Game Theories και άλλα τέτοια

GUEST EDITORS  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ Και επιτέλους αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. ...

GUEST EDITORS 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ

Και επιτέλους αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Το δημοψήφισμα, ναι μεν σημαντικό, αλλά αρκετά αόριστο το ερώτημα. Αναρωτιόμουν, γιατί έθεσε τέτοιο ερώτημα και δεν ήταν πιο ξεκάθαρος. Σήμερα αρχίζω να καταλαβαίνω απόλυτα το σχέδιο του Αλέξη που, ομολογουμένως, δείχνει μεγάλη ευφυΐα (είτε δική του, είτε των συμβούλων του) και είχε ως ΜΕΓΙΣΤΟ στόχο, το εσωτερικό του κόμματός του.

Εξηγούμαι: φαίνεται ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να βγει η χώρα από το Ευρώ, ούτε από την Ευρώπη. Δεν μπορούσε όμως επ’ ουδενί να περάσει από την Βουλή, μία νέα συμφωνία (που ήταν απαιτούμενη από την Ε.Ε.) γνωρίζοντας ότι το 30% (μπορεί και παραπάνω) του κόμματός του, θέλει ανοιχτά έξοδο από την Ευρώπη και επιστροφή στην δραχμή.

Έτσι, στο τελευταίο στάδιο της μάχης, τα μάζεψε και προκήρυξε το δημοψήφισμα. Οι εσωτερικοί δραχμικοί, χάρηκαν ιδιαίτερα με το δημοψήφισμα, καθώς εξ’ αρχής, η ουσία του, φαινόταν σαν «ΝΑΙ- Εντός ΕΕ και ΟΧΙ – Εκτός». Σιγά-σιγά όμως άλλαξε η ουσία.

Ο Τσίπρας αναδείχτηκε ΑΠΟΛΥΤΟΣ νικητής με 61% στο δημοψήφισμα και ουσιαστικά μία τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από τον Λαό. Με όπλο αυτήν την δυναμική, πήγε ευδιάθετος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σαν δυνατός ηγέτης, ανακήρυξε ότι ΔΕΝ θέλει να βγούμε από την Ευρώπη και θα συμφωνήσει σε νέο Μνημόνιο. Πήρε δηλαδή και το μέρος του υπολοίπου 39% που ψήφισαν ΝΑΙ.

Με ρίσκο να χάσει ένα κομμάτι εσωτερικά, έχει αναδειχτεί ως ο απόλυτος εκφραστής του Λαού.

Τι θα γίνει τώρα; Πολύ απλά.

Υπογράφεται το νέο μνημόνιο, με πολύ αυστηρά μέτρα, αλλά με προοπτική να μείνουμε Ευρώπη και να ανοίξουν οι τράπεζες για να επανέλθει μία ισορροπία στην αγορά και στην χώρα. Το νέο αυτό μνημόνιο, θα πρέπει να περάσει από την Βουλή. Θα περάσει με μεγάλη συμμαχία και με πολλές διαγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ (η πλατφόρμα της δραχμής που θα καταψηφίσει).

Ναι, ο Τσίπρας θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και θα πάει σε εκλογές. Θα κερδίσει όμως ένα ΠΟΛΥ μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα επανεκλεγεί, με μεγαλύτερο ποσοστό από τις τελευταίες εκλογές, όντας ο απόλυτος νικητής ξανά.

Το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι θα συρρικνωθούν, μεγάλη μείωση και στην Νέα Δημοκρατία, οπότε υπερδύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρώα πλέον πολιτική και με τον ΝΕΟ Ηγέτη της χώρας.

Καλά όλα ως εδώ, για τον Αλέξη… για εμάς τον Λαό, νέα μέτρα, νέες δυσκολίες, νέες χειρότερες συνθήκες διαβίωσης… ΑΛΛΑ… μη χείρον βέλτιστο λένε… ισχύει; Θα δείξει…

Μας έφτασαν στο χειρότερο σημείο, στον πάτο του βαρελιού, για να μπορούμε να δεχτούμε μία χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη και να πούμε και ευχαριστώ.

Άλλαξε άραγε κάτι;

Η κρίση είναι δική σας… το ίδιο και τα συμπεράσματα.

ΥΓ: Όλα όσα γράφω, είναι προσωπική ερμηνεία και πρόβλεψη, τα οποία μπορούν να ανατραπούν σε κάθε στιγμή που περνάει.

 * Ο Αντώνης Κωνσταντουδάκης είναι σκηνοθέτης-σεναριογράφος και οικονομολόγος

Related

What's hot? 8973264463333701900

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item