Ξενίδης: "Ήρθε η στιγμή για Ηρακλή και ΑΕΚ..."

Ο Γιώργος Ξενίδης, ένας άνθρωπος που τίμησε με την παρουσία του για μία δεκαετία την ομάδα του Ηρακλή (1993-2004), φορώντας για ένα μι...


Ο Γιώργος Ξενίδης, ένας άνθρωπος που τίμησε με την παρουσία του για μία δεκαετία την ομάδα του Ηρακλή (1993-2004), φορώντας για ένα μικρό διάστημα (2002) τη φανέλα της ΑΕΚ, μίλησε αποκλειστικά στο "The Columnist" και τον Μάριο Μάντζο για τους δύο συλλόγους, που αποτελούν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για να κερδίσουν φέτος την άνοδο στη Superleague.

Διαβάστε τι είπε στο "The Columnist" ο Γιώργος Ξενίδης

- Ηρακλής και ΑΕΚ πέρασαν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όμως πλέον, βρίσκονται μισό βήμα από την επιστροφή τους στη Superleague.

Γ.Ξ.: "Είναι σαφές ότι σε δύο μεγάλες ομάδες δεν αξίζει να πληρώνουν τα λάθη των παραγόντων τους. Δυστυχώς, όμως, αυτό έγινε. Νομίζω ότι ήρθε πια η στιγμή σε θέση να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση κι αυτό είναι κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο".

- Στα play-off όμως δεν θα παίζουν μόνοι τους. Απέναντί τους θα βρεθούν ιστορικές ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Απόλλων και η Λάρισα, που σίγουρα δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Θεωρείς όμως ότι το προβάδισμα των 10 για την ΑΕΚ και των 7 βαθμών για τον Ηρακλή είναι μη αναστρέψιμο;

Γ.Ξ.: "Έχουν όντως ένα μεγάλο προβάδισμα. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο. Εάν, ωστόσο, συνεχίσουν τις μέχρι τώρα εμφανίσεις, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα".

- Αρκετός ντόρος έγινε για το χθεσινό αγώνα του Ηρακλή με τη Λάρισα, τόσο για το τελικό αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό, όσο και για το χαμένο πέναλτι του Περόνε στις καθυστερήσεις. Πολύς κόσμος, ακόμη και φίλοι της ίδιας της ομάδας, αντιμετώπισαν το γεγονός με καχυποψία. Ποιο είναι το σχόλιό σου επί του θέματος;

Γ.Ξ.: "Νομίζω ότι ο Ηρακλής τόσα χρόνια διδάσκει ήθος και αυτό έπρεπε να κάνει και χθες. Θέλω να πιστεύω πως τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα και πως ήταν απλά μια άτυχη στιγμή".

- Ως Ηρακλειδής, ποια εκτιμάς ότι είναι τα καινούργια στοιχεία που έχουν κάνει τις μαύρες ημέρες του πρόσφατου παρελθόντος να ξεχαστούν;

Γ.Ξ.: "Θεωρώ πως για πρώτη φορά, ο Ηρακλής έχει διοίκηση, πλάνο και ηρεμία. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα πορείας του και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο".

- Πιστεύεις πως ο Ηρακλής μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου;

Γ.Ξ.: "Έχει πιθανότητες, ναι, αλλά εγώ θεωρώ ότι θα είναι τεράστια επιτυχία απλά και μόνο αν περάσει στον τελικό. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και νομίζω ότι τα παιδιά το αξίζουν".

- Κλείνοντας, ένα σχόλιο για τη φετινή ΑΕΚ;

Γ.Ξ.: "Η φετινή ΑΕΚ είναι ομάδα Super League. Νομίζω ότι είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τις άλλες ομάδες και η άνοδός της είναι σχεδόν σίγουρη. Και του χρόνου, θεωρώ ότι θα είναι μία από τις διεκδικήτριες ομάδες του τίτλου".

Related

Συνεντεύξεις 5330112913272202285

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item