Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο ήσυχο προάστιο της Φιλοθέης, βρίσκεται η...


 ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο ήσυχο προάστιο της Φιλοθέης, βρίσκεται η παλιά αγορά, ένα cafe-restaurant που είναι κυριολεκτικά βουτηγμένο μέσα στο πράσινο και τα δέντρα.

Ο εσωτερικός χώρος του μαγαζιού, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι όμως άνετος, απλός, και αποπνέει μια χαλαρή διάθεση, κάτι που ενισχύει τόσο η λιτή διακόσμηση όσο και η πάντα χαμηλή μουσική.

Αυτό όμως που πραγματικά ξεχωρίζει είναι ο εξωτερικός χώρος, ένας  μεγάλος κήπος μέσα στα δέντρα και το πράσινο, που θυμίζει εξοχή. Οι ξύλινες πέργκολες σε συνδυασμό με τα δέντρα δημιουργούν σκιά ακόμη και τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, ενώ τα τραπέζια με τους άνετους καναπέδες ενδείκνυνται για καφέ όλες τις ώρες της ημέρας. Επιπλέον, το γεγονός ότι έξω δεν παίζει μουσική κάνει το περιβάλλον ακόμη πιο ήσυχο.

Το μενού είναι ιδιαιτέρως προσεγμένο, βασισμένο κυρίως σε αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, ενώ δε λείπουν και οι πίτσες αλλά και το sushi. Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό sushi του μαγαζιού, sashimi και nigiri, καθώς και rolls σολωμού και σίγουρα μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Από τα υπόλοιπα πιάτα ξεχωρίσαμε τα ζυμαρικά με σολωμό, καθώς και τα ζουμερά burgers των οποίων, εκτός από τη γεύση, μας ικανοποίησαν και οι μεγάλες μερίδες.


Εκτός από τα φαγητά, το μαγαζί σερβίρει καφέδες, φυσικούς χυμούς, μ’ εκείνον με το πορτοκάλι-μπανάνα και μέλι να ξεχωρίζει, και πρωτότυπα cocktails, απ’ όπου ξεχωρίσαμε αυτά που έχουν ως βάση τη sangria.

Στα συν του μαγαζιού το δωρεάν wi-fi για τους πελάτες του, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και γνωστά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και η δυνατότητα delivery για τη γύρω περιοχή.

Παλιά Αγορά: Κεχαγιά 26 και Μάρκου Ρενιέρη, Φιλοθέη. Τηλ. 2106837037 

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 7545091651969229974

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item