Η κούρσα της διαδοχής και το ξεμπρόστιασμα

  ΓΡΑΦΕΙ Ο PRIME SINISTER  Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης. Ιστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα ή ...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο PRIME SINISTER 

Η Ελλάδα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης. Ιστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα ή πρόκειται να λάβουν που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τα αγγλικά του Αλέξη ταρακούνησαν τις αγορές και η κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ. θα έρθει για να τις γκρεμίσει μια και καλή. Ποιο μεταναστευτικό και ποιο μνημόνιο τώρα; Αυτά είναι για τους αφελείς. Για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Ποιος θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης και ποιος απέκρυψε τον πραγματικό διάλογο Αλέξη-Bill είναι τα ερωτήματα που στριφογυρνάνε στο μυαλό όλων των υγειώς σκεπτόμενων ανθρώπων στη χώρα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Επικυρώθηκαν τελικά οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας. Το Final Four που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, αν και η ημερομηνία είναι άγνωστη καθώς το ΟΑΚΑ είναι κλεισμένο μέχρι το τέλος του χρόνου για συναυλίες του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως αντίδραση που δεν θα είναι υποψήφιος, δεν έχει φαβορί. 

Ο Άδωνις είναι σταθερή αξία. Μπορεί η φωνή του να ηχεί στα αυτιά μας σαν τον τροχό του οδοντιάτρου στο στόμα μας αλλά το σάλτο που έριξε on camera για να προλάβει να καταθέσει την υποψηφιότητά του συγκίνησε πολλούς. Οι στοιχηματικές εταιρείες δεν δέχονται πονταρίσματα καθώς δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να βγει. Κρατάτε μικρό καλάθι θα έλεγα εγώ.


Ο Βαγγέλης είναι προσωπική αδυναμία. Ο άνθρωπος που απενοχοποίησε την βρώση της τυροκαυτερής στο ελληνικό κοινοβούλιο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Πολιτικός με ανάστημα και κύρος υπόσχεται να χάσει με λιγότερες μονάδες διαφορά από τον Αλέξη στις επόμενες εκλογές.


Κυριάκος Μητσοτάκης. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Επειδή μας έλειψαν οι οικογενειοκρατίες στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας είπε να μας τις ξαναθυμίσει. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι και η ίδια του η αδερφή το σκέφτεται να τον στηρίζει.


Απόστολος Τζιτζικώστας. Να το το 10 το καλό. Το ταλέντο. Ο Κώστας Φορτούνης της Ν.Δ. Εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος ήρθε να μας πάρει τα μυαλά. Στα χνάρια του Μάριο Ρέντσι, που έγινε πρωθυπουργός από δήμαρχος της Φλωρεντίας, το νέο πουλέν της Ν.Δ. διεκδικεί με αξιώσεις το θρόνο. Ξανασκέψου το Τόλη.


Πάμε τώρα και στο φλέγον θέμα. Το σαμποτάζ που υπέστη ο Πρωθυπουργός μας δεν θα περάσει έτσι. Πολλοί καυτηρίασαν και τολμώ να πω κορόιδεψαν τον Αλέξη Τσίπρα για τα αγγλικά του. Για σκεφτείτε όμως λίγο. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να κάθεται κανείς απέναντι από τον άνθρωπο που λέκιασε τη Μόνικα; Έτρεμε από δέος ο Αλέξης. Λογικό ήταν να κάνει κάποια λαθάκια.


Αυτό όμως που σας κρύβουν είναι ο διάλογος του κ. Τσίπρα με τον Bill, στο τέλος της συνέντευξης, ο οποίος δεν μεταδόθηκε ποτέ και καταδεικνύει το εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες αλλά και την εξαιρετική χρήση των Αγγλικών από τον πρωθυπουργό. 

Ένα μικρό δείγμα:
-Bill: Alexis, thank you for coming here tonight.
-Aλέξης: Be well (να 'σαι καλά)
-Bill: Have you brought Betty with you?
-Αλέξης: Yes. She is at the deep (είναι στο βάθος)
-Βill: Where?
-Aλέξης: At the deep. Deep για deep. (στο πολύ βάθος)
-Bill: Well, my friend Alexis, I'm thinking of visiting Athens in the near future. You know, for sightseeing. Which places do you recommend me to visit?
-Αλέξης: First I believe you should visit joke (Πλάκα)
-Biil: What?
-Αλέξης: Joke, you know. Χα χα χα city. After you should visit small monastery (Μοναστηράκι), and no f....womanας (Παρθενώνας).
-Bill: Alexis, I'm impressed with your English. Where did you learn to speak English fluently?
-Αλέξης: Τι σε μέλλει εσένα;
-Βill: What?
-Αλέξης: What you honey?
-Bill: !#$%^&**. Anyway. It's been a pleasure Alexis. I hope to see you again.
-Αλέξης: Kisses (φιλάκια).

Γι' αυτό άλλη φορά αν δεν καταλαβαίνετε κάτι μην το κοροϊδεύετε.

Prime Sinister

Related

What's hot? 7138847650688248410

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item