Με προσθήκες του χρόνου, όλα γίνονται...

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ  Δύο στόχους είχε η ΑΕΚ στον κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο τον Άρη για την 22η  αγωνιστική της Basket le...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ 

Δύο στόχους είχε η ΑΕΚ στον κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο τον Άρη για την 22η  αγωνιστική της Basket league ΣΚΡΑΤΣ. Πρώτον, -προφανώς- το ροζ φύλλο του αγώνα, και δεύτερον την κάλυψη της διαφοράς των 11 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο "Nick Galis Hall" (86-75). Τα κατάφερε και τα δύο.

Σίγουρα οι οκτώ περίπου χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έφυγαν ευχαριστημένοι τόσο από την απόδοση και νίκη της ομάδας, όσο και από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ιστορικοί σύλλογοι. Αυτό που περίμεναν οι φίλοι του αθλήματος ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Η "Ένωση" όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν έδωσε δικαίωμα στον Άρη να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Αν και ξεκίνησε νωθρά στην πρώτη περίοδο (21-21), στη συνέχεια, με όπλο της το περιφερειακό σουτ (15 εύστοχα τρίποντα), απέκτησε μια σημαντική διαφορά και έφτασε στη νίκη με 93-77.

Οι "κιτρινόμαυροι" πλέον στρέφονται στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και ο στόχος είναι το απόλυτο ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει play-offs. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Άρης έχει να παίξει με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην έδρα του, και ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας με την "Ένωση" και την Κηφισιά, σίγουρα η κατάληψη της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο είναι ένας εφικτός στόχος.

Ο χρηματοδότης της ομάδας Μάκης Αγγελόπουλος μαζί με τον προπονητή της Ντράγκαν Σάκοτα έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο πολύ δυνατό, με πολλούς παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και το τρίτο μακράν καλύτερο ρόστερ μετά από τους δύο "αιώνιους". Με 4-5 προσθήκες ποιοτικών παικτών του χρόνου, η ΑΕΚ ίσως μπορέσει να μπει σφήνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, και οι Ενωσίτες θα μπορούν να ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια "ξηρασίας".

Υ.Γ.: Όσον αφορά τώρα τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ άποψή μου είναι ότι, μεταξύ άλλων, ήταν λάθος και η οργάνωση της αστυνομίας που είχε ως αποτέλεσμα οι οπαδοί της ΑΕΚ (που είχαν πληρώσει εισιτήριο για τον αγώνα) μετά από πολύωρο ταξίδι για να δουν τους απλήρωτους "μάγκες", να παραμένουν χωρίς λόγο εκτός γηπέδου και να είναι περικυκλωμένοι από άνδρες των ΜΑΤ, και τελικά να εισέρχονται καθυστερημένα στο γήπεδο (στο 17ο λεπτό, συγκεκριμένα). Η κατάσταση αυτή δημιούργησε νεύρα στους οπαδούς (χωρίς αυτό βέβαια να τους αθωώνει). Αγωνιστικά, οι παίκτες της ΑΕΚ το πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στον σαφώς ποιοτικότερο ΠΑΟΚ αλλά στο τέλος "λύγισαν". Μόνο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν γι' αυτό το τμήμα, που, παρόλες τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες, καταφέρνει να επιβιώνει και να πρωταγωνιστεί.

Μανώλης Ξενάκης

Related

μπάσκετ 1062167506431578010

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item