Can the Rojiblancos do it again?

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρει στο διάβα της, για έβδομη φορά τη φετινή σεζόν, τη μισητή συμπολίτισσά της,...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρει στο διάβα της, για έβδομη φορά τη φετινή σεζόν, τη μισητή συμπολίτισσά της, Ρεάλ, με τους δύο συλλόγους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε και στις 22 Απριλίου, με φόντο μία θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Η απώλεια του ευρωπαϊκού τίτλου πέρυσι στη Λισαβόνα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, πόνεσε πολύ τους "ροχιμπλάνκος", με εκείνο το αλησμόνητο γκολ του Σέρχιο Ράμος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να αποτελεί μαχαιριά στην καρδιά των ανθρώπων και των φίλων της ομάδας.

Η περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας μπορεί φέτος να απέτυχε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ωστόσο έχει καταφέρει να πάρει με κάποιον τρόπο το αίμα της πίσω από τη Ρεάλ, για την ήττα στον τελικό της 24ης Μαΐου. Κι αυτό, διότι οι σχέσεις που έχει αναπτύξει την τρέχουσα σεζόν το συγκρότημα του Ντιέγο Σιμεόνε με τη "βασίλισσα" μόνο... πελατειακές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Έχουμε και λέμε... Πρώτη "σφαλιάρα" τον Αύγουστο: 1-1 στο "Μπερναμπέου" και 1-0 στο "Καλδερόν", κάνοντας δικό της το ισπανικό Σούπερ Καπ. Δεύτερη "σφαλιάρα", μέσα Σεπτεμβρίου: διπλό (1-2) στο "Μπερναμπέου" για το πρωτάθλημα. Τρίτη "φάπα", αρχές του '15: 2-0 στο "Καλδερόν" και 2-2 στο "Μπερναμπέου", πετώντας τη Ρεάλ εκτός Κυπέλλου. Για να έρθει τον Φλεβάρη το πιο ηχηρό "χαστούκι": 4-0 στο "Βιθέντε Καλδερόν", για το πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο, με λίγα λόγια, έχει καταφέρει να στερήσει δύο τίτλους (Σούπερ Καπ και Copa del Rey) από τη Ρεάλ, ενώ, ρίχνοντας μια ματιά στη βαθμολογία της La Liga, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πολύ έχουν στοιχίσει στους "μερένχες" οι δύο ήττες από τους "ροχιμπλάνκος". Κοντεύουν δηλαδή να τους "κόψουν" και τρίτο τρόπαιο. Οι παίκτες του Ντιέγο Σιμεόνε, έχουν πλέον την ευκαιρία να τους τιμωρήσουν ξανά και να πετάξουν τα όνειρα των αντιπάλων τους για 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στα σκουπίδια.

Η εικόνα της Ρεάλ, βέβαια, δεν έχει βελτιωθεί και ιδιαίτερα από τις 7 Φεβρουαρίου και τη βαριά ήττα στο μαδριλένικο ντέρμπι (4-0). Στο διάστημα που μεσολάβησε, η "βασίλισσα" γκρεμίστηκε από την κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζόν, χάνοντας το "clasico" στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας ορισμένες ακόμη μέτριες εμφανίσεις και "στραβοπατήματα" εντός συνόρων, ενώ η παρολίγον ευρωπαϊκή τραγωδία από τη Σάλκε μέσα στη Μαδρίτη (3-4) μαρτύρησε μεταξύ άλλων με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η φετινή Ρεάλ έχει πολλά προβλήματα. Συν τοις άλλοις, το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών, με προεξέχοντα τον Γκάρεθ Μπέιλ, είναι ακόμη ένα στοιχείο που έχει εκθέσει για τα καλά τόσο το σύλλογο, όσο και τον Κάρλος Αντσελότι.

Ο Ιταλός φρόντισε βέβαια να διατυμπανίσει ότι το 4-0 στο "Καλδερόν" έχει γεμίσει με περίσσιο πείσμα τους ποδοσφαιριστές τους που θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Από την άλλη, όμως, η πάντοτε ψυχωμένη Ατλέτικο δεν νομίζω πως αρκέστηκε στα έξι προηγούμενα φετινά παιχνίδια για να μείνει ικανοποιημένη. Θέλει ασφαλώς να τιμωρήσει τη Ρεάλ στον ίδιο θεσμό και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο την πλήγωσε εκείνη πέρυσι: να την πετάξει εκτός Champions League. Και οι "ροχιμπλάνκος" είναι, κακά τα ψέματα, ίσως οι πιο... ειδικοί της δεκαετίας, στους νοκ-άουτ αγώνες. Είναι η σπεσιαλιτέ τους.

Το αποψινό παιχνίδι (first leg @Vicente Calderon) αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες είναι πλήρεις και μεγάλοι απόντες δεν θα υπάρξουν. Περιμένουμε λοιπόν δύο πραγματικούς "πολέμους" ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έκαστος θέλει να πάρει εκδίκηση από τον άλλο. Η Ρεάλ για τα φετινά, η Ατλέτικο για τον περσινό τελικό του Champions League. Προσδεθείτε, λοιπόν, γιατί μας περιμένουν ματσάρες...

Μάριος Μάντζος

Related

Champions League 5721653242191136586

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item