Τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Champions League

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ  Με τα νοκ-άουτ πλέον, μπαίνουμε στο... κυρίως πιάτο της διοργάνωσης, στην οποία οι συγκινήσεις και οι μεγάλες ...


 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ 

Με τα νοκ-άουτ πλέον, μπαίνουμε στο... κυρίως πιάτο της διοργάνωσης, στην οποία οι συγκινήσεις και οι μεγάλες στιγμές σαφώς και δεν θα λείψουν. Η κληρωτίδα είχε κέφια, φέρνοντας μάλιστα αντιμέτωπους παλιούς γνώριμους, αλλά και φιλόδοξες ομάδες που κοιτάζουν ψηλά στο θεσμό. Μπορεί μέχρι το Φλεβάρη το "σεντόνι" να μπει στο ντουλάπι, όμως προς το παρόν θα δούμε συνοπτικά τα οκτώ ζευγάρια -κατά σειρά -που προέκυψαν τη Δευτέρα στη Νιόν.

ΓΑΝΔΗ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η έκπληξη των ομίλων (και "πρωτάρα" φέτος) Γάνδη κρίνεται εκ των προτέρων επιτυχημένη, με τους 10 βαθμούς που μάζεψε και τη θέση της δίπλα στους μεγάλους των "16". Εκεί πάντως θα βρεθούν για παρθενική φορά στην ιστορία τους και οι Γερμανοί. Αφού επιβίωσαν από ένα ζόρικο γκρουπ, γιατί να μην στοχεύουν ψηλά οι "Λύκοι"; Προβάδισμα για την ομάδα του Χέκινγκ, σε ένα ζευγάρι που προσφέρεται για ωραία ματς με αρκετά γκολ.

ΡΟΜΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σε δύο μήνες δεν γνωρίζουμε πώς θα εμφανιστούν, πάντως τώρα εμφανίζονται.... προβληματικοί και οι δυο. Οι μεν Ρωμαίοι πέρασαν με την ψυχή στο στόμα τελευταία αγωνιστική -εισπράττοντας κιόλας τη "γιούχα" από το κοινό του Ολύμπικο- χωρίς να εντυπωσιάσουν. Η Ρεάλ, πάλι, συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, αν δεν βελτιωθεί ωστόσο, θα έχει πρόβλημα ακόμα και με τη Ρόμα όταν έρθει η ώρα των αγώνων. Στην τελευταία τους αναμέτρηση πάντως, πάλι για τους "16" (της σεζόν 2007-08), οι "Τζιαλορόσι" ήταν αυτοί που χαμογέλασαν παίρνοντας την πρόκριση.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΤΣΕΛΣΙ

Τρία χρόνια τώρα που 'χει γυρίσει στο Λονδίνο ο Μουρίνιο, έχει... βαρεθεί να πετυχαίνει τους Παριζιάνους απέναντί του. Πρόκριση πρόπερσι, στα προημιτελικά (1-3 και 2-0), αποκλεισμός στην παράταση πέρυσι (2-2, 1-1). Φέτος; Ερωτηματικό, όπως η γενικότερη πορεία της Τσέλσι. Θα κυνηγήσει βέβαια το Τσάμπιονς Λιγκ όσο πάει, αφού στην Αγγλία πολύ δύσκολα μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όσο για την Παρί, αν θέλει να ανέβει επίπεδο ευρωπαϊκά, πρέπει τέτοιες προκρίσεις να τις "χτυπάει". Εκτός από λεφτά, έχει πλέον και εμπειρία, στο Σαμπιονά θα 'χει καθαρίσει την μπουγάδα, οπότε την υπολογίζεις και μάλιστα αρκετά.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μετά τον τελικό του 2006, ξαναβρέθηκαν σε προημιτελικά το 2010 και στους "16" το 2011. Οι Λονδρέζοι ζορίζουν παραδοσιακά τους "μπλαουγκράνα", αλλά μέχρι εκεί. Ο πρώτος γύρος των νοκ-άουτ είναι το... ταβάνι τους την τελευταία πενταετία, και πιθανώς τώρα να χρειαστούν κάτι παραπάνω από υπέρβαση για να αλλάξει αυτό. Συν ότι (θα) είναι ακόμα στο παιχνίδι του τίτλου το Φεβρουάριο. Απ' την άλλη, η Μπαρτσελόνα, που στοχεύει στο repeat, ξέρει ότι αν έχει όλους τους σταρς της υγιείς, τέτοια ματς απλά... τα έχει! Κάτι διαφορετικό από αυτό το σενάριο, για τα φετινά δεδομένα της ομάδας, θα είναι σίγουρα έκπληξη..

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Μονομαχία με άρωμα ιστορίας για το θεσμό. Η περσινή φιναλίστ Γιούβε, κόντρα στην Μπάγερν που φιλοδοξεί να είναι εκείνη μια εκ των δυο ομάδων του τελικού του Μιλάνου. Σαφώς το φαβορί είναι οι Βαυαροί, κανείς όμως στην Ευρώπη δεν ξεγράφει τους Ιταλούς. Το γιατί το απέδειξαν άλλωστε μόλις λίγους μήνες πριν. Περιμένουμε ωραίες μάχες και δυο 'δυνατά' παιχνίδια, ιδίως στο Τορίνο όπου η Γιουβέντους ξέρει να 'κλειδώνει' τους αντιπάλους της, όποιοι και αν είναι αυτοί.

ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μετά από χρόνια, ολλανδική ομάδα θα βρεθεί ξανά στα νοκ-άουτ. Όπως το 2007, έτσι και τώρα αυτή είναι η PSV. Το ..κομμάτι της και φέτος το έκανε, οπότε τώρα ότι και αν προκύψει στους "16" θα είναι μπόνους για την ομάδα του Αϊντχόφεν. Ξέρει βέβαια το πόσο δύσκολο είναι το έργο απέναντι στην Ατλέτικο, που πλέον έχει πείρα σε νοκ-άουτ ματς στο ανώτατο επίπεδο. Οι "ροχιμπλάνκος" παρότι δεν σκοράρουν πολύ, είναι μάστερς στο να παίρνουν αυτό που θέλουν, και θα αποτελέσουν και φέτος ένα δυναμικό μαύρο άλογο στην κούρσα του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΖΕΝΙΤ

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι μακράν. Έστω και αν δεν αποτελείται από "βαριά" ονόματα στη διοργάνωση. Η Ζενίτ βλέπει επιτέλους τα (πολλά) λεφτά της να πιάνουν σταδιακά τόπο, καθώς πήρε για πρώτη φορά την 1η θέση ενός ομίλου, σχετικά εύκολα μάλιστα, και βλέπει τουλάχιστον για 8άδα. Απέναντί της η ομάδα που την απέκλεισε το 2012, η Μπενφίκα. Παρότι έχασαν την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική, οι Πορτογάλοι είναι υπολογίσιμοι δύναμη στην Ευρώπη, θα έχουν και στα υπέρ τους κιόλας την αγωνιστική απραξία των Ρώσων σε δυο μήνες. Μακριά από προβλέψεις.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε μία βατή κλήρωση. Αλλά όταν η αντίπαλος έχει αφήσει πίσω της την Πόρτο και τερμάτισε μόλις δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι, δεν μπορείς να πεις ότι το πράγμα έχει από τώρα καθαρίσει. Εξάλλου, ανέκαθεν οι ομάδες της Ουκρανίας είχαν έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Οι "Πολίτες" πάντως οφείλουν, εάν θέλουν επιτέλους να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, να κάνουν τουλάχιστον σε πρώτη φάση τα απολύτως απαραίτητα. Να υπερπηδήσουν δηλαδή έναν αντικειμενικά υποδεέστερο αντίπαλο, φτάνοντας στα προημιτελικά και από κει και πέρα ό,τι γίνει.

Χρήστος Γραβιάς

Related

Champions League 5572210394522662254

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item