Ντε Χέα: Όχι απλά ένας τερματοφύλακας

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  Το παν σε μια ομάδα είναι η άμυνα λένε. Και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αλήθεια πως δεν έδειχνε να έχει αυτ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 

Το παν σε μια ομάδα είναι η άμυνα λένε. Και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αλήθεια πως δεν έδειχνε να έχει αυτό το κομμάτι της σύνθεσής της σε μεγάλη εκτίμηση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, υπέρογκα συμβόλαια και ηχηρές μεταγραφές αφορούσαν το χώρο της επίθεσης (κυρίως) και έπειτα του κέντρου. Από το "φαινόμενο" στον Κριστιάνο και από τον Μπέκαμ στον Μπέιλ. Όμως πάντα, ήταν εκεί για να καλύπτει την οποία αδυναμία της άμυνας ο "Άγιος Ίκερ". Ο Κασίγιας, από μικρός στα γκολπόστ της Βασίλισσας, έχει αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της γενιάς του, όμως πλέον τα χρόνια έχουν περάσει. Ναι μεν εμπνέει σιγουριά σε παίκτες και οπαδούς, ωστόσο τα αντανακλαστικά του απέχουν αρκετά από αυτά που ήταν μια δεκαετία πριν.

Έτσι, οι Μαδριλένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σπουδαία προσθήκη γι' αυτή τη θέση που έχει σημασία όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Ο Νταβίντ Ντε Χέα οδεύει προς την καλύτερη (ποδοσφαιρικά) ηλικία για τη θέση του (25 ετών) και ήδη τα τελευταία 3 χρόνια υπερασπίζεται την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Top class δηλαδή παίκτης και πέρα για πέρα "ψημένος" και έτοιμος για την πρόκληση της Primera Division με τη φανέλα της Βασίλισσας.

Το "γκελ" στους Φούριας Ρόχας

Το σημαντικότερο σημείο όμως είναι άλλο. Η εθνικότητα του παίκτη. Σε μια περίοδο όπου η Ρεάλ προτιμάει να "ψωνίζει" ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε παίκτες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, επιλέγει να εμπιστευθεί ως αντικαταστάτη του παίκτη "σημαία - ηγέτη" της έναν Ισπανό και μάλιστα τον καλύτερο, βάσει στατιστικών και εικόνας, στην ηλικία και στη θέση του! Η εξέδρα θα "δεθεί" μαζί του με περισσότερη θέρμη ενώ παράλληλα θα ανήκει και στην ομάδα ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας. Δεν είναι και λίγο, σε μια περίοδο ειδικά στην οποία οι μόνοι (βασικοί) Ισπανοί παίκτες είναι ο Σέρχιο Ράμος και ο Καρβαχάλ.

Το κεφάλαιο Μπέιλ

Όλα αυτά βέβαια επισημαίνονται, από τη στιγμή που μεταδόθηκε από ισπανικό δίκτυο ότι ο Ντε Χέα έχει "κλείσει" στους Μερένχες. Ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχουν και τα ανταλλάγματα που θα δώσουν οι Μαδριλένοι στη Γιουνάιτεντ, καθώς μια ενδεχόμενη παραχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό της Βασίλισσας. Δεν είναι και εύκολο να βρεις εξτρέμ, έτοιμο να αναλάβει το βάρος της φανέλας της Ρεάλ. Και από τις περιπτώσεις που κυκλοφορούν και είναι οικονομικές, ούτε ο Ρόις της Ντόρτμουντ αλλά ούτε και ο Λαβέτσι της Παρί θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Ουαλού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, αναμένεται ένα "καυτό" καλοκαίρι για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι...

Γιώργος Αναγνώστου

Related

Ρεάλ Μαδρίτης 588770315754215348

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item