Νέα χρονιά... Νέα αρχή!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ Ο χρόνος άλλαξε, κι όλοι λίγο πολύ το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να ...



ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΓΙΑΛΟΥΡΗ

Ο χρόνος άλλαξε, κι όλοι λίγο πολύ το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να αφήσουμε πίσω ό,τι μας ταλαιπώρησε τη χρονιά που πέρασε, ό,τι δε λειτούργησε και να κάνουμε ένα δυναμικό restart στη ζωή μας! Να λοιπόν κάποιοι τρόποι που μας βοηθούν να ανανεωθούμε αλλά και να κάνουμε την πολυπόθητη νέα αρχή, με την αυγή του νέου έτους.

  • Βάζουμε στόχους: Μικροί ή μεγάλοι, οι στόχοι μας βοηθούν να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα στο μυαλό μας τι ακριβώς θέλουμε. Βέβαια καλό θα ήταν να φτιάξουμε παράλληλα κι ένα πλάνο δράσης αλλά και καταλυτικές ημερομηνίες για την επίτευξή τους ώστε να μη μείνουν οι στόχοι μας απλά ευσεβείς πόθοι και να πάρουμε μεγαλύτερη ώθηση για να τους πετύχουμε. 

  • Αποκτούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής: Αξιοποιούμε τη συνδρομή που έχουμε αγοράσει στο γυμναστήριο αλλά δεν έχουμε πάει ποτέ από τότε, κοιμόμαστε καλά, περιορίζουμε το αλκοόλ και εντάσσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο τροφές που μας θρέφουν πραγματικά αντί να μας γεμίζουν με άχρηστες θερμίδες. Έτσι, κάνουμε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μας και παράλληλα βλέπουμε το δέρμα μας να λάμπει, τη διάθεσή μας να βελτιώνεται, την ενέργειά μας να εκτοξεύεται και φυσικά την υγεία μας να καλυτερεύει.

  • Κόβουμε τις κακές συνήθειες. Όποιες κι αν είναι αυτές για τον καθένα. Η νέα χρονιά είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για κάτι τέτοιο που δεν είναι μεν εύκολο, πολλές φορές είναι όμως αναγκαίο. Άλλωστε ο χρόνος άλλαξε, εμείς θα μείνουμε ίδιοι;  Ξεκινάμε ένα καινούριο χόμπυ: Είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει κι έχουμε εδώ και καιρό εγκαταλείψει ή να πειραματιστούμε με διάφορα χόμπυ μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Έτσι θα γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με κάτι δημιουργικό κι ευχάριστο και ποιος ξέρει; Ίσως αυτό το χόμπυ να είναι και μια ευκαιρία για έξτρα εισόδημα στο μέλλον! 

  • Κάνουμε εκκαθάριση στο σπίτι: Χαρίζουμε ό,τι δε χρειαζόμαστε σε άτομα που το έχουν ανάγκη, επισκευάζουμε ό,τι είναι φθαρμένο και πετάμε ό,τι δεν μπορούμε να επισκευάσουμε κάνοντας έτσι χώρο για ότι πραγματικά μας είναι χρήσιμο. Έτσι, απελευθερωνόμαστε απ' οτιδήποτε περιττό και δίνουμε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας.  

  • Ασχολούμαστε με μια φιλανθρωπική δράση: Είναι γνωστό πως ότι δίνουμε, αυτό επιστρέφει στην πηγή του, δηλαδή σ' εμάς. Με τη νέα χρονιά λοιπόν είναι μια σπουδαία ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να δώσουμε χρήματα σε κάποιον έρανο, να χαρίσουμε τα παλιά μας ρούχα, να ταΐσουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς, να γραφτούμε σε κάποιο φιλανθρωπικό σωματείο να προσφέρουμε μια εργασία εθελοντικά, το κάθετί μικρό, για κάποιους μπορεί να είναι πολύ ''μεγάλο'' και η χαρά που θα μας δώσει στο τέλος να είναι ανεκτίμητη.  

  • Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά: Όσο κι αν ακούγεται απλό, ο τρόπος σκέψης μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας γι’ αυτό με τη νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία να τον αλλάξουμε αν έως τώρα δε μας βοηθούσε. Ίσως είναι η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα μας πάνε καλά τα πράγματα, πώς θα πετύχουμε κάτι που θέλουμε, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ακόμη κι αν στο τέλος δεν καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, με το να σκεφτόμαστε θετικά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, και σίγουρα είναι πιο βοηθητικό από το να έχουμε προεξοφλήσει εξ’ αρχής ότι η αποτυχία θα είναι δεδομένη. 

Καλή μας χρονιά!!!!!!!!!

Related

What's hot? 4700879820957719739

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item