"Μάχες" για όλα τα γούστα

 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  Με αφορμή το super hot σαββατοκύριακο που ξεκινά (ποδοσφαιρικά εννοούμε πάντα), θα ανατρέξουμε στα τέσσερ...


 ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 

Με αφορμή το super hot σαββατοκύριακο που ξεκινά (ποδοσφαιρικά εννοούμε πάντα), θα ανατρέξουμε στα τέσσερα μεγαλύτερα παιχνίδια που διεξάγονται στη γηραιά ήπειρο και θα θυμηθούμε πώς αυτά εξελίχθηκαν από την αρχή της δεκαετίας, μέχρι και την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση. Να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα που απουσιάζει και από τα 20 (!) παιχνίδια που θα θυμηθούμε παρακάτω, είναι το 0-0. Οι μάχες που θα ασχοληθούμε είναι:

Ρεάλ Μαδρίτης vs Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ
Σάλκε vs Μπάγερν Μονάχου
Γιουβέντους vs Μίλαν

Σημειώνεται ότι το αφιέρωμα ξεκινάει από τη σεζόν 2010/11 και αφορά μόνο σε παιχνίδια πρωταθλήματος που διεξήχθησαν στην έδρα όπου θα λάβουν χώρα το Σάββατο 21/11.

Το αγαπημένο μας classico

Πρόκειται ίσως για το κορυφαίο ματς του πλανήτη. Ίσως και να ζηλεύουμε σε επίπεδο φθόνου τους Ισπανούς που έχουν την τύχη να παίζεται στη χώρα τους ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι όσο αυτό. Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα, Ράφα Μπενίτεθ εναντίον Λούις Ενρίκε, Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Λιονέλ Μέσι. Από όπου και να πιάσεις αυτή την αναμέτρηση είναι γεμάτη ενδιαφέρον. Η προϊστορία λέει… γκολ! Δεν μπορούμε να παραδειγματιστούμε από τις τελευταίες συναντήσεις τους στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" καθώς τα αποτελέσματα είναι για όλα τα γούστα. Ας δούμε αναλυτικά:

Σεζόν 2010/11, 32η αγωνιστική και το πρωτάθλημα να κρίνεται σε κάθε αγωνιστική. Το ντέρμπι κορυφής φαινόταν ότι θα καθορίσει τον τροπαιούχο λίγες μόλις στροφές πριν τη γραμμή τερματισμού όμως ο Ρονάλντο και η παρέα του φάνηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, εκείνο το βράδυ τουλάχιστον. Η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί από το 53ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι και για 30 περίπου λεπτά κρατούσε το πολυπόθητο διπλό, μέχρι που ο Πορτογάλος σουπερστάρ έκανε το 1-1 (εξίσου με πέναλτι) στο 82’.
Τελικό αποτέλεσμα 1-1. Πρωταθλήτρια της σεζόν η Μπαρτσελόνα με 96 βαθμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς.

Σεζόν 2011/12, 16η αγωνιστική, βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της κούρσας με τη βαθμολογία να είναι αναστρέψιμη και για τις δύο ομάδες, ωστόσο κάθε classico έχει πάντα τη δική του αίγλη. Το ματς ξεκινάει ιδανικά για τη γηπεδούχο "Βασίλισσα" με τον Μπενζεμά να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μόλις λεπτό. Η Μπαρτσελόνα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Της πήρε μόλις 28 λεπτά να ανασυγκροτηθεί και στο 29ο με τον Σάντσες έκανε το 1-1. Στο 53ο λεπτό ο Τσάβι έδωσε το προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα" και τη χαριστική βολή στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε ο Φάμπρεγας στο 66’.
Τελικό αποτέλεσμα 1-3. Πρωταθλήτρια της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης με 100 βαθμούς, η Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση με 91 βαθμούς.

Σεζόν 2012/13, 26η αγωνιστική και αυτό το ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, τελικά, ως αναλγητικό για τη Ρεάλ που τελικά τερμάτισε με 15 βαθμούς διαφορά πίσω από την Μπαρτσελόνα. Μια νίκη εναντίον της μισητής αντιπάλου είναι πάντα ποθητή. Στο 6ο λεπτό ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ θυμίζοντας έντονα το ματς της περασμένης χρονιάς και αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η ισοφάριση από τον Μέσι στο 18’. Η "Βασίλισσα" όμως, πιο προσεκτική από τα λάθη του παρελθόντος, κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Ράμος στο 82ο λεπτό και να στείλει τη Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο.
Τελικό αποτέλεσμα 2-1. Πρωταθλήτρια της σεζόν η Μπαρτσελόνα με 100 βαθμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση με 85 βαθμούς.

Σεζόν 2013/14, 29η αγωνιστική και έχουμε ίσως το ωραιότερο και πιο αμφίρροπο ντέρμπι της πενταετίας στο πρωτάθλημα καθώς χορτάσαμε από γκολ θέαμα και (κυρίως) ανατροπές! Στο 7ο λεπτό ο Ινιέστα θα παγώσει το "Μπερναμπέου" βάζοντας μπροστά τους Καταλανούς στο σκορ. Ο δήμιος όμως, εκείνες τις σεζόν, των "μπλαουγκράνα", Καρίμ Μπενζεμά ανέτρεψε το σκορ για τη "Βασίλισσα" κάνοντας μέχρι το 25’ το 2-1 με δυο προσωπικά του τέρματα (20’ και 24’). Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο δεν θα κρατήσει μέχρι την ανάπαυλα καθώς στο 42ο λεπτό ο Μέσι, που εκείνο το βράδυ έκανε χατ-τρικ, θα φέρει το ματς στα ίσα, μετατρέποντας το β' μέρος σε "μητέρα των μαχών"! Στο 55ο λεπτό ο Ρονάλντο θα ξαναβάλει μπροστά τους γηπεδούχους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (δεύτερη ανατροπή) αλλά κάπου εκεί θα επανέλθει ο Μέσι για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Με δύο γκολ από την άσπρη βούλα στο 65’ και στο 84’ κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και σε όλους εμάς ένα υπέροχο και γεμάτο πάθος και θέαμα παιχνίδι.
Τελικό αποτέλεσμα 3-4. Πρωταθλήτρια της σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης με 91 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα με 87 βαθμούς και με την ίδια συγκομοιδή η Ρεάλ στην 3η.

Σεζόν 2014/15, 9η αγωνιστική και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η νύχτα του Αντσελότι. Στο 4ο μόλις λεπτό ο Νεϋμάρ δίνει το προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα. Το ματς όμως δεν τελειώνει από την έναρξή του κι έτσι στο 35’ ξεκίνησε η απάντηση της "Βασίλισσας". Αρχικά ο Ρονάλντο θα ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Πέπε στο 50ολεπτό θα δώσει το προβάδισμα και στο 61΄ ο Μπενζεμά θα σφραγίσει τη νίκη των γηπεδούχων.
Τελικό αποτέλεσμα 3-1. Πρωταθλήτρια της σεζόν η Μπαρτσελόνα με 94 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Ρεάλ Μαδρίτης με 92 βαθμούς.

Πάνε για το διπλό οι Reds

Ντέμπι, με την παραδοσιακή του έννοια, δεν το λες. Η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει στην ιεραρχία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, ωστόσο η δυναμική της έχει αυξηθεί και σε συνδυασμό με το ειδικό βάρος της ιστορίας και της φανέλας που έχει η Λίβερπουλ, το μεταξύ τους παιχνίδι καθίσταται ως ένα εκ των σημαντικοτέρων στο Νησί. Η ομάδα του Κλοπ θα ψάξει τη νίκη καθώς έχασε σημαντικό έδαφος την περασμένη αγωνιστική μετά την εντός έδρας ήττα από την Κρίσταλ Πάλας. Για να θυμηθούμε όμως τι έχει συμβεί τα τελευταία 5 χρόνια στο "Ετιχάντ":

Σεζόν 2010/11, 2η αγωνιστική και οι ομάδες ακόμα ψάχνονται… Την ευκαιρία αυτή άδραξε η -πιο φορμαρισμένη και πλουσιότερη- Σίτι και συνέτριψε τη Λίβερπουλ με 3-0 χάρη σε γκολ του Μπάρι στο 12ο λεπτό και σε δύο τέρματα του Τέβεζ στο 51΄ και στο 67΄ (με πέναλτι).
Τελικό αποτέλεσμα 3-0. Στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε 3η με 71 βαθμούς και η Λίβερπουλ 6η με 58 βαθμούς.

Σεζόν 2011/12, 20η αγωνιστική και ήταν η χρονιά της… εφηβείας για τη Λίβερπουλ που δεν ήξερε τι ζητούσε και ψαχνόταν σε όλα. Ο Νταλγκλις είχε αναλάβει την ομάδα στα μισά της σεζόν, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά και με την ψυχολογία σε άσχημη κατάσταση οι Reds ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τη Σίτι. Αγουέρο (10’), Τουρέ (33’) και Μίλνερ (75’) έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους και έσπρωξαν τη Λίβερπουλ ακόμα πιο κάτω στο βαθμολογικό πίνακα.
Τελικό αποτέλεσμα 3-0. Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με 89 βαθμούς, στην 8η θέση η Λίβερπουλ με 52 βαθμούς.

Σεζόν 2012/13, 25η αγωνιστική με τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο η Λίβερπουλ είχε αρχίσει σιγά--σιγά να χτίζει χαρακτήρα και να προσπαθεί να παίρνει αποτελέσματα απέναντι σε ισχυρότερες ομάδες. Έτσι, μέσα στο "Ετιχάντ" κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στην πηγή αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να πιει νερό. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι με τον Τζέκο στο 23’ αλλά ο Στάριτζ πρόλαβε και ισοφάρισε σύντομα στο 29’. Στην επανάληψη ο leader των Reds Στίβεν Τζέραρντ έκανε το 2-1 στο 73΄ ωστόσο, ο Αγουέρο έσωσε την παρτίδα για τη Σίτι στο 78’.
Τελικό αποτέλεσμα 2-2. Στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε 2η με 78 βαθμούς και η Λίβερπουλ 7η με 62 βαθμούς.

Σεζόν 2013/14, 18η αγωνιστική. Η σεζόν που όλοι οι φίλοι της ομάδας του Μερσισάιντ θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Καταλάβαμε όλοι σε ποια αναφέρομαι, οι λεπτομέρειες δε θα αναφερθούν γιατί πονάνε… Η Λίβερπουλ θα καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ με τον Κουτίνιο στο 24’ αλλά ο Κομπανί στο 31΄και ο Νεγρέδο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα δώσουν τη νίκη στη Σίτι.
Τελικό αποτέλεσμα 2-1. Στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε 1η με 86 βαθμούς και η Λίβερπουλ 2η με 84 βαθμούς.

Σεζόν 2014/15, 2η αγωνιστική. Μετά το διάλειμμα από τις... τριάρες, η Σίτι επανήλθε στα γνώριμά της αποτελέσματα κόντρα στη Λίβερπουλ. Αυτή τη φορά θύτες ήταν ο Γιόβετιτς (εις διπλούν 41’ και 55’) και ο Αγουέρο (69’). Τη… ζημιά περιόρισε το αυτογκόλ του Ζαμπαλέτα στο 83’.
Τελικό αποτέλεσμα 3-1. Στο πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε 2η με 79 βαθμούς και η Λίβερπουλ 6η με 62 βαθμούς.

DAS Rennen (Ο Αγώνας)

Η Μπάγερν το τελευταίο διάστημα έχει ξεχάσει πώς είναι να μην κερδίζει και μάλιστα με σκορ κάτω των 3-4 γκολ. Βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και κάθε της αντίπαλος δυσκολεύεται να μη γίνει έρμαιο στις επιθυμίες των Βαυαρών. Θα καταφέρουν άραγε οι "βασιλικοί μπλε" να ανακόψουν την τρελή πορεία των πρωταθλητών Γερμανίας; Ας δούμε τι έχουν καταφέρει την τελευταία πανταετία στη "Βέλτινς Αρένα":

Σεζόν 2010/11, 15η αγωνιστική. Οι εποχές όπου η Μπάγερν ακόμα δεν είχε γίνει το μεγαθήριο που είναι σήμερα. Τα χρόνια που η Ντόρτμουντ του νυν προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ήταν το αφεντικό στη Γερμανία. Οι "μπλε" πήραν τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με τα γκολ των Χουράδο και Χεβέντες στο 58ο και 67ο λεπτό αντίστοιχα. 
Τελικό αποτέλεσμα 2-0. Στο πρωτάθλημα, η Σάλκε τερμάτισε 14η με 40 βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου 3η με 65 βαθμούς.

Σεζόν 2011/12, 6η αγωνιστική. Η δυναστεία της Ντόρτμουντ συνεχίζεται και, στις θέσεις κάτω από την πρωτιά γίνεται… σφαγή! Νωρίς-νωρίς συναντώνται οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, μόλις 6η αγωνιστική, και η Μπάγερν θα δείξει ποιος είναι το αφεντικό ανάμεσά τους. Με γκολ των Πέτερσεν (21’) και Μίλερ (75’) θα περάσει αλώβητη από τη "Βέλτινς Αρίνα" και τελικά, θα τερματίσει ψηλότερα από τη Σάλκε στο πρωτάθλημα.
Τελικό αποτέλεσμα 0-2. Στο πρωτάθλημα, η Σάλκε τερμάτισε 3η με 64 βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου 2η με 73 βαθμούς.

Σεζόν 2012/13, 4η αγωνιστική. Πρόκειται για τη χρονιά που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Χάινκες στον πάγκο της Μπάγερν. Εκείνη τη χρονιά οι Βαυαροί τα σάρωσαν όλα. Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωτάθλημα, στο οποίο δεν θα μπορούσαν να μην είχαν κερδίσει τη Σάλκε. Κρος (55’) και Μίλερ (58’) διαμόρφωσαν το Τελικό αποτέλεσμα στο 0-2. Στο πρωτάθλημα, η Σάλκε τερμάτισε 4η με 55 βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου 1η με 91 βαθμούς.

Σεζόν 2013/14, 6η αγωνιστική. Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο των πρωταθλητών και οι "βασιλικοί μπλε" θα είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν τι εστί το τίκι-τάκα του Ισπανού. Σβαϊνστάιγκερ (21’), Μάντζουκιτς (22’), Ριμπερί (75’) και Πιζάρο (84’) θα στείλουν το καναβάτσο τη Σάλκε και την ομάδα τους σε τροχιά για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
Τελικό αποτέλεσμα 0-4.  Στο πρωτάθλημα, η Σάλκε τερμάτισε 6η με 64 βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου 1η με 90 βαθμούς.

Σεζόν 2014/15, 2η αγωνιστική. Εδώ ίσως οι γηπεδούχοι να στάθηκαν τυχεροί που ακόμα η Μπάγερν δεν είχε βρει τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο. Ο Λεβαντόφσκι μπορεί να άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 10ο λεπτό αλλά ο Χεβέντες θα σκοράρει στο 62ο, τρία χρόνια μετά το τελευταίο γκολ (που είχε βάλει ο ίδιος) κόντρα στη Μπάγερν στη "Βέλτινς Αρίνα" για το πρωτάθλημα!
Τελικό αποτέλεσμα 1-1. Στο πρωτάθλημα, η Σάλκε τερμάτισε 6η με 48 βαθμούς και η Μπάγερν Μονάχου 1η με 79 βαθμούς.

Η χαμένη αίγλη του παρελθόντος…

Γιουβέντους και Μίλαν δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αντίστοιχες ομάδες των περασμένων ετών που αποτελούσαν φόβητρο σε Ιταλία και Ευρώπη για τους αντιπάλους τους. Και οι δύο σε φάση αναζήτησης, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να μπουν σε τροχιά πρωταθλητισμού (Γιουβέντους) και Ευρώπης (Μίλαν).

Σεζόν 2010/11, 28η αγωνιστική. Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε και στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι οι "Ροσσονέρι" είναι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι. Ωστόσο, μια τέτοια αναμέτρηση είναι πάντα ενδιαφέρουσα και η νίκη επιτακτική και για τις δύο πλευρές. Ο Γκατούζο είναι ο τυχερός της βραδιάς, θα σκοράρει στο 68ο λεπτό και θα δώσει το μεγάλο διπλό στη Μίλαν, στέλνοντας την μισητή αντίπαλο ακόμα πιο κάτω στη βαθμολογία της Serie A.
Τελικό αποτέλεσμα 0-1. Στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τερμάτισε 7η με 58 βαθμούς και η Μίλαν 1η με 82 βαθμούς.

Σεζόν 2011/12, 6η αγωνιστική. Ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην Ιταλία και το ματς μεταξύ των δύο ομάδων αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική ωστόσο Γιουβέντους και Μίλαν θέλουν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Οι γηπεδούχοι θα ευτυχίσουν να πάρουν αυτό το παιχνίδι με τον Μαρκίσιο να μετατρέπει το ματς σε μονόπρακτο για τον ίδιο καθώς σκόραρε και τα μόνα δύο γκολ της αναμέτρησης στο 87’ και στο 92’.
Τελικό αποτέλεσμα 2-0. Στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τερμάτισε 1η με 84 βαθμούς και η Μίλαν 2η με 80 βαθμούς.

Σεζον 2012/13, 33η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα έχει χρωματιστεί μπιανκονέρι. Η Μίλαν θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν, αλλά ο Βιδάλ (με πέναλτι) θα της δυσκολέψει το έργο.
Τελικό αποτέλεσμα 1-0. Στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τερμάτισε 1η με 87 βαθμούς και η Μίλαν 3η με 72 βαθμούς.

Σεζόν 2013/14, 7η αγωνιστική. Στις πρώτες στροφές της κούρσας του πρωταθλήματος συναντώνται οι δύο ομάδες στο στάδιο "Il Nuovo de la Juventus" και προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό τους γκολ και θέαμα! Στο πρώτο μόλις λεπτό ο Μουντάρι θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο πρώην ηγέτης των Ροσσονέρι, Αντρέα Πίρλο, θα φέρει το ματς στα ίσα στο 15’. Οι Γιοβίνκο (69’) και Κιελίνι (75’) θα βάλουν μπροστά στο σκορ τη Γιουβέντους με τη Μίλαν να καταφέρνει μόνο να μειώσει στο γκολ τη διαφορά και πάλι με τον Μουντάρι στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.
Τελικό αποτέλεσμα 3-2. Στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τερμάτισε 1η με 102 βαθμούς και η Μίλαν 8η με 57 βαθμούς.

Σεζόν 2014/15, 22η αγωνιστική. Η χρονιά όπου η Γιουβέντους ήταν έτοιμη να κάνει το τρεμπλ. Κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και έφτασε μια ανάσα από το να στεφθεί και πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά η Μπαρτσελόνα της χάλασε τα σχέδια. Στο ντέρμπι με τη μισητή αντίπαλο, πέρασε με άριστα το τεστ καθώς οι Τέβεζ (15’), Μπονούτσι (31’) και Μοράτα (65’) έδωσαν τη νίκη στους "μπιανκονέρι". Η Μίλαν κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά με το γκολ του Αντονέλι στο 28ο λεπτό.
Τελικό αποτέλεσμα 3-1. Στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τερμάτισε 1η με 87 βαθμούς και η Μίλαν 10η με 52 βαθμούς.

Τα ντέρμπι αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς μέσα στη σεζόν ανεξαρτήτως της βαθμολογικής διαφοράς μεταξύ των ομάδων. Μπορεί το ποδόσφαιρο στις μέρες μας να έχει γίνει επαγγελματικό υπέρ το δέον, μπορεί οι παίκτες να μην αγωνίζονται για τη φανέλα αλλά για μια καλύτερη μεταγραφή, για την προσωπική επιτυχία. Ίσως να έχει χαθεί το πάθος και η αγάπη για την ομάδα από πλευράς των ποδοσφαιριστών. Όπως πάντα, για εμάς τους φιλάθλους, αυτά τα ματς αποτελούν την γλυκιά αναμονή του να τα απολαύσουμε. Του να μαζευτούμε με παρέα στο σπίτι και να πωρωθούμε με το θέαμα. Του να κάνουμε καζούρα στους φίλους μας για την ήττα ή αντίστοιχα να δεχτούμε τη δική τους αν είμαστε εμείς με τους losers. Για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές αξίζει ο αθλητισμός. Και θα κλείσω με μια φράση που έχει πει το αφεντικό της Λίβερπουλ, Γιούρκεν Κλοπ: "Χρέος μας είναι να προσφέρουμε θέμα στον κόσμο για 90 λεπτά, ώστε να ξεχνάει τα προβλήματά του. Και, μετά από αυτό, να συζητάει τρεις ημέρες για το ματς του Σαββάτου και ύστερα άλλες τρεις για το αμέσως επόμενο ματς. Αυτό είναι το καθήκον μας!".

Γιώργος Αναγνώστου

Related

What's hot? 454324624064683839

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item