"Καθαρίζει" και... συνεχίζει να ελπίζει

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ  Δεκαπέντε βράδια μετά το πολύτιμο "διπλό" στο Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει απόψε στο Φά...


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ 

Δεκαπέντε βράδια μετά το πολύτιμο "διπλό" στο Ζάγκρεμπ, ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει απόψε στο Φάληρο μία ακόμα νίκη κόντρα στους Κροάτες. Νίκη που, εάν έρθει, πέρα απ' το ότι θα αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη του σε ομίλους Champions League, θα "τελειώσει" τη Ντινάμο και θα κλειδώσει -τουλάχιστον- την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Το ζητούμενο άλλωστε, όταν μαθαίναμε τέλη Αυγούστου την κλήρωση, ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή συνέχεια σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Και για μετά, βλέπουμε...

To αποψινό παιχνίδι βέβαια δεν θα έχει σχέση με το αντίστοιχο του "Μάξιμιρ" στην κροάτικη πρωτεύουσα. Τότε ο Μάρκο Σίλβα ορθώς δεν έθεσε ως φαβορί τους "ερυθρόλευκους", φοβούμενος πιθανώς την πίεση της Ντινάμο λόγω έδρας (είχε χάσει και η Άρσεναλ εκεί στην πρεμιέρα), αλλά και τον κακό αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεπε ιδανικές συνθήκες για στρωτό ποδόσφαιρο. Παρά το αποτέλεσμα που τον κρατά σε τροχιά πρόκρισης, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αφού έδωσε χώρο και στον αντίπαλο να "χτυπήσει" (όπως φάνηκε και στο πρώτο δοκάρι, του Άντολιτς) στις αντεπιθέσεις.

Μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ωστόσο, η λογική λέει πως μπαίνεις δυναμικά και επιθετικά εξ' αρχής, Ιδίως με τέτοιου διαμετρήματος ομάδες, που η ποιότητα τους στο επιτρέπει. Όσο θα περνάει και η ώρα, θα "ανοίγουν" και οι γραμμές της ομάδας του Μάμιτς από τη στιγμή που θα ψάξουν με αξιώσεις το γκολ, διότι δεν τους αρκεί η ισοπαλία. Κάτι που σίγουρα θα επεξεργαστεί στο μυαλό του ο Πορτογάλος coach των "ερυθρόλευκων", ο οποίος μέχρι στιγμής αποδεικνύεται... μετρ της τακτικής. Θετικό το γεγονός ότι επιστρέφει ο Εστεμπάν Καμπιάσο μετά από είκοσι περίπου μέρες αγωνιστικής απραξίας, ενώ στα υπ' όψιν και η συμμετοχή του "ανεβασμένου" το τελευταίο διάστημα Ερνάνι, για τη θέση των εξτρέμ.

Το παιχνίδι της πρόκρισης πάντως σίγουρα δεν "κλειδώνει" σήμερα, αφού η Άρσεναλ μπήκε για τα καλά σε αυτό μετά τη νίκη επί της Μπάγερν στο "Έμιρεϊτς". Και φαίνεται απίθανο, από τη στιγμή που οι Γερμανοί θα είναι -λογικά- πρώτοι στον όμιλο, να μην κριθεί τελευταία αγωνιστική στο φαληρικό γήπεδο. Ανεξαρτήτως παιχνιδιού, οι Πειραιώτες έχουν υποχρέωση να τα δίνουν όλα στην Ευρώπη, και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Ψευτοδιλλήματα του τύπου "πάμε Γιουρόπα να κάνουμε επιτέλους πορεία" ή "στους 16 του CL μόνο βρίσκεται η λάμψη" είναι για να έχουμε να λέμε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι δεδομένο, συν το ότι η κάθε περίπτωση χωριστά απαιτεί τη δική της ανάγνωση. Ένα-ένα τα βήματα.

Υ.Γ.: Τα περί επεισοδίων και... προκλήσεων μεταξύ Κροατών, Ελλήνων και Σέρβων που λέγονται τις τελευταίες μέρες, απλά δεν έχουν καν αξία αναφοράς στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η έδρα του Ολυμπιακού μπορεί σήμερα να δώσει ώθηση στην ομάδα, χωρίς ακρότητες και βανδαλισμούς. Η UEFA άλλωστε, τουλάχιστον σε τέτοιες περιπτώσεις, δε χαρίζεται σε κανέναν.

Χρήστος Γραβιάς

Related

What's hot? 6028867207890878935

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item