Κουνάμε σεντόνι σε Πόρτο και Μαδρίτη

Ο γύρος των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των "16" του Champions League ξεκινά σήμερα με το Πόρτο και τη Μαδρίτη να ζουν σε...


Ο γύρος των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των "16" του Champions League ξεκινά σήμερα με το Πόρτο και τη Μαδρίτη να ζουν σε ρυθμούς... σεντονιού. Στη φημισμένη για το κρασί της πορτογαλική πόλη, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Βασιλεία, στη ρεβάνς του 1-1 του "St. Jacob-Park", ενώ 560 περίπου χιλιόμετρα ανατολικότερα, στην ισπανική πρωτεύουσα, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τη Σάλκε, έχοντας σαφές προβάδισμα μετά το 0-2 στο Γκελζενκίρχεν.

ΠΟΡΤΟ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Το Πόρτο-Βασιλεία ήταν εξ αρχής ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των "16". Μπορεί, κατά γενική ομολογία, οι "δράκοι" να θεωρούνταν το φαβορί, ωστόσο ουδείς μπορούσε να διαγράψει τους Ελβετούς από το παιχνίδι της πρόκρισης, καθώς απέδειξαν (για άλλη μία φορά) ότι αποτελούν ένα πολύ σκληροτράχηλο συγκρότημα, το οποίο χρειάζεται να... φτύσεις αίμα για να το κερδίσεις. 

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο "St Jacob-Park" είναι προφανές ότι ενισχύει τη θέση της Πόρτο, η οποία έρχεται να υποδεχθεί σήμερα τη Βασιλεία έχοντας ισοπαλία με εκτός έδρας γκολ. Η ρευστότητα του πράγματος ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωριστεί, σίγουρα η ομάδα του Πάολο Σόουζα δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα και είναι αρκετά πιθανό να κάνει τη ζημιά.

Για όσους δεν θυμούνται, η Βασιλεία είχε ανοίξει το σκορ χάρη σε υπέροχο γκολ του Ντέρλις Γκονσάλες στο 11ο μόλις λεπτό στο ματς του α' γύρου στις 18 Φεβρουαρίου, για να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ντανίλο στο 79'.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΑΛΚΕ

Η υπόθεση πρόκριση στο ζευγάρι αυτό μοιάζει ήδη τελειωμένη. Η Ρεάλ είχε ούτως ή άλλως τον πρώτο λόγο και σίγουρα το 0-2 στο "Veltins-Arena" την καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς η Σάλκε ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα στο "Santiago Bernabeu". Δεν παύουμε όμως να μιλάμε για ποδόσφαιρο, επομένως ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει...

Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (26') και το φανταστικό σουτ του Μαρσέλο (79') χάρισαν την εκτός έδρας νίκη στη "βασίλισσα" στον πρώτο αγώνα της 18ης Φεβρουαρίου.

Η Ρεάλ πάντως δεν βρίσκεται σε καλό momentum, καθώς οι συνεχόμενες γκέλες με Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο την "γκρέμισαν" από την κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν και πλέον βρίσκεται στο κυνήγι της Μπαρσελόνα. Ψάχνει λοιπόν απόψε μία ένεση ηθικού. Από την άλλη, οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό που καλούνται να κάνουν, ωστόσο θα παλέψουν και ό,τι βγει. Εξάλλου, μπάλα είναι, όλα μπορούν να γίνουν.

Επιμέλεια: Μάριος Μάντζος

Related

Nightly Notables 8371497117617101967

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item