Δίκαιη νίκη για την ομάδα με το καλύτερο momentum

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η νίκη του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ήτ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η νίκη του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ήταν καθόλα δίκαιη. Όχι μόνο ελέω μίας ακόμη κάκιστης εμφάνισης των Πειραιωτών, αλλά κυρίως επειδή οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έδειξαν το απαιτούμενο πάθος και τη δέουσα ωριμότητα σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι και η έδρα παίζει το ρόλο της, η εικόνα του ματς σου έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο τη νίκη. Ο Ολυμπιακός πρωτίστως δεν ήθελε να ηττηθεί, διότι και με την ισοπαλία κρατούσε το +6 και ουσιαστικά αυτό θα ήταν αποτέλεσμα-τίτλος. Ήταν εμφανές αυτό και σε όλη τη διάρκεια του α' μέρους, στο οποίο και ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά νωθρός και αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τολμηροί ίσως να είχαν προηγηθεί. Εκείνοι όμως επιχείρησαν και λόγω έδρας να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους και να χτυπήσουν στην κόντρα (βλ. τρομερή ευκαιρία Ντουρμάζ για το 0-1).

Την τακτική αυτή όμως ο Ολυμπιακός την πλήρωσε ακριβά. Κι αυτό διότι βρήκε απέναντί του έναν ψυχωμένο Παναθηναϊκό, αποφασισμένο όσο ποτέ να πάρει το ντέρμπι. Η εικόνα των "πρασίνων" ήταν εξαιρετική στο β' μέρος με όλους τους παίκτες του να κάνουν πολύ καλό ματς σε ατομικό επίπεδο. Ακόμη και ποδοσφαιριστές που έχουν φροντίσει με τις επιδόσεις τους να αμφισβητηθούν, όπως ο Τριανταφυλλόπουλος, έδειξαν σοβαρότητα και έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μερικοί δε όπως ο Ζέκα και ο Ταυλαρίδης ("χρυσή" μεταγραφή) ήταν συγκλονιστικοί.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε (και ήταν) πιο φρέσκος από τον Ολυμπιακό. Στα τρεξίματα καλύτερος, στην κυκλοφορία της μπάλας καλύτερος, στην επίθεση καλύτερος, στην άμυνα καλύτερος... παντού καλύτερος. Είχε συνοχή στο παιχνίδι του και ήξερε τι θέλει, σε αντίθεση με τον αντίπαλο που ουσιαστικό πλάνο δεν είχε. Το "τριφύλλι" βρίσκεται εδώ και καιρό σε καλύτερο momentum από τους "ερυθρόλευκους" και αυτό είναι που τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι του τίτλου και επιβεβαιώθηκε την Κυριακή το βράδυ. Από την άλλη, η εικόνα και το αποτέλεσμα του ντέρμπι έβγαλαν για άλλη μία φορά (η δεύτερη μέσα σε 4 μέρες) στη φόρα τις αδυναμίες του Ολυμπιακού του Περέιρα, που πρέπει να προβληματίσουν τον Πορτογάλο, εάν θέλει να κρατήσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ.1: Είτε το πάρει είτε όχι, η προσπάθεια που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία δύο χρόνια είναι πραγματικά εξαιρετική και δείχνει να αποδίδει καρπούς. Κύπελλο πέρυσι, στη διεκδίκηση του τίτλου φέτος. Και όλα αυτά, ενώ η ομάδα βρισκόταν στο μηδέν το καλοκαίρι του 2013. Πόσο μάγκας ο Γιάννης Αναστασίου;!

Υ.Γ.2: Αναρωτιέμαι τι πραγματικά περιμένουμε για να γίνει επιτέλους κάτι με το θέμα των χούλιγκανς. Όσο δεν θρηνούμε θύματα, καλά είναι. Πρέπει άραγε να σκοτωθεί κόσμος για να μεριμνήσει κάποιος;

Μάριος Μάντζος

Related

Superleague 4709939354543553264

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item