Και τώρα... χαμός

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η ανωτερότητα της Τσέλσι έναντι του συνόλου των 19 αντιπάλων της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι παρα...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η ανωτερότητα της Τσέλσι έναντι του συνόλου των 19 αντιπάλων της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι παραπάνω από αστείο να αμφισβητηθεί. Τόσο οι εμφανίσεις της, όσο και τα αποτελέσματά της και κυρίως η απόσταση ασφαλείας που διατηρεί εδώ και μήνες από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ακόμη κι όταν οι "πολίτες" έπιασαν τους "μπλε" στην κορυφή στις αρχές του 2015 (έχοντας επιστρέψει από το -5), οι Λονδρέζοι πήραν άμεσα νέα διαφορά, που σήμερα είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί στους οκτώ πόντους και ενώ εκκρεμεί και ματς με τη Λέστερ. Κι αυτό διότι χθες η Σίτι υπέστη ήττα-σοκ με 1-0 στο γήπεδο της Μπέρνλι, που ίσως αποτελέσει το "κύκνειο άσμα" στις ελπίδες της πρωταθλήτριας Αγγλίας για επανάληψη του θριάμβου. Με γνώμονα τη λογική, η υπόθεση-τίτλος δείχνει ολοένα και περισσότερο να ξεκαθαρίζει, καθώς η Τσέλσι μόνο με μία άνευ προηγουμένου αυτοκτονία θα χάσει το πρωτάθλημα.

Τα "στραβοπατήματα" της Σίτι δεν έχουν ασφαλώς θετικό αντίκτυπο μόνο στην Τσέλσι, καθώς όσο οι Cityzens χάνουν βαθμούς, οι ομάδες που ακολουθούν παίρνουν ευκαιρίες να πλησιάζουν ακόμη περισσότερο τη 2η θέση και ουσιαστικά βρίσκεται "στα σκαριά" μία τεράστια "μάχη" για την κατάκτησή της. Η Σίτι έχει 58 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ, με τη χθεσινή της νίκη κόντρα στη Γουέστ Χαμ, την πλησίασε στον πόντο (57 β.). Η τέταρτη Γιουνάιτεντ βρίσκεται στους 53 και σήμερα υποδέχεται την Τότεναμ και θα προσπαθήσει να πλησιάσει στους δύο βαθμούς, ενώ η πέμπτη Λίβερπουλ έχει 51 και αύριο Δευτέρα, αν πάρει διπλό στην έδρα της Σουόνσι, θα μειώσει στους τρεις. 

Στην ουσία, ένα... μίνι πρωτάθλημα με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Το momentum πάντως των τεσσάρων πλέον διεκδικητών της προμηνύουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα κούρσα. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι προφανές ότι περνά μία αγωνιστική κρίση, τη στιγμή που οι άλλες τρεις ομάδες του... παιχνιδιού τα πηγαίνουν αρκετά καλά και είναι σε θέση να την κοντράρουν στα ίσια.

Η Άρσεναλ βρίσκεται (με εξαίρεση το Champions League) σε δαιμονιώδη φόρμα, αφού μετρά πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα (συν δύο στο FA Cup), μεταξύ των οποίων το μεγάλο διπλό στο "Etihad" (0-2), και, αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αφήσει πίσω της τους Cityzens. Μεγάλο ρόλο θα παίξει ασφαλώς και η εξέλιξη του επαναληπτικού στο Μονακό. Με το 1-3 σε βάρος της, χρειάζεται άθλος και υπερπροσπάθεια. Η διαφαινόμενη κόπωση στο Πριγκιπάτο ίσως έχει αντίκτυπο στην απόδοσή της σε ένα-δυο ματς πρωταθλήματος. Εάν όμως μείνουν εκτός Ευρώπης, οι "κανονιέρηδες" θα δώσουν μεγάλο βάρος στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης (σαφώς και του FA Cup).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την άλλη, μετά και τον αποκλεισμό της από το FA Cup (1-2 από Άρσεναλ) δεν έχει καμία άλλη διοργάνωση να... βαραίνει το πρόγραμμά της. Εξ αρχής Ευρώπη γιοκ φέτος, πλέον και εκτός Κυπέλλων Αγγλίας. Επομένως, το μόνο που κοιτάζει πλέον το συγκρότημα του Λουίς Φαν Χάαλ είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η επιστροφή της στα "σαλόνια" του Champions League είναι ένα στοίχημα που είναι πολύ εφικτό να κερδίσουν οι "κόκκινοι διάβολοι". Η Γιουνάιτεντ δεν θυμίζει ασφαλώς το περσινό χάλι, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ανακάμψει αισθητά και παίρνει αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ, που την έχουν στην 4η θέση και της δίνουν το δικαίωμα να "φλερτάρει" με την 3η και πλέον και με τη 2η.

Η Λίβερπουλ, στο μεταξύ, τον τελευταίο καιρό δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, καθώς όχι μόνο παίρνει αποτελέσματα, αλλά έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της στο γήπεδο. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, έστω και αργά, άρχισε να μαθαίνει να ζει χωρίς τον Λουίς Σουάρεζ και, με εξαίρεση, προφανώς, τον αποκλεισμό από το Europa League, δείχνει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Το αήττητο σερί των 12 αγώνων πρωταθλήματος (τελευταία ήττα στις 14/12, 3-0 από Γιουνάιτεντ) στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικά τρίποντα, όπως αυτό κόντρα στη Σίτι (2-1) την 1η Μαρτίου, αποτελεί το πλέον αποδεικτικό στοιχείο της αγωνιστικής ανόδου των "Reds", που την έχει βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 2ης θέσης.

Η Μάντσεστερ Σίτι βέβαια, λογικά, θα μείνει εκτός συνέχειας στο Champions League και θα έχει να επικεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα. Επομένως, αυτός θα είναι ένας παράγοντας που σίγουρα θα παίξει το ρόλο του. Ίδωμεν...

Ρεαλιστικές ελπίδες πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τόσο η Τότεναμ (50 β.), όσο και η Σαουθάμπτον (49 β.), ωστόσο πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν το "μέταλλο" να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, κάτι για το οποίο δεν μας έχουν ακόμη πείσει, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να συμβεί αυτό στο άμεσο μέλλον. Μπάλα είναι, εξάλλου...

Τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Λίβερπουλ έχουν αντιμετωπίσει μέσα-έξω τη Σίτι. Στον πρώτο γύρο, οι Cityzens κέρδισαν στο "Etihad" τη Λίβερπουλ με 3-1, ενώ απέσπασαν ισοπαλία 2-2 στο "Emirates". Στο β' γύρο, οι "Reds" επικράτησαν 2-1 της Σίτι στην έδρα τους, ενώ η Άρσεναλ πήρε μεγάλο διπλό στο Μάντσεστερ με 0-2. Όσον αφορά το μεταξύ τους ματς, Λίβερπουλ και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο "Anfield".

Η Γιουνάιτεντ πάντως δεν έχει αντιμετωπίσει καμία από τις τρεις συνδιεκδικήτριες της 2ης θέσης στο β' γύρο. Στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος, νίκησαν με 2-1 την Άρσεναλ και με 3-0 τη Λίβερπουλ στο "Old Trafford", έχοντας πρώτα όμως χάσει με 1-0 στο "Etihad".

Τα εναπομείναντα μεταξύ των "συνδιεκδικητών"
22/03 Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
04/04 Άρσεναλ - Λίβερπουλ
12/04 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι
16/05 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ

Τα ματς κόντρα στην Τσέλσι
18/04 Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
26/04 Άρσεναλ - Τσέλσι
09/05 Τσέλσι - Λίβερπουλ

Η Πρέμιερ Λιγκ βέβαια έχει μια μοναδική μαγεία ως διοργάνωση. Ακόμη κι εν έτει 2015, παραμένει ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Επομένως, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κούρσας θα παίξει κάθε αγωνιστική ξεχωριστά και όχι μόνο οι προαναφερθείσες αναμετρήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και όλα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εδώ που φτάσαμε, ξεκάθαρο φαβορί για τη 2η θέση δεν υπάρχει. Ποιος μπορεί να διαγράψει τη Γιουνάιτεντ ή τη Λίβερπουλ; Ποιος μπορεί να βρει λόγους για να πετάξει εκτός συναγωνισμού την Άρσεναλ; Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η Σίτι θα διατηρηθεί στη 2η θέση;

Όπως όλα δείχνουν, η διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου από την Τσέλσι τελικά δεν είναι αρκετή για να μειώσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.


Related

main5 9146233734421620058

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item