Μια γλυκόπικρη γεύση από το εργοστάσιο σοκολάτας

 ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΤΣΟΚΑΝΑ  To πολυσυζητημένο εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας ήρθε για να γλυκάνει και να ομορφύνει την Αθήνα, αφήνοντας...



 ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΤΣΟΚΑΝΑ 

To πολυσυζητημένο εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας ήρθε για να γλυκάνει και να ομορφύνει την Αθήνα, αφήνοντας γλυκές αλλά… και πικρές "γεύσεις". Το εργοστάσιο σοκολάτας απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι έχετε τη δυνατότητα από τις 7 Νοεμβρίου 2015 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016 να ξανανιώσετε και πάλι παιδιά, ταξιδεύοντας στον κόσμο της σοκολάτας.

Δεν θα χρειαστεί ωστόσο να αγοράσετε σοκολάτες με την ελπίδα ότι θα βρείτε μέσα σε αυτές το χρυσό εισιτήριο του Τσάρλι για τη δωρεάν είσοδό σας στο εργοστάσιο σοκολάτας, καθώς θα πρέπει να πληρώσετε το αντίτιμο του εισιτηρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων διαβαθμίζονται ανάλογα με τις κατηγορίες των επισκεπτών (ενήλικοι, παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, οικογένειες, σχολεία). 

Είναι γεγονός ότι στο μουσείο σοκολάτας -το οποίο αποτελεί απομίμηση του αντίστοιχου εργοστασίου σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη- αποκομίζετε γνώσεις για το κακάο και τη σοκολάτα. Πληροφορείστε για το εξωτικό κακαόδεντρο, το οποίο ανακάλυψαν οι Αζτέκοι, βλέπετε αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων σοκολάτας και μαθαίνετε την ιστορία του κακάο και την παρασκευή μπισκότων γεμιστών με σοκολάτα.

Όταν όμως έρθει η ώρα να μπείτε στο λαβύρινθο και να συναντήσετε το "μεγάλο μυστικό", θα εντυπωσιαστείτε από τον καταρράκτη σοκολάτας, αποτελούμενο από 1.200 λίτρα πραγματικής λιωμένης σοκολάτας. Έχετε, επίσης τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάτι που ίσως δεν έχετε ξαναδεί να φτιάχνετε μπροστά στα μάτια σας. Πρόκειται για την παρασκευή χειροποίητης, φρέσκιας καραμέλας, που φαντάζει σαν έργο τέχνης. Οι ειδικοί ζαχαροπλάστες μπορεί να  πλάθουν για ώρες μέχρι να πετύχουν το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα της καραμέλας, την οποία μπορείτε να γευτείτε!

Κατά τη διάρκεια, ακόμη, της επίσκεψής σας στο εργοστάσιο σοκολάτας, μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους φωτογράφισης και να απαθανατίσετε την επίσκεψή σας με αναμνηστικές φωτογραφίες.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του μουσείου, που αφήνει μια "πικρή γεύση". Αν και αρκετοί χώροι του εργοστασίου στην Αθήνα είναι ίδιοι με αυτούς της Θεσσαλονίκης, πολλά εντυπωσιακά εκθέματα και σιντριβάνια από σοκολάτα δεν θα τα θαυμάσετε εδώ στην Αθήνα. Ακόμη, τα διαφημιστικά σποτ και οι δημοσιογραφικές ιστοσελίδες μιλούσαν για "λαχταριστά" ποτάμια καραμέλας, "τεράστια" μπισκότα στολισμένα με αληθινή τρούφα και άλλα πολλά ονειρεμένα σοκολατένια εκθέματα, τα οποία όμως έμειναν μόνο στα όνειρά μας!

Προσωπική άποψη; Το εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας  επικεντρώνεται περισσότερο στη γνώση, την ψυχαγωγία και τη διάδραση με τα παιδιά (καθώς περιλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα για σχολικές εκδρομές) και λιγότερο στην παρουσίαση σοκολατένιων εκθεμάτων. Η προβολή του ήταν τόσο μεγάλη που μας δημιούργησε ανάλογη επιθυμία και λαχτάρα να το επισκεφτούμε, αλλά τελικά παρά τα όσα γοητευτικά και συναρπαστικά είδαμε, το περιεχόμενο του εργοστασίου δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες μας.

Τέλος, μην ψάξετε για τον Γουίλι Γουόνκα (από την ομώνυμη ταινία "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας") γιατί δεν θα βρίσκετε εκεί για εσάς …

Helexpo Μαρούσι - Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο - Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι

Ώρες λειτουργίας
• Καθημερινά: 9:00-19:00
• Σάββατο: 11:00-21:00
• Κυριακή: 11:00-19:00


Σεμίνα Τσοκανά

Related

What's hot? 3193663065990630612

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item