Τα φώτα στραμμένα σε Λονδίνο και Μόναχο...

... εκεί δηλαδή όπου θα διεξαχθούν και οι δυο σημερινές -"ανοιχτές" στο θέμα της πρόκρισης- αναμετρήσεις για τη φάση των "1...

... εκεί δηλαδή όπου θα διεξαχθούν και οι δυο σημερινές -"ανοιχτές" στο θέμα της πρόκρισης- αναμετρήσεις για τη φάση των "16" του Champions League.


ΤΣΕΛΣΙ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Πέρσι, στο αντίστοιχο ματς (για τους "8" όμως), η Τσέλσι έπρεπε να περιμένει το γκολ του Μπα στο 86ο λεπτό για να προκριθεί. Τώρα, μετά το 1-1 του Παρισίου, ίσως να έχει πιο εύκολο έργο. Οι Λονδρέζοι, προπορευόμενοι στην Πρέμιερ και με την κατάκτηση του League Cup δύο βδομάδες πριν, δεν σκοπεύουν να αφήσουν στην άκρη το Τσάμπιονς Λιγκ, γι' αυτό και είναι και απόψε το μεγάλο φαβορί...

Η Παρί βέβαια και ο "Ίμπρα" έχουν άλλη γνώμη, και θα προσπαθήσουν να το βγάλουν απόψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ": η "ατσάλωση" της φανέλας των Γάλλων απαιτεί υπερβάσεις σε τέτοιο επίπεδο, κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Ατομικά, η ποιότητα της Παρί είναι τεράστια, αλλά συχνά-πυκνά η άμυνά της την προδίδει (όπως έδειξε και στο πρώτο ματς, με τα κενά στο γκολ του Ιβάνοβιτς). Οι Παριζιάνοι πέρασαν και πέρσι (Λεβερκούζεν) και πρόπερσι (Βαλένθια) από τους "16", όταν και ξαναβρέθηκαν εκεί μετά από χρόνια, ενώ η Τσέλσι πολύ σπανίως "σκοντάφτει" τόσο νωρίς στη σεντονάτη διοργάνωση.

Μόνο ένας απ' τους δύο όμως θα χαμογελάσει το βράδυ... 

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται το ότι επιστρέφει στο γήπεδο της πρώην του ομάδας ο Νταβίντ Λουίζ, που άφησε τους "μπλε" το καλοκαίρι για να πάει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με αντίτιμο 53 εκατ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Μπροστά στη γερμανική "μηχανή", τι να σου κάνει η Σαχτάρ θα μου πείτε, αλλά το 0-0, όπως και να το κάνουμε, δίνει κάποιες -λίγες έστω- ελπίδες στους Ουκρανούς. Αν υπολογίσεις πως είχαν και διακοπή πρωταθλήματος και παίζανε στο Κίεβο (και όχι το Ντόνετσκ λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας στην ανατολική Ουκρανία), η "λευκή" ισοπαλία ήταν ένα πολύ καλό για αυτούς αποτέλεσμα -και επικίνδυνο για κάθε ρεβάνς.

Μέσα στο Μόναχο, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν με κόντρες, στοχεύοντας κυρίως τον Λουίζ Αντριάνο -πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 9 γκολ. Αυτό θορυβεί τον Γκουαρντίολα που θα κατεβάσει πλήρεις τους Βαυαρούς ώστε να "καθαρίσει" την πρόκριση. Στο Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε θα πέσει τώρα το βάρος, αφού η Μπάγερν έχει σχεδόν "τελειώσει" την υπόθεση-τίτλο στη Γερμανία (+11 από τη 2η Βόλφσμπουργκ). Η Μπάγερν είναι σταθερή στις προκρίσεις της από τους "16" τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το 2011 που την πέρασε η Ίντερ) και στοχεύει να βρεθεί στον τελικό, όπως έκανε και το 2013.

Και η Σαχτάρ βέβαια δεν τα πάει άσχημα -για τα δεδομένα της- αφού πέρασε το 2011 τη Ρόμα, φτάνοντας στους "8" και αποκλείστηκε πρόπερσι από τη Ντόρτμουντ. Αν θα την "πατήσει" ξανά από Γερμανούς, θα το δούμε σήμερα...

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Related

Nightly Notables 8657657340094346832

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item