NBA 2015-16: We love the game! (Μέρος Β - Ανατολή)

 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ  Μπορεί παραδοσιακά και εν ρύμη του λόγου να χαρακτηρίζουμε τη Δύση άγρια, αλλά και η Ανατολή δεν πάει πίσω. Κ...


 ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥ 

Μπορεί παραδοσιακά και εν ρύμη του λόγου να χαρακτηρίζουμε τη Δύση άγρια, αλλά και η Ανατολή δεν πάει πίσω. Και ήδη μας βάζει σε δυναμικό mood εξ αρχής, καθώς η regular season για την Eastern Conference του NBA ξεκινά απόψε με το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των Σικάγο Μπουλς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς στο "United Center", παρουσία όπως όλα δείχνουν των μεγάλων stars των δύο ομάδων, Ντέρικ Ρόουζ και ΛεΜπρόν Τζέιμς, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από μικροτραυματισμούς στην pre-season.

Πάμε να δούμε όμως συνοπτικά μας επιφυλάσσει για φέτος η Ανατολή, που αγνοεί των τίτλο τα τελευταία δύο χρόνια.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΜΠΟ;

Οι εξαιρετικές επιδόσεις και η κατάκτηση της 1ης θέσης της Ανατολής την περσινή σεζόν με 60-22 νίκες προκάλεσε σαφώς το θαυμασμό όλων για τους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι όμως υπέκυψαν στις ορέξεις του Κλίβελαντ στους τελικούς της περιφέρειας (0-4). Η ομάδα της πολιτείας της Georgia δίνει μονίμως το "παρών" τα τελευταία χρόνια σε play-offs αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να αρκείται σε αυτό. Η εξασφάλιση της παραμονής των μεγάλων αστέρων Μίλσαπ, Τιγκ και Κόρβερ είναι ένα καλό νέο για την Ατλάντα, που ποντάρει πολλά και στον Ντένις Σρέντερ, που προέρχεται από ένα εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Γερμανίας. Έχει ομοιογένεια ως σύνολο και σίγουρα δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Η πρωτιά είναι στη θεωρία στόχος, αλλά το κατά πόσο ρεαλιστικός είναι θα φανεί στο παρκέ.

ΟΙ ΟΡΕΞΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΙ

Δύο ομάδες που αναμετρώνται στις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, βρίσκονται ουσιαστικά στις πρώτες θέσεις των πιθανοτήτων για κατάκτηση της κορυφής της Ανατολής. Εξ ου και οι Ατλάντα δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουν και φέτος. Οι Καβαλίερς διατήρησαν τόσο τον προπονητή Μπλατ στη θέση του, όσο και όλο το δυνατό κορμό τους με κυριότερους τον Λαβ και τον Τζέι Αρ Σμιθ, στηριζόμενοι πάντα στη διάθεση και την ποιότητα του ΛεΜπρόν αλλά και στην επιστροφή του τραυματία Irving στα παρκέ (περί τα Χριστούγεννα υπολογίζεται). Στο Κλίβελαντ έθεσαν πέρυσι τις βάσεις με σκοπό φέτος να κάνουν ένα δυναμικό μπάσιμο και να διεκδικήσουν ακόμη και το "δαχτυλίδι". Όρεξη και ρόστερ υπάρχουν πάντως.

Από την άλλη, οι Σικάγο Μπουλς άλλαξαν προπονητή μετά από μία πενταετία. Ο Τομ Τίμποντο παραχώρησε τη θέση του στον πιο επιθετικό από τακτικής πλευράς, Φρεντ Χόιμπεργκ, γεγονός που από μόνο του φέρνει αέρα ανανέωσης στην Ιλλινόις. Ο Τζίμι Μπάτλερ αναμένεται να είναι ο μπροστάρης, ελπίζοντας ότι θα έχει φέτος στο πλευρό του τον Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος δείχνει υγιής, τη στιγμή που ο Πάου Γκασόλ μοιάζει αγέραστος. Οι Μπουλς αναζητούν εδώ και χρόνια το ουσιαστικό comeback στο NBA και θα προσπαθήσουν φέτος να πετύχουν κάτι παραπάνω από την απλή συμμετοχή στους τελικούς της περιφέρειας.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

Όσον αφορά τις ομάδες που έχουν καθαρά στόχο τα play-offs, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Αν θεωρήσουν ειδικά ότι εξ αρχής Χοκς, Καβς και Μπουλς έχουν τον πρώτο λόγο στην περιφέρεια, τότε για τις πέντε εναπομείνασες θέσεις θα γίνει... σκοτωμός.

Και εκεί βέβαια υπάρχουν οι ομάδες που έχουν την ποιότητα να βάλουν εξ αρχής το όνομά τους ψηλά
στην κατάταξη και να εξασφαλίσουν ένα "εισιτήριο" για την post season. Σε αυτές ανήκουν οι Ουίζαρντς της Ουάσινγκτον, που εδώ και δύο σεζόν δίνουν το "παρών" στο β' γύρο των play-offs, γεγονός το οποίο τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν και σε κάτι παραπάνω φέτος. Κρατήστε πάντως το όνομά τους γιατί δεν αποκλείεται στα επόμενα χρόνια (ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κέβιν Ντουράντ να μετακομίζει εκεί τον Ιούνιο) να είναι ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο. Ίσως μάλιστα να είναι και η αποκάλυψη της φετινής regular season στο NBA.

Στους σκληροτράχηλους και δυνατούς εντάσσονται φυσικά οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει την όρεξη να κάνει ακόμη μία εξαιρετική σεζόν. Την ίδια όρεξη φυσικά έχουν και οι συμπαίκτες του. Μια ομάδα που χτίζεται σταδιακά και έχει μέλλον, σημείωσε θεαματική βελτίωση πέρυσι συγκριτικά με τη σεζόν 2013-14 και θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται στο περίπου και οι Τορόντο Ράπτορς, που είχαν και πέρυσι συμμετοχή στην post season. Με μπροστάρη και πάλι τον Ντε Ρόουζαν και με βάθος στο ρόστερ, θέλουν φέτος να ξεπεράσουν τις 50 νίκες και να μπουν στα play-offs κι από κει και πέρα ό,τι βγει. Θα είναι πάντως αρκετά ανταγωνιστικοί.


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Αν μία ομάδα είναι αίνιγμα σε αυτήν την περιφέρεια, αυτή δικαιωματικά είναι οι Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι πέρυσι τα βρήκαν σκούρα στο να ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας του ΛεΜπρόν αλλά και του προβλήματος υγείας του Κρις Μπος. Φέτος, όμως, έχοντας κρατήσει τον Ντενγκ και έχοντας σημειώσει ενισχυθεί ελαφρώς, δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιστροφή τους στα play-offs. Αρκεί βέβαια να 'χουν την υγειά τους ο Ουέιντ, ο Μπος και ο Στάντμαϊρ αλλά και ο Ντράγκιτς, που θέλει να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη. Οι επιδόσεις των Χιτ θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στη θεωρία αυτή η ομάδα μπορεί να χτυπήσει ακόμη και πεντάδα. Το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει στο παρκέ.

ΣΤΑ... ΧΑΜΗΛΑ

Στο μεταξύ, Σάρλοτ Χόρνετς, Ορλάντο Μάτζικ, Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόστον Σέλτικς και Μπρούκλιν Νετς θα παλέψουν με όσες δυνάμεις έχουν για να πλασαριστούν στην οκτάδα, με το έργο τους πάντως να κρίνεται αντικειμενικά δύσκολο, τη στιγμή που οι Ιντιάνα Πέισερς θα έχουν φέτος το μεγάλο τους "όπλο", Πολ Τζωρτζ, η απώλεια του οποίου πέρυσι στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν (είχε σοκαριστικό τραυματισμό σε φιλικό της pre-season) στοίχισε, αφού το "τρένο" για τα play-offs χάθηκε στο τέλος. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά για την ομάδα της Ιντιανάπολις και όλα δείχνουν ότι θα τα δώσει όλα με αξιώσεις για να μπει στους "8".

Όσον αφορά τους Φιλαντέλφια 76ερς και τους Νιου Γιορκ Νικς, φαντάζουν οι πιο αδύναμοι στην περιφέρεια, καθώς δύσκολα θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους και να διεκδικήσουν θέση για τα play-offs.

Αρκετά, όμως! Τα υπόλοιπα στο παρκέ. Η δράση ξεκινά! Take your seats and let the season begin...

Related

regular season 4549999098464726090

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item