Θεωρητικό-Βιωματικό Σεμινάριο: "Διαχείριση Άγχους"

Το Ψυχορροπία σε συνεργασία με τον ιστότοπο Ψυχαγγίζειν διοργανώνουν θεωρητικό-βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Άγχους» . ...


Το Ψυχορροπία σε συνεργασία με τον ιστότοπο Ψυχαγγίζειν διοργανώνουν θεωρητικό-βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Άγχους».

Το άγχος είναι παρόν στις περισσότερες πτυχές της ζωής μας. Μοιάζει με έννοια, συνυφασμένη, με την ταχύτητα των ρυθμών της εποχής όμως υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης;

Για να καταφέρει να νικηθεί, το άγχος, χρειάζεται πρώτα να γνωρίζουμε τι το δημιουργεί αλλά και πως αναπτύσσεται σε μία τόσο μεγάλη τροχοπέδη της ζωής των ανθρώπων.

Αντιμετωπίζοντας το ως δομικό στοιχείο της προσωπικότητας, η ψυχοδυναμική προσέγγιση, απευθύνεται στο άγχος στην πηγή της δημιουργίας του: τις σχέσεις με τις πρωτόλειες φιγούρες της ζωής μας• τους γονείς. Εκεί, το άγχος, παγιδεύει το συναίσθημα και στερεί από τον άνθρωπο την ευκαιρία να έρθει σε πραγματική επαφή με τον εαυτό του και τους άλλους. Αναλύοντάς το δυναμικά, κάποιος είναι ικανός να καταλάβει πως το άγχος αναπτύχθηκε και κατέλαβε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του αλλά και πώς να αποδεχτεί τον εαυτό του και, εν τέλει, να το αποκαθηλώσει και να ζήσει ελεύθερος από αυτό.

Η γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση, προσανατολισμένη στο παρόν, θα επιδείξει πως οι σκέψεις μας μπορούν, σε αρκετές περιπτώσεις, να γεννήσουν αγχώδη συναισθήματα αλλά και να προδικάσουν καταστάσεις λειτουργώντας καταδικαστικά για εμάς. Με αυτή την αρχή, όλοι μπορούμε να εκπαιδευτούμε στο να αυξήσουμε τον έλεγχο στον εαυτό μας εξετάζοντας την ισχύ των πεποιθήσεών μας αλλά και να δημιουργήσουμε αποτελεσματικότερες στρατηγικές αντιμετώπισης ενάντια σε προβλήματα.

Πέραν της ψυχοεκπαίδευσης, όμως, το σεμινάριο, θα σταθεί στην εφαρμογή όλων των χρήσιμων τεχνικών στο εδώ και τώρα μέσα από πλήθος βιωματικών ασκήσεων και παιγνίων τα οποία θα παγιώσουν την εμπειρία και θα την ανάγουν σε κανόνα ζωής. Μέσα από το βίωμα ο κάθε συμμετέχων θα μπορέσει να σταθμίσει τα θεωρητικά κομμάτια στον εαυτό του αλλά και να δει πως ο ίδιος ανταποκρίνεται στην αλλαγή που είναι ικανά να προσφέρουν. Η ποικιλία των επιλεγμένων ασκήσεων καθώς και ο πολύπλευρος χαρακτήρας τους υπόσχεται να αγκαλιάσει τόσο το λογικό όσο και το συναισθηματικό κομμάτι του καθενός υπόσχοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία στην κατανόηση και αντιμετώπιση του άγχους.

Εισηγητές: Ιάκωβος Σιανούδης, Bsc –Ψυχοθεραπευτής
Μαρία Κουσαντάκη, Σύμβουλος ψυχ. Υγείας- Msc. in Integrative 
Counselling & Psychotherapy

Κόστος συμμετοχής: 20,00 € (με Φ.Π.Α.)

Ημέρα & Ώρα: Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, 16:30- 20:00
Τόπος διεξαγωγής: Χρυσουπόλεως 20, Πειραιάς τ.κ. 18541

Το σεμινάριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (15 άτομα). Δηλώστε συμμετοχή στα τηλ.: 6947794469, 2104203701 & στο email: info@psychorropia.gr

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Related

What's hot? 3485107588161584200

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item