Ο "λύκος" Kevin Garnett γύρισε στην "αγέλη" των Timberwolves

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ  Tεράστιος σε όγκο. Το βάρος του, ασήκωτο. Τα άκρα του σε εξωπραγματικό βαθμό αναπτυγμένα. Αληθινό &quo...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ 

Tεράστιος σε όγκο. Το βάρος του, ασήκωτο. Τα άκρα του σε εξωπραγματικό βαθμό αναπτυγμένα. Αληθινό "φαινόμενο" σε σωματικό επίπεδο. Όλα τα παραπάνω βέβαια του στερούν δικαιολογημένα μια έξτρα ταχύτητα και εκρηκτικότητα, στοιχεία που μόνος του ο Garnett από μικρός προσπαθούσε και πετύχαινε να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό μέσα από τον έντονο χαρακτήρα του, κι έτσι το' σωζε! Βέβαια... στην περίπτωση που κατείχε υψηλότερα όσα χαρακτηριστικά συγκαταλέγονται στα μείον του, θα του έλειπαν άλλα πολλά που τον έκαναν άλλωστε κι αυτό που είναι, ΔΑΙΜΟΝΑΣ του παρκέ!)

Τον κατακρίνουν πολλοί. Κάποιοι το πράττουν δικαιολογημένα αφού κι ο ίδιος τους προκαλεί καμιά φορά με τρομερά ανώριμες συμπεριφορές (συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, είναι επειδή θεωρούμε τον Garnett ένα παντοτινό παιδί του ΝΒΑ κι αναγκαστικά επειδή είναι έτσι η φυσιογνωμία του, όταν ξεφεύγει το κάνει με ύφος και παρόρμηση που θα' χε τις περισσότερες φορές ένα παιδί νεαρής ηλικίας) αλλά υπάρχουν κι ορισμένοι οι οποίοι το κάνουν χωρίς το παραμικρό να τους... χωρίζει με τον σπουδαίο αυτόν αθλητή. Η αλήθεια είναι πως ένας τέτοιος άνθρωπος, με τόσο πάθος για ζωή, αγάπη για τη δουλειά που επέλεξε να κάνει (ή καλύτερα τον επέλεξε ο Θεός για να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα δίνοντας του απλόχερα έναν σωρό χαρίσματα), που το παραμικρό καλό ή κακό πράγμα να γίνει γύρω του και να τον αφορά, θα δείξει τι ακριβώς αισθάνθηκε στο δευτερόλεπτο δίχως να κρύψει απολύτως τίποτα (- Η τελευταία μας πρόταση είναι το πώς ερμηνεύουμε εμείς αυτά που γίνονται εκ μέρους του κι άλλοι... πέφτουν να τον φάνε), είναι για ευνόητους λόγους ολοφάνερο γιατί θα δεχθεί ένα κάρο κριτική - που ορισμένες φορές θα' ναι τσιμπημένη κι άκρως αυστηρή. Όλα αυτά είναι σχόλια πάνω στο πραγματικά υπέροχο διαφημιστικό με υπογραφή KG που έφτιαξε μια πασίγνωστη εταιρεία ακουστικών με σκοπό να πλασάρει έξυπνα, ξεχωριστά και δυνατά (έχοντας πρωταγωνιστή αυτόν τον "star") τα προϊόντα της.

Από το 2013 ως και τον χειμώνα που διανύουμε ήταν μέλος του πανάκριβου - πολύπειρου καθώς και υπέρλαμπρου ρόστερ των Brooklyn Nets, παρεάκι με το "αστέρι" των Η.Π.Α που λέγεται Deron Williams.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα "καμώματά" του στην ομάδα που τον καθιέρωσε στο ΝΒΑ. Όλος ο πλανήτης - πόσο μάλλον οι φίλοι των Γουλβς, δεν μπορούν να προσπεράσουν την ανεπανάληπτη πορεία του παίκτη-θρύλου στη θέση του πάουερ-φόργουορντ/σέντερ πάνω στο παρκέ των Timberwolves. Ο 39χρονος πλέον Κέβιν Γκαρνέτ δεν σταματούσε εκείνη την εποχή να φτιάχνει ρεκόρ και μαζί... ιστορία στους "λύκους" απ' την πρώτη κιόλας μέρα του στα λημέρια του συλλόγου απ'τη Minnesota, τον οποίο επιλέχθηκε το 1995 να υπηρετήσει απ'τη θέση Νο5 των Draft της ίδιας χρονιάς. Ένας τέτοιος μπασκετμπολίστας του "μαγικού κόσμου", ασφαλώς δε γινόταν - απ' ό,τι καταλαβαίνετε - να μην πάρει το πολύτιμο δαχτυλίδι έστω μια φορά στην καριέρα του. Επειδή όμως οι Timberwolves δεν είχαν ούτε το μπάτζετ αλλά ούτε και τη δυναμικότητα να κατάφεραν να φθάσουν πρώτοι χαρίζοντάς του το πρωτάθλημα, αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει. Καινούριο του "στέκι", οι τρομερά φιλόδοξοι και υπερενισχυμένοι τότε Boston Celtics. Οι "Κέλτες" όχι μόνο έκαναν δικό τους τον Γκαρνέτ, αλλά την ίδια ακριβώς αρχή της σεζόν έφεραν στη Βοστόνη έναν ακόμη μπασκετμπολίστα-όνειρο, τον Ρέι Άλλεν, ώστε μ' αυτό το μεταγραφικό δίδυμο και τους ήδη υπάρχοντες άσους να σιγουρέψουν μια και καλή την πολυαναμενόμενη κούπα. Οι Celtics είχαν το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ του πρωταθλήματος 2008. Σίγουρα εκείνον τον καιρό οι μονάδες που λέγονταν Ρόντο, Άλλεν, Πιρς ήταν πολύτιμες και "όπλα" που δεν είχε κανείς άλλος στον πάγκο του. Όμως ο Κέβιν ήταν με διαφορά το πιο δυνατό τους "χαρτί". Φαντάζεστε όλοι τι ακολούθησε και το τι θα έγινε... Πρωταθλητές 2008 - Boston Celtics. Kevin Garnett, έγινε! Το "θηρίο" παρέμεινε σταθερός στη θέση του μες το συγκεκριμένο κλαμπ επί έξι χρόνια (2007 - 2013), απ' όσο κατανοείτε, υπήρξε αναντικατάστατος στην κάθε του στάση κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Βλέπετε, όμως... όσα χρόνια κι αν περνούσαν δε θα' ταν ποτέ δυνατό να σταθούν ικανά ώστε να πάρουν απ' το μυαλό και κυρίως από την καρδιά του Κέβιν την εικόνα του κοντά στον τόπο που "ανδρώθηκε" και το παρκέ που πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα. Αυτό το έδειξε και με το παραπάνω το βροντερό "ΟΚ" που έδωσε στο να σπάσουν οι Brooklyn Nets τον όρο που είχαν θέσει στο πρόσωπό του για απαγόρευση ανταλλαγής του εν λόγω κυρίου. Με προσωπική του συγκατάθεση λοιπόν λύθηκε το οποιοδήποτε θέμα μπορούσε να προκύψει σε μία από τις σημαντικότερες επιστροφές που' χουν γίνει στο ΝΒΑ τα πρόσφατα χρόνια. Επόμενο μάλιστα στάδιο έχει καθοριστεί από τώρα να είναι η αποχώρηση από την ενεργό δράση κι απευθείας ενασχόληση του ιδίου με τα κοινά της ομάδας από φωτεινό πόστο.

Και κάτι σχετικό, για την εξέλιξη της υπόθεσης Γκαρνέτ, χρειάστηκε να κλείσει το πρώτο αεροπλάνο για τον Θάντεους Γιανγκ (26χρ., F) για την αντίθετη διαδρομή. Από τη Νέα Υόρκη δηλαδή, "συστημένος" στη Μινεάπολις.

Μάριος Μάντζος

Related

NBA 7503463985058032771

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item