούμενων τριών χιλιάδων, πάλι είχε φύγει δίχως τη χαρά της νίκης. Το Νο 1000 ήταν κόντρα στη Ρόμα που ήρθε 1-1, το Νο 2000 απέναντι στην Κάντιθ όπου ηττήθηκε με 1-0 και ξανά το ίδιο εις βάρος της αποτέλεσμα στην Μπάρτσα, υπ' αριθμόν 3.000.

De javu ... μετά από 65 χρόνια

Η Ατλέτικο με τον προχθεσινό της θρίαμβο επανέλαβε κάτι που' χε κάνει πριν 65 χρόνια! Είχε να κερδίσει την πρωτοπόρο της Πριμέρα Ντιβίζιον με τέσσερα γκολ απ' το 1950. Εκείνο το έτος και πιο συγκεκριμένα τη 12η του Φλεβάρη ήταν όταν κατά διαβολική σύμπτωση είχε φιλοξενήσει κι ύστερα... φιλοδωρήσει ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ κι ασήκωτο 5-1.

* Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει χειρότερο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Μάριος Μούτσης

Related

main 7204098597539042581

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item