Ντέρμπι με χαμένο, αλλά χωρίς νικητή

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Σε ένα από τα χειρότερα από πλευράς θεάματος παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου (αλλά και γενικό...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Σε ένα από τα χειρότερα από πλευράς θεάματος παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου (αλλά και γενικότερα των τελευταίων ετών) στη Super League, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο γήπεδο της Τούμπας, στο πολυδιαφημισμένο "ματς της χρονιάς". Σαφέστατα, η διαφορά των οκτώ πόντων μεταξύ των πρωτοπόρων φιλοξενούμενων και του δεύτερου "Δικεφάλου" είχε αλλοιώσει εν πολλοίς το χαρακτήρα του αγώνα, αλλά δεν έπαυε να είναι ένα ντέρμπι που θα μπορούσε μεταξύ άλλων να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του ματς δεν ήταν η αναμενόμενη. Όχι από την ποιοτική του πλευρά, αλλά από την πλευρά της συμπεριφοράς των δύο ομάδων. Θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ, όντας στο -8, θα έπαιζε μαινόμενος για τη νίκη. Οι παίκτες των γηπεδούχων περισσότερο όμως έδειχναν να φοβούνται τον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έδειξαν να βιάζονται ούτε καν στις καθυστερήσεις! Ο ΠΑΟΚ έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του μόνο αυτό δεν έδειχνε. Σαν να... βολεύονταν και με το "Χ".

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός επεδίωξε το διπλό-τίτλος, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αν μία ομάδα έπρεπε να πάρει το ματς σήμερα, τότε θα έπρεπε να ήταν εκείνη του Πειραιά. Η ανεπανάληπτη ευκαιρία που έχασε ο Μήτρογλου στα μισά του α' μέρους θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στον αγώνα, αλλά ο Ιτάνζ είπε "όχι". Η ουσία είναι πως ούτε ο Ολυμπιακός κατάφερε εν τέλει να πάρει αυτό που ήθελε. 

Πολλοί υποστήριξαν ότι οι "ερυθρόλευκοι" πήγαιναν για δύο αποτελέσματα στην Τούμπα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Διότι άλλο είναι να είσαι στο -8 από τη 2η θέση και άλλο στο -6. Και με το ματς στη Λεωφόρο να πλησιάζει, στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να πουν ακόμη με 100% σιγουριά ότι κοιμούνται ήσυχοι (άσχετα αν έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου).

Το συμπέρασμα είναι πως το αποψινό ντέρμπι είχε χαμένο, αλλά όχι νικητή. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν ισόπαλο, αλλά ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έμεινε από σήμερα οριστικά εκτός συναγωνισμού. Και είναι πραγματικά απαράδεκτο για τους Θεσσαλονικείς, που στα μέσα του Δεκεμβρίου βρέθηκαν στο +5 από τη δεύτερη θέση και στις αρχές Φεβρουαρίου (ούτε ενάμιση μήνα μετά) βρίσκονται 3οι με 8 βαθμούς διαφορά, βλέποντας πλέον και την πλάτη του Παναθηναϊκού. Μία ισοπαλία λοιπόν που ισοδυναμεί με ήττα για τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Από την άλλη, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός πήγαινε για το διπλό, δεν μπορούμε να πούμε ότι θεωρείται νικητής. Μπορεί να διατήρησε το σαφές προβάδισμα τίτλου, αλλά μόνο και μόνο το ότι έχασε δύο βαθμούς από τη διαφορά από τη δεύτερη θέση ουσιαστικά δεν βγάζει αλώβητη την ομάδα του Πειραιά. Και, όπως προαναφέρθηκε, έρχεται λίαν συντόμως το "αιώνιο" ντέρμπι στους Αμπελοκήπους. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός μπορεί με νίκη (εφόσον κερδίσει βέβαια τον ΟΦΗ στην Κρήτη) να βάλει "φωτιά" στο πρωτάθλημα μειώνοντας στους τρεις βαθμούς.

Μάριος Μάντζος

Related

Superleague 1106328213630015791

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item