Beverley... στην πλατεία Χαλανδρίου

 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  Είναι κάποιες καφετέριες όπου νιώθεις μια αίσθηση οικειότητας και άνεσης. Τόσο πολύ, που μπορείς να καθί...


 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

Είναι κάποιες καφετέριες όπου νιώθεις μια αίσθηση οικειότητας και άνεσης. Τόσο πολύ, που μπορείς να καθίσεις αρκετή ώρα, συζητώντας, πίνοντας καφέ, τρώγοντας ή ακόμη και διαβάζοντας, χωρίς να καταλάβεις πώς περνά η ώρα.

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση δίνει το Beverley στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στο Χαλάνδρι. Ο χώρος απλά διακοσμημένος, σε αποχρώσεις του άσπρου και του ροζ, δίνει μια ηρεμία στην ατμόσφαιρα. Στους τοίχους υπάρχουν ράφια με διάφορα διακοσμητικά, αυτοκινητάκια μινιατούρες, βιβλία, μέχρι κι ένα παλιό ραδιόφωνο, που δίνουν μια νότα οικειότητας, σα να είσαι σ' ένα φιλόξενο, καλόγουστο σαλόνι σπιτιού. Κοιτώντας γύρω νομίζεις ότι βρίσκεσαι και σε κάποιο bistro στο Παρίσι ή, για τους πιο ρομαντικούς, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Καναπέδες με μαξιλάρια, άνετες καρέκλες, χρώματα χαρούμενα, όμορφες τσαγιέρες και βιτρίνες με λαχταριστά γλυκά και παγωτά, σε μεγάλη ποικιλία, που δεν αφήνουν ασυγκίνητους ούτε τους πιο απαιτητικούς.

Μαζί με τα ροφήματα σερβίρουν πάντα κάποιο κέικ, ή μπισκότο, πάντα φρεσκοψημένο. Για του λόγου το αληθές, την τελευταία φορά που πήγαμε άργησαν λίγο να μας φέρουν τα ατομικά κεκάκια μαζί με τον καφέ μας γιατί μόλις είχαν βγει από το φούρνο, ενώ το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Κατά τα άλλα, ο κατάλογος περιέχει πάστες, μηλόπιτες, tiramisu και πολλές άλλες γλυκές και αλμυρές γεύσεις όπως σνακ και σαλάτες που, με τέτοιες τιμές, δε χρειάζεται να μπει κανείς σε δίλημμα για το τι να διαλέξει... Άνετα παραγγέλνει και κάτι δεύτερο!

Αν και όσες φορές έχουμε πάει, και είναι αρκετές, το μαγαζί ήταν πάντα γεμάτο κόσμο, δεν υπήρχε ούτε φασαρία, ούτε βαβούρα και μπορούσες άνετα να μιλήσεις. Για περισσότερη ησυχία, άλλωστε, υπάρχει και ο επάνω όροφος, που έχει και όμορφη θέα την πλατεία του Χαλανδρίου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τις χειμωνιάτικες μέρες με λιακάδα, είναι πολύ όμορφα και τα τραπεζάκια έξω στην αυλή που, με τις άσπρες σιδερένιες καρέκλες και τα λουλούδια τριγύρω, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια όμορφη γειτονιά, μιας άλλης εποχής...

Beverley: Πλατεία Ελευθερωτών (Αγίου Νικολάου), Χαλάνδρι. Τηλ. 2155150373

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

Beverley 6189875584003218461

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item