Θα μας τρελάνουν τελείως αυτοί...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Οι Chicago Bulls αποτελούν προφανώς μία από τις δυνάμεις του φετινού NBA και σίγουρα οι προδιαγραφές και...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Οι Chicago Bulls αποτελούν προφανώς μία από τις δυνάμεις του φετινού NBA και σίγουρα οι προδιαγραφές και οι στόχοι τους είναι υψηλότεροι από τους περσινούς. Με τον Πάου Γκασόλ να περνά δεύτερη νιότη, τον Ντέρικ Ρόουζ επιτέλους υγιή, τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά στο παρκέ, και με τα υπόλοιπα αστέρια του ρόστερ όπως οι Νοά και Μπάτλερ να αποδίδουν πολύ καλά, ο Τομ Τιμποντό μπορεί να βάζει τον πήχη ψηλά.

Τα ξημερώματα οι "τάυροι" πήραν ένα μεγάλο διπλό στο Ορλάντο, με μία ανατροπή που μόνο μία ομάδα με χαρακτήρα θα μπορούσε να πετύχει. Έτρεξαν ένα σερί 7-0 στα τελευταία 32 δευτερόλεπτα και πήραν τη νίκη, γυρνώντας από το -6. Βέβαια, χρειάστηκε και η... συμβολή των παικτών των Μάτζικ, οι οποίοι υπέπεσαν σε αλλεπάλληλα λάθη και θεωρούνται ουσιαστικά αυτόχειρες. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί για να υποβαθμίσει τη νίκη των Μπουλς, διότι δεν φτάνει μόνο να γίνουν λάθη από τον αντίπαλο αλλά πρέπει και να τα εκμεταλλευτείς κιόλας. Το Σικάγο τα εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στην τριακοστή δεύτερη νίκη του σε 52 αγώνες και δέκατη ένατη μακριά από το United Center.

Με την πορεία που διανύουν πάντως φέτος, οι Μπουλς πραγματικά κοντεύουν να μας τρελάνουν, διότι δεν μας καθιστούν σαφές αν τελικά είναι ικανοί να πάνε ψηλά ή όχι. Το χρονολόγιό τους τη φετινή σεζόν περιλαμβάνει πολλά σκαμπανεβάσματα τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και από πλευράς αποτελεσμάτων. Διότι έχουν κάνει και πολύ καλά και άσχημα παιχνίδια, έχουν κερδίσει ματς στα οποία έπαιξαν χειρότερα από τον αντίπαλο (όπως χθες) και έχουν χάσει και αγώνες στους οποίους ήταν ανώτεροι.

Το πιο... τρελό της υπόθεσης είναι ότι οι παίκτες του Σικάγο αποδίδουν καλύτερα και κερδίζουν περισσότερους αγώνες εκτός έδρας, ενώ παρουσιάζουν ένα ανεξήγητα κακό πρόσωπο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο απολογισμός των 11 χαμένων παιχνιδιών σε σύνολο 24 στο United Center προκαλεί έκπληξη για μία ομάδα που στη βαθμολογία της Ανατολής φιγουράρει στην τρίτη θέση. Φανταστείτε να έπαιρνε τα ματς στην έδρα της... Οι πρωτοπόροι Χοκς έχουν μόλις 3 ήττες σε 28 αγώνες στο γήπεδό τους και οι δεύτεροι Ράπτορς 9 ήττες σε 29 εντός έδρας παιχνίδια. Ακόμη και οι τέταρτοι Γουίζαρντς, οι πέμπτοι Καβαλίερς και οι έκτοι Μπακς έχουν αναλογικά λιγότερες εντός έδρας ήττες.

Άντε εσύ βγάλε άκρη τώρα. Πόσο καλοί είναι τελικά οι Μπουλς; Ποιες οι δυνατότητές τους; Πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν; Τι μπορούν πραγματικά να πετύχουν; Με το να ρίχνουμε ματιές στην πορεία της ομάδας φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Θα χρειαστεί να περιμένουμε την ίδια την πραγματικότητα να μας δείξει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση μιας ομάδας, όσο καλό και πλήρες κι αν είναι το ρόστερ της, είναι ένα στοιχείο που μόνο αποθαρρυντικά μηνύματα στέλνει. Οι Μπουλς έχουν πολύ ποιοτικό έμψυχο δυναμικό, με καλή περιφέρεια και πλήρη frontline, που μπορεί στην καλή του μέρα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Όταν όμως η ομάδα δεν έχει ρυθμό και σταθερότητα, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οι Σικάγο Μπουλς αποτελούν ένα τεράστιο ερωτηματικό λοιπόν φέτος στο NBA. Το απρόβλεπτο του χαρακτήρα τους είναι σίγουρα λόγος για να αποφύγει κανείς τις προβλέψεις, αφού κάλλιστα μπορεί να πέσει έξω, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή τη πρόβλεψη. Αναμένουμε, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε το μέχρι πού θα φτάσουν οι "ταύροι" φέτος. Έχει ακόμη πολύ δρόμο...

Μάριος Μάντζος

Related

NBA 5895674347483817588

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item