Champions League: Round of 16 vol.3

Η αγωνιστική δράση του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με δύο ματς-"φωτιά" σε Μάντσεστερ και Τορίνο. ΜΑΝΤΣ...


Η αγωνιστική δράση του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με δύο ματς-"φωτιά" σε Μάντσεστερ και Τορίνο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας προημιτελικός/ημιτελικός για φέτος, ωστόσο η κληρωτίδα συχνά-πυκνά παίζει τα δικά της παιχνίδια και φέρνει δυο μεγαθήρια να αναμετρώνται στους "16", νωρίς σχετικά για τα δεδομένα τους.

Η Μπάρτσα "κλείδωσε" την πρωτιά -με 15 βαθμούς- κόντρα στην Παρί τελευταία αγωνιστική με 3-1 (Άγιαξ και ΑΠΟΕΛ συμπλήρωναν τον όμιλο), ενώ η Σίτι, παρά το νωθρό ξεκίνημα στον όμιλό της (2 βαθμοί στα πρώτα 4 ματς), κατάφερε να περάσει με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές με Μπάγερν εντός και Ρόμα εκτός.

Για τους "Πολίτες" βέβαια αυτό σίγουρα δεν αρκεί. Ναι μεν είναι για δεύτερη σερί φορά στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όταν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις πρωτιές σε ομίλους, θα στηρίζεσαι (ως 2ος πάντα) στην τύχη της κλήρωσης. Σίγουρα χρειάζονται μια υπέρβαση, ένα μεγάλο βήμα για να ανέβουν και ευρωπαϊκώς: στην Αγγλία, με 2/4 πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια το 'χουν πετύχει, τώρα απομένει και η Ευρώπη.

Η Μπαρτσελόνα, σε όποια φάση και αν είναι, παραμένει λόγω εμπειρίας τέτοιων καταστάσεων το φαβορί. Η ομάδα του Ενρίκε περνάει τις φάσεις της ανά περιόδους, διότι και το ρόστερ ανανεώνεται συνεχώς και διότι -κακώς ίσως- στηρίζει τα μέγιστα στο παιχνίδι της από την επιθετική τριάδα μπροστά. Η άμυνα της Σίτι δυσκολεύτηκε και έτρεξε πολύ στο περσινό ματς. Τώρα είναι και ο Σουάρεζ μάλιστα, ο οποίος παρότι δεν σκοράρει τόσο όσο στη Λίβερπουλ είναι πιο δημιουργικός στο παιχνίδι του. Αν ανοίξει πολύ επιθετικά το παιχνίδι, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι "μπλαουγκράνα" θα βγουν κυρίως κερδισμένοι: ο άμοιρος ο Ντεμικέλις το θυμάται καλά αυτό... 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Μόλις πέρυσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δύο ομάδες. Το σχετικά εύκολο 0-2 για την Μπαρτσελόνα στο "Έτιχαντ" του Μάντσεστερ, συνοδεύτηκε από το πιο δύσκολο 2-1 (με ανατροπή κιόλας στο τέλος) στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης. Να δούμε τώρα αν οι "Σίτιζενς" μπορούν να απαντήσουν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ


Άλλη μια φορά που αποδεικνύεται πως έχει σημασία το πότε γίνονται τα παιχνίδια, μετά την κλήρωση. Το Δεκέμβρη η Ντόρτμουντ δεν "σταύρωνε" νίκη και βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού στη Γερμανία, τώρα όμως, μετά και από την ανανέωση του Ρόις που βοήθησε στο να φτιάξει το κλίμα γενικότερα, έχει τρεις σερί νίκες (με 10-3 γκολ) και δείχνει πλέον να συνέρχεται. Αυτό το γεγονός από μόνο του κάνει τις αναμετρήσεις με τη Γιούβε πιο ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές.

Η Γιουβέντους βρίσκεται ξανά στο νοκ-αουτ μετά από δύο χρόνια. Στην Ιταλία δεν βρίσκει ιδιαίτερη αντίσταση, αλλά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια τής λείπουν οι μεγάλες εμφανίσεις/πορείες, όπως έκανε την δεκαετία του 2000. Ακόμα και φέτος, στον όμιλο δεν ξεχώρισε, αφού έχασε και στον Πειραιά και στη Μαδρίτη και περίμενε το "Χ" της αδιάφορης Ατλέτικο στο τέλος για να προκριθεί σίγουρα.

Από την άλλη, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το "αποκούμπι" της Ντόρτμουντ -για φέτος τουλάχιστον. Βγήκε εύκολα 1η με 13 βαθμούς, αφήνοντας 2η την Άρσεναλ (και πίσω τις Γαλατά και Άντερλεχτ), και γενικά δείχνει την τελευταία τριετία πως έχει μάθει να "κοντράρει" τους μεγάλους της Ευρώπης. Στους "16" πέρασε τις δυο τελευταίες φορές σχετικά εύκολα, τόσο το 2013 (με Σαχτάρ) όσο και το 2014 (με Ζενίτ).

Με δυνατές έδρες και οι δυο, αλλά και με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού -η τακτική των Ιταλών κόντρα στις γρήγορες κόντρες των Γερμανών- δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στις λεπτομέρειες. Δίνω πάντως ένα μικρό μπόνους στους "κιτρινόμαυρους", γιατί η ψυχολογική ανάταση των τελευταίων ημερών θα βοηθήσει. Και η Γιούβε- -μην ξεχνάμε- έχει και την πίεση της ευρωπαϊκής επιτυχίας.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ριμέικ του τελικού του 1997, όπου η Ντόρτμουντ κέρδισε τότε με 3-1. Στο Τορίνο την τελευταία φορά οι Βεστφαλοί κέρδισαν (1-2 το 1995) και έχουν και μια ισοπαλία, αλλά συνολικά υπολείπονται των Τορινέζων σε νίκες (4 έναντι 2).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Γραβιάς

Related

Nightly Notables 7126438452283088948

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item