Para Siempre-Tapas Wine Bar

 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ  Βρίσκεται στον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά ήσυχο πεζόδρομο της Χάρητος. Ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο...


 ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗ 

Βρίσκεται στον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά ήσυχο πεζόδρομο της Χάρητος. Ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι όμως λιτά διακοσμημένος και αποπνέει μια οικειότητα και μια ζεστασιά. Τα βιομηχανικά στοιχεία κυριαρχούν έντονα και συνδυάζονται άψογα με το ξύλο τόσο στην μπάρα όσο και στα τραπέζια. Στον τοίχο ξεχωρίζει ένα κρεμασμένο ποδήλατο-αντίκα, ενώ στα τραπέζια, άλλα χαμηλά που άλλα είναι, άλλα πιο ψηλά, κάνουν αίσθηση κάποιες καρέκλες- σκαμπό, που έχουν στη βάση τους πετάλια και ρόδες ποδηλάτου. Στο χώρο της μπάρας υπάρχουν και σκαμπό, για όποιον δεν προτιμά τα τραπέζια ή δε θέλει να φάει. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο, υπάρχουν και κάποια τραπέζια στον πεζόδρομο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και από εκεί μπορεί κανείς να χαζέψει όλη την περαντζάδα της Χάρητος.

Η κάβα του μαγαζιού είναι ιδιαίτερα ενημερωμένη με κρασιά, λευκά, κόκκινα και ροζέ, αφρώδη και μη που τα περισσότερα από αυτά σερβίρονται και σε ποτήρι.

Όσον αφορά στο μενού, αποτελείται κυρίως από tapas, δηλαδή μικρά πιατάκια για να συνοδεύουν το κρασί. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μερίδες είναι αρκετά μεγάλες και χορταστικές, στη λογική ενός κανονικού γεύματος. Οι επιρροές του μενού είναι κυρίως μεσογειακές, αλλά όχι μόνο, γι αυτό άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πολυεθνικό.

Δοκιμάσαμε αχνιστό ρύζι μπασμάτι με μοσχολέμονο, κάρυ και κοτόπουλο, αρκετά ελαφρύ σαν πιάτο και στραπάτσα πατάτας με δεντρολίβανο που είχε μια ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Αυτό που πραγματικά μας άρεσε πολύ ήταν οι ταλιατέλες με σολωμό και σάλτσα λεμονιού, ιδιαίτερα εύγευστο οφείλουμε να ομολογήσουμε, χωρίς ωστόσο να είναι ούτε αυτό βαρύ! Από την άλλη η σαλάτα με cranberries, ρόδι, καρύδια, τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα μελιού, όπου οι αλμυρές γεύσεις έδεναν απόλυτα με τα φρούτα και το μέλι, έδιναν μια γλυκιά πινελιά στο γεύμα. Για γλυκό δοκιμάσαμε μους σοκολάτας που γλύκιζε όσο πρέπει, χωρίς να μας λιγώνει.

Οι τιμές είναι αρκετά καλές δεδομένης και της περιοχής, αλλά και των αρκετά ικανοποιητικών μερίδων του μαγαζιού οπότε σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για μια ευχάριστη βραδινή έξοδο!

Para Siempre-Tapas Wine Bar: Χάρητος 43, Κολωνάκι. Τηλ.: 2107210155

Αρχοντούλα Γιαλούρη

Related

What's hot? 57125295221669244

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item