Ανθός Γεύσεων στην Καλλιθέα

 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  Στεγάζεται στον ίδιο χώρο που λειτουργούσε το γνωστό στους Καλλιθεάτες και μη "Μαγέρικο της Νάγιας&...


 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

Στεγάζεται στον ίδιο χώρο που λειτουργούσε το γνωστό στους Καλλιθεάτες και μη "Μαγέρικο της Νάγιας", σ' ένα χώρο μικρό, φιλόξενο και φωτεινό χάρη στις τζαμαρίες γύρω-γύρω. Ο ιδιοκτήτης, γνωστός και από τη συμμετοχή του στο Master Chef 2, Γιώργος Γεράρδος, κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλαίσθητο μαγαζί, συνδυάζοντας με επιτυχία διαφορετικά στοιχεία και υλικά στη διακόσμησή του.

Ο τοίχος από πέτρα ταιριάζει με το ξύλο στα τραπέζια, τα μοντέρνα φωτιστικά δένουν άψογα με τα ξύλινα βαρέλια, το ατσάλι σε κάποια τραπέζια συνδυάζεται αρμονικά με τα γεωμετρικά πλακάκια… ακόμη και η παλιά γραφομηχανή που διακοσμεί τον τοίχο με τους μοντέρνους πίνακες που βρίσκονται δίπλα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που παραπέμπει άνετα τόσο σε παραδοσιακό εστιατόριο όσο και σε μοντέρνο μπιστρό, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Ο κατάλογος λιτός, βασίζεται στη λογική ουκ εν τω πολλώ το ευ, παραπέμποντας στη φιλοσοφία πολλών μαγαζιών που προτιμούν να σερβίρουν λίγα και καλομαγειρεμένα, νόστιμα πιάτα. Τα φαγητά έμοιαζαν μ' εκείνα τα παραδοσιακά των γιαγιάδων μας, με κάποιες gourmet πινελιές που έδεναν πολύ καλά.

Δοκιμάσαμε σαλάτα μαριναρισμένων λαχανικών με γραβιέρα και φράουλες, βουβαλίσια μπιφτέκια με αρωματισμένο πουρέ πατάτας, και χουνκιάρ μπεγιεντί με κοκκινιστό μοσχάρι και μπεσαμέλ μελιντζάνας μένοντας πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την ποσότητα στα πιάτα όσο και από τη γεύση. Οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές, από μικρούς παραγωγούς, κάτι που δίνει άλλη ποιότητα στα φαγητά, ενώ υπάρχουν και πιάτα ημέρας εκτός από αυτά του καταλόγου.

Για το τέλος, σερβίρονται υπέροχα ιδιαίτερα γλυκά, όπως σφαίρα σοκολάτας με γέμιση πραλίνας, πάβλοβα, πανακότα αλλά και διάφορα άλλα, σοκολατένια και μη. Το πιο ξεχωριστό κι εντυπωσιακό απ’ όλα όμως, είναι το παγωτό βανίλια με φράουλες και γκοφρέτα, που φτιάχνεται με ξηρό πάγο επί τόπου στο τραπέζι, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Στα συν, εκτός των άλλων, και η αντικαπνιστική φιλοσοφία του μαγαζιού, που το καθιστά σίγουρα φιλικό σε οικογένειες με παιδιά.

Ανθός Γεύσεων: Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα. Τηλ. 2130271631

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 330377231242885617

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item