Minnie The Moocher

 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  Στην καρδιά του Κολωνακίου, πάνω στο γνωστό πεζόδρομο της Τσακάλωφ, βρίσκεται ένα all day bar που λες κα...


 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

Στην καρδιά του Κολωνακίου, πάνω στο γνωστό πεζόδρομο της Τσακάλωφ, βρίσκεται ένα all day bar που λες και είναι βγαλμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Το όνομά του Minnie The Moocher. Το ανακαλύψαμε τυχαία, ένα βράδυ που περάσαμε απ έξω και μας κέρδισε αμέσως. Πήρε το όνομά του από το πάρα πολύ γνωστό, ομώνυμο τραγούδι του Cab Calloway, που στα ελληνικά σημαίνει Μίνι η Τρακαδόρισσα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Το concept του μαγαζιού παραπέμπει στην Αμερική του μεσοπολέμου. Δερμάτινοι καναπέδες και καρέκλες, μαύρα τραπέζια και stands, χαμηλός φωτισμός, δάπεδο διακοσμημένο με γεωμετρικά πλακάκια και μια λιτή, ξύλινη μπάρα, δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, σε μια άλλη χώρα, σε μια μακρινή εποχή, που το αλκοόλ απαγορευόταν και οι έξοδοι στα bar της εποχής είχαν τη γοητεία του παράνομου. Η διακόσμηση απλή, συμβάλλει στο να δημιουργείται ένας χώρος ευρύχωρος, όπου νιώθεις άνετα ακόμη και τις ώρες που το μαγαζί έχει πολύ κόσμο.

Δοκιμάσαμε κόκκινο κρασί από την κάβα, καθώς και μερικά από τα, ομολογουμένως, ιδιαίτερα cocktails που συνοδεύονταν από φρυγανισμένα ψωμάκια τύπου crouton. Το πρωί και νωρίς το απόγευμα λειτουργεί και ως cafe, με καφέδες, φυσικούς χυμούς κλπ, ενώ σερβίρει και διάφορα εύγευστα σνακ. Στα συν είναι σίγουρα και οι προσιτές τιμές του. Η μουσική σε jazz, soul και swing τόνους, συμπληρώνει άψογα το σκηνικό, καθιστώντας το μαγαζί ένα από τα πολύ όμορφα vintage bars στην καρδιά της πόλης.

Minnie the Moocher: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι. Τηλ. 2103641686

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 6301003144492362989

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item