Διαχείριση για σεμινάριο

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να βάλει stop στις ορέξεις της Μπαρσελόνα, που τον διέσυρε μ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να βάλει stop στις ορέξεις της Μπαρσελόνα, που τον διέσυρε με διαφορά 16 πόντων. Μόλις δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν σαφέστατα βελτιωμένοι στο "Παλάου Μπλαουγράνα" και πήραν μία τεράστια νίκη, και μάλιστα με διαφορά 13 πόντων, που φέρνει πλέον το πλεονέκτημα έδρας στην ελληνική ομάδα, η οποία περιμένει πια τους Καταλανούς στον Πειραιά για δύο μεγάλες "μάχες" με στόχο μία θέση στο Final Four της Μαδρίτης.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν απλά τρομερό. Όχι τόσο διότι κατάφερε να κερδίσει και να κάνει το break (εξάλλου αντικειμενικά ο Ολυμπιακός δεν αμφέβαλλε ιδιαίτερα κανείς ότι είχε εξ αρχής τις δυνατότητες να το πετύχει), όσο για το πόσο καλά διαχειρίστηκε τη συντριβή της Τετάρτης. Η πικρία της ήττας δεν έφερε την ψυχολογία των παικτών στο ναδίρ, αλλά μετουσιώθηκε σε ένεση ηθικού και πείσματος, που άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας στο παρκέ.

Οι "ερυθρόλευκοι" μέσα σε μόλις μία ημέρα δούλεψαν ακριβώς όσο έπρεπε και πάνω σε ό,τι χρειαζόταν. Είδαν τα λάθη τους, μελέτησαν το παιχνίδι του αντιπάλου αλλά και το πού αυτός υπερείχε την περασμένη Τετάρτη και χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια, μπήκαν στο παρκέ με το μάτι τους να γυαλίζει. Ήταν αποφασισμένοι, το ήθελαν και το πήραν το ματς.

Αυτό φυσικά φάνηκε και στις επιλογές τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από σαφή τόλμη, σε αντίθεση με την Τετάρτη, που κανείς σχεδόν δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του όταν σηκωνόταν για σουτ. Σε αυτό αναμφισβήτητα συνέβαλε η ουσιαστική πια παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και ο Γιώργος Πρίντεζης, που έκανε το ματς της ζωής του και παρέσυρε με το ρυθμό του τους συμπαίκτες του προς το θρίαμβο.

Η υπόκλιση του Τσάβι Πασκουάλ στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, νομίζω ότι είναι ενδεικτική της εμφάνισης των Πειραιωτών. "Πώς να σταματήσουμε το καταπληκτικό παιχνίδι τους;" αναρωτήθηκε ο Ισπανός κόουτς. Το ίδιο αναρωτήθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το ματς. Ο αποψινός Ολυμπιακός απλά ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την ήττα της Τετάρτης και την ψυχολογία του θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί σε σχετικά σεμινάρια στο μέλλον.

Η νίκη των "ερυθρολεύκων" ασφαλώς και δεν τελειώνει τίποτα. Ουδείς αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε συν το γεγονός ότι ακολούθησε μίας βαρύτατης ήττας στο ίδιο γήπεδο και από τον ίδιο αντίπαλο μόλις 48 ώρες πριν, την καθιστούν πραγματικά πολύ μεγάλη. Και ήταν επιτέλους μία δόση χαράς για τον Έλληνα φίλαθλο, του οποίου το χειλάκι γέλασε, μετά από τρεις γερές "σφαλιάρες" για τους εκπροσώπους μας (δύο για ΠΑΟ, μία για ΟΣΦΠ). Το διπλό των Πειραιωτών στη Βαρκελώνη αποτέλεσε τη φωνή του ελληνικού μπάσκετ που κραύγασε "παρών" και πλέον όλοι μπορούν βάσιμα πλέον να ελπίζουν ότι η χώρα μας δεν θα απουσιάσει και φέτος από το Final Four της Euroleague.

Μάριος Μάντζος

Related

Euroleague 3175265881281470004

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item